Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı


redlight71
7-06-08, 15:06
Ben de yaklaşık birbuçuk senedir ilaç tedavisi görüyorum,benimki de gravese bağlı hipertroid.Allah hepimize şifa versin.

minikserçe
7-06-08, 16:06
isuwaelis bilgilerin ,için sağol kafama birşey takıldı cvp.verirsen sevinirim bende subklinik hipotiroit var tsh yüksek t4 normal levotiron kullanıyorum t4 sentetik hormon içeriyor ee benim t4 normalse ne gerek var veya bilmediğim tsh iyimi gelir yani düşürürmü...

shermine
7-06-08, 16:06
SU IŞIK
Doktora Ilk Gittiğimde Tsh 10 T3 Ve T4 Normal Araliktaydi I.nternette Araştirdiğima Göre Kisirliğa Sebep Olabileceğiydi.ve Ben Doğal Olarak çok Korktum.ama Benim Başinda Yakaladiğimizi Ilaçla Normal Seviyeye Düşeceğini Kafama Fazla Takmamami Söledi Hatta Unut Sen Bu Hastaliği Dedi Ve Gerçekten Iki Ayda Değerlerim Normal Seviyeye Düştü Size Sormak Istediğim Benim Gibi Ilaç Kullanip Değerleri Normal Olsa Dahai Bebek Problemi Yaşayanlar Var Mi Bebeğin Olmamaisna Başka Sebeplerde Var Biliyorum Ama Sirf Bu Yüzden Olmayan Var Mi Paylaşirsa Sevinirim
canım benim çouğun olmamasının nedenlerinden biride hipotiriodmuş ama tıp fakültesinde hem tüp bebek merkezi hemde endokrinin tedavisi sonucu bir oğlum oldu yani korkma sebebi belli olursa tedavi edilip çocuk sahibi olunuyor :KK46:

SU IŞIK
7-06-08, 16:06
canııım allah analı babalı büyütsün oğlunu allah uzun ömürler versiin (amin)benimde ilerde oğlum olsun istiyorum daha nişanlıyım

süveyda01
9-06-08, 10:06
merhaba arkadaşlar ben de geçen perş. doktora gittim, saç dökülmesi var diye, kan testi istediler, sonuçta kanda T4 yüksek çıktı. Cilt doktorum hemen genel cerraha yönlendirdi ama genel cerrah doktoru gitmişti ( ben biraz geç gittim de doktora) daha göstermedim sonucu... Yüksek çıkmasında fazla sorun olmaz değil mi (çok da yüksek değildi ama) arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim...

SU IŞIK
9-06-08, 10:06
benimde t4 ve t3 normalken tshım yüksekti ama ömür boyu ilaç kullanmam gerektiği sölendi çok kötü bi hastalık değil panik yapma benimde saçlarımda aşırı dökülme vardı nedeni tiroiddenmiş sanada sanırım ilaç verir ve o ilaç gerçekten çok iyi geliyor saçlarım artık dökülmüyor allahtan azalmada olmadı tam zamanında ben olayın farkına vardım ihmal etme bir an önce sonuçlarını göster ve internettende falza bakma bu hastalığa kafan bulanır canın sıkılır sen doktorun sölediklerini önemse şimdiden geçmilş olsun

yorgun savaşçı
9-06-08, 14:06
arkadaşlar ben de hipotiroid hastasıyım. Aklıma takılan bir şey dr. um adet düzensizliği var mı? diye soruyor hep ama benim takvim gibidir genellikle beklediğim tarihlerde olur.

Ancak adet döngüsü çok sıklaşmaya başladı. Eskide 30 günde olan ben, daha sonra 28 lere, 1-2 yıldır da 26-27 günde bire inmiştim ki, en son 25. günde oldumsenağlama

Böyle bir sorunu olan var mı acaba?

Ayla54
9-06-08, 15:06
Valla bacim beni bu hastaliktan sonra ne zaman cani isterse geliyo.Arada bir uzuyo arada bir kisaliyo.Birde daha önceden olmayan bir on gün öncesinden baslayan bulantilar ,sancilar var.Deli oluyorum o dönemlerde.

xeno
9-06-08, 16:06
Öncelikle geçmiş olsun.Ben tiroid hastasıyım. 1998 yılında ameliyat oldum. Ben öncelikle bir endokrin doktoruna gitmenizi öneririm. T4 den ziyade TSH değeriniz ve Anti T, Anti M değeriniz önemli. Cerrahiden ziyade endokrin doktorları ilaçla tedavi ediyorlar. Nodüller ultrasonla belli olur. Ultrason sonucuna göre ince iğne biyopsisi veya sintigrafi istenir cerrahi müdehaleye karar vermek için.Merak etmeyin tedavisiz bir hastalık değil. Tekrar geçmiş olsun. sevgiler...

yorgun savaşçı
9-06-08, 17:06
annemde de bende de, TSH yüksek çıkıyor yani tiroid bezi yetersiz çalışıyormuş. Annemde 6-7 yıldır, bende ise 1-2 yıldır var. Düzenli ilaç kullanıyor annem, 5 yıldır ultrason çekilmemişti, şimdi de temiz çıkmış, dr. 3 yıl gerekmez demiş. Çok şükür bende de ultrasonda bir şey çıkmadı.

nix
10-06-08, 07:06
bende hipotiroitim ve haşimatoluyum..
1 senedir ilaç kullanıyorum tsh ım yüksekti bi türlü sabitleyemedim bi 0 a düştü bi 4 lere çıktı.geçen hafta kontröle gittim uktrason çekildi tahliller yapıldı şükürki tsh 2.50 yani normale inmiş....ultrasondada bişey çıkmadı tiroit bezim iltihaplı nodüllerimde var ama yalancı nodülmüz yani içlerinde iltihap varmış ameliyata gerek yokmuş... ilaca devam edicem 3 ayda bir tsh ölçümü 6 ayda birde ultrason.......bide bebeğim olsa hastalık filan umrumda değil...

alarahan
10-06-08, 08:06
Bende haşimatoluyum. Ömürboyu ilaç kullanmak zorundayım ve değerlerim sürekli iniş çıkışlar gösteriyor. 7 yıldır da bebek sahibi olmaya çalışıyorum. Sayısız tüp bebek denemelerim oldu, son dönemde hastalık yumurtalıklarıma da zarar verdi.

minikserçe
11-06-08, 12:06
merhaba bu pazar tansiyon düşüklüğünden bayıldım hastanede yattım bir sebeb bulunmadı hipotiroit hastasıyım dedim ilaç eksik yada fazla gelebilir dediler dahaliye dr. çıktım testlerim yapıldı,yanlız tsh ilaçı olmadığı için yapılmadı.t418.20 t3 4.90 çıktı normaldedi 2 hafta sonra gitcem tsh için ne yapmalıyım ilaça devam edeyimmi dahala tansiyon rahatsızlığım var,ilaçtan kaynaklana bilirmi...çarpıntımda çok...

sonsen
11-06-08, 13:06
bu ayrıntılı bilgileri araştırıp bizimle paylaştığın için çok teşekkürler

ikizler11
11-06-08, 13:06
yorgun savaşçı
arkadaşlar ben de hipotiroid hastasıyım. Aklıma takılan bir şey dr. um adet düzensizliği var mı? diye soruyor hep ama benim takvim gibidir genellikle beklediğim tarihlerde olur.

Ancak adet döngüsü çok sıklaşmaya başladı. Eskide 30 günde olan ben, daha sonra 28 lere, 1-2 yıldır da 26-27 günde bire inmiştim ki, en son 25. günde oldumsenağlama

Böyle bir sorunu olan var mı acaba?
tam tersi canım gittikçe adetlerimin arası uzyor 3 aya kadar çıktı sonu ne olucak bilemiyorum hiç.
arkadaşlar bu aralar benimde çarpıntım oluyor ve içime fenalık geliyor bu da hipotiroid yüzünden mi?bende haşimato da var ama kafam çok karıştı kontrollerimede var daha ama.

Ayla54
11-06-08, 13:06
ikizler11
tam tersi canım gittikçe adetlerimin arası uzyor 3 aya kadar çıktı sonu ne olucak bilemiyorum hiç.
arkadaşlar bu aralar benimde çarpıntım oluyor ve içime fenalık geliyor bu da hipotiroid yüzünden mi?bende haşimato da var ama kafam çok karıştı kontrollerimede var daha ama.
O fenaliklardan bende de var ,özellikle sicaklarda cok bunaliyorum.Birde tesettürlüyüm basörtüsü sanki benim girtlagimi sikiyor.Allah tan korkmasam cikarip atacak kadar fena.Kalp carpintisi ic huzursuzlugu ellerde titreme gibi seyler alinan ilacin dozajinla alakali olabiliyor.Ilk baslarda hastaligimin teshisi yeni kondugunda ilaclarin dosajini ayarlayana kadar ki dönemde bendede cok oldu.Sabahlara kadar oturdum .Herkez uyurkende hic cekilmiyo.Allha sükür simdi gecti.Ilaclarin dozaji az olunca insan sürekli uykusuzmus gibi oluyo,fazla oluncada hiperaktif gibi.Kontrollerde bu sikayetinizi belirtin,Büyük ihtimalle dosajdan olabilir.

ikizler11
11-06-08, 14:06
Ayla54
O fenaliklardan bende de var ,özellikle sicaklarda cok bunaliyorum.Birde tesettürlüyüm basörtüsü sanki benim girtlagimi sikiyor.Allah tan korkmasam cikarip atacak kadar fena.Kalp carpintisi ic huzursuzlugu ellerde titreme gibi seyler alinan ilacin dozajinla alakali olabiliyor.Ilk baslarda hastaligimin teshisi yeni kondugunda ilaclarin dosajini ayarlayana kadar ki dönemde bendede cok oldu.Sabahlara kadar oturdum .Herkez uyurkende hic cekilmiyo.Allha sükür simdi gecti.Ilaclarin dozaji az olunca insan sürekli uykusuzmus gibi oluyo,fazla oluncada hiperaktif gibi.Kontrollerde bu sikayetinizi belirtin,Büyük ihtimalle dosajdan olabilir.
ilgin için sağol canım bende tesettürlüyüm ama benim sıkıntım başaörtüsünden olmuyor sanki kendimi bırakıverirsem bayılacakmışım gibi bir his. tutuyorum kendimi sıkıyorum çok.
evet ya dozajdan galiba bundan 5 ay öncesi çok güzeldi ama tahlillerim herşey yolunda demişti doktorum.ama kendimde hissediyorum değişiklikleri yolunda gitmeyen birşey var galiba bir an önce gidiyim ben.

biopelin
11-06-08, 15:06
Arkadaşlar tiroid hormonları vücudun orkestra şefidir..yani her şeyi onlar ayarlar..o nedenle özellikle genç bayanlar yani henüz menapoza girmemiş bayanlar kadınlık hormonlarının etkisiyle tiroid hormonlarında sürekli bir iniş çıkış yaşarlar..Bu sebeple 3 ayda bir tiroid kontrollerinizi yaptırın ilacınız her daim aynı dozda kalmaz..bunu hem işi devamlı hormonlarla olan bir biyolog olduğum için hemde bir Hashimato hastası olarak söylüyorum..
hepiniz kendinize iyi bakın..a.s.

D e r i n s u
11-06-08, 17:06
Merhaba arkadaslar bende bazi sikayetlerden dolayi gecen hafta doktora gittim.Bazi testler ve ultrasonla kontrol etti.Bende nefes darligi ve capraz allerji var.Bu troidin belirtileride vardi.Birde yillardir asagi yukari ayni kilodaydim.2haftada 2-3 birden alinca kuskulandigim icin dk.gittim.Troid de büyüme yok.Ama astim olma olasiligim cok yüksek yarin kan sonuclarini alacagim ozaman kesin cikacak.Allerji astima cevirmis sanirim.Nefes acici sprey kullanmam gerekecek.Bakalim yarin ne diyecek.
Allah hepimize sifa versin.

biopelin
11-06-08, 17:06
D e r i n s u
Merhaba arkadaslar bende bazi sikayetlerden dolayi gecen hafta doktora gittim.Bazi testler ve ultrasonla kontrol etti.Bende nefes darligi ve capraz allerji var.Bu troidin belirtileride vardi.Birde yillardir asagi yukari ayni kilodaydim.2haftada 2-3 birden alinca kuskulandigim icin dk.gittim.Troid de büyüme yok.Ama astim olma olasiligim cok yüksek yarin kan sonuclarini alacagim ozaman kesin cikacak.Allerji astima cevirmis sanirim.Nefes acici sprey kullanmam gerekecek.Bakalim yarin ne diyecek.
Allah hepimize sifa versin.
Çok geçmiş olsun canım..:teselli:

melcan
11-06-08, 17:06
selam arkadslar bende aynı dert cıktı kan sevıyem yuksek cıkıyoo ama halen doktora gıdemedım bana carpıntı halsızlık kılo yapıyo bıde bırsey sorcam bende ates oluyo anlım ve bogaz cevrelerınde vede ellerım ve ayaklarım soguk oluyo tıroıd yapar mı kı annemde de var guatr ama doktor ona ılac vermedı bogazı belırgın sıs nodul var ıyı huylu dedı doktor bılmıyorum yaaaa nasıl bu hastalık allah sıfasını verır ınsallah hepınıze gecmıs olsun......

biopelin
11-06-08, 17:06
melcan
selam arkadslar bende aynı dert cıktı kan sevıyem yuksek cıkıyoo ama halen doktora gıdemedım bana carpıntı halsızlık kılo yapıyo bıde bırsey sorcam bende ates oluyo anlım ve bogaz cevrelerınde vede ellerım ve ayaklarım soguk oluyo tıroıd yapar mı kı annemde de var guatr ama doktor ona ılac vermedı bogazı belırgın sıs nodul var ıyı huylu dedı doktor bılmıyorum yaaaa nasıl bu hastalık allah sıfasını verır ınsallah hepınıze gecmıs olsun......
evet arkadaşım bunlar tiroidin belirtileri..biran önce kan testi yaptır derim..

melcan
11-06-08, 17:06
canım kan testtı yaptırdım doktor dedı zaten ama annemın doktoruna gıtcez bır turlu olmadı hastamız var onla ugrasıyoz sonrada ben sabır bakalım

minikserçe
11-06-08, 20:06
bence hiç ihmal edilcek hastalık değil...

Filo
11-06-08, 21:06
kızlar tiroid ellerde falan titreme yaparmı