FSH,LH,E2,PRL,TSH Nasıl?


ilknuray
10-09-08, 06:09
FSH,LH,E2,PRL,TSH testlerimi cuma günü yaptıracağım.

***arkadaşlar bu testler nasıl yapılyor ve sonucu kaç günde çıkıyor?
***yaptıran arkadaşlar değerleriniz nasıldı?

deryacam
10-09-08, 08:09
aynı hormon tahlillerini bende yaptırdım. kan örneği alarak yapılıyor. fsh ve lh değerinin yüksek olmaması lazım. eğer 10 un üzerinde çıkarsa kadında yumurtlama değerinin zayıfladığına işaret edermiş. fsh değerim 45 çıkmıştı ve dr bana erken menapoz teşhisi koydu. bu ayki adetimin 3. günü tekrar yenileyecek bu tahlilleri ki geçici bir şeymi yoksa gerçekten de menapoz durumu mu o vakit söyleyecek. dediğim gibi bu değerlerin 15 civarında çıkarsa derhal tedaviye başlaman gerekecektir.

aşina
10-09-08, 11:09
canım bu tahliller adetin 3.günü yapılması gerekiyor, deryanın dediği gibi zaten, eğer sabah verdiysen kanı öğleden sonra sonuç elinde oluyor, benim de fsh 7,40 dı sanırım, ama doktor çok yüksek sayılmaz dedi.

parıl
10-09-08, 12:09
Mutlaka adetin 3. günü olması gerekiyor benimde yüksekti 9.83 ama daha sonra yaptırdığımda
Fsh 6.96
lh 2.74
tsh 2.29
E2 79
prolaktin 12.58 son yaptığım tahlil sonuçlarım böyleydi canım bunların hepsi çocuk için önemli ama en önemlisi fsh çünkü bu değer yumrtalık rezervlerinde ki azalmayı gösteriyor.

irem naz
10-09-08, 13:09
bende iki gün önce yaptırdım hormon tahlilimi,adetimin ikinci günüydü...
fsh 6.9 çıkmıştı...
hormon tahlili kan vererekten oluyo...
aç veya tok olmak fark etmiyo...
ögleden sonra verdim diğer günde sonucu aldım...

jai
4-10-08, 11:10
yumurtalığımda tespit edilen bir kist için dr. benden de bu tahlileri istemişti..adetin 3. günü aç karnına yaptırmamı istedi..ve furtual verdi..sonra da bunu kullan bu da bir text ilacı demişti..aynı hafta bir başka dr.a gittim.. o da önce furtualı içip adetin 4. günü yaptırmamı istedi..labratuara sordum,textleri sabah yaptırırsan oglenden sonra hemen veriyorlar..ancak her labratuarda birbirinden farklı hatta astronomık ucretlere varar fıyatlar cıktı..bunu da arastırmanı onerırım..coooook gecmıs olsun tatlım:)

açeyla
22-11-08, 22:11
Adetin 3.günü Fsh 7,68 Lh 4,20 E2 52,5 Polaktin 15,20 . Doktorum normal dedi.

pinar79
4-01-09, 10:01
arkadaşlar bende yarın yaptırcam biraz endişeliyim

EU3
4-01-09, 10:01
Bende dün tahlil sonuçlarımı gösterdim :)dr iyi sorun yok dedi

oessmraan
4-01-09, 14:01
mrb kızlar benim hormon değerlerim
fsh 6.1
tsh 2.0
LH 12.2
e2 46.2
prolaktin 18.0
normal mi değerler sizce.

mural
5-01-09, 06:01
canım onlar hormon testleri adetin 3.günü yapılıyor.ben saat 10 gibi yaptırdım sonucunu 2 de aldım yani bu testlere kanda bakıyorlar birde hangi hastaneye gideceksin sen öğrenebilirmiyim

pinar79
5-01-09, 13:01
bende az önce aldım.1 saat sonra doktoruma gidip göstercem ama daha önceden bilmek isterim yaptıran varsa yorumlasın lütfen. tsh:1.24, lh:3.37 ,fsh:4.91 ,prolaktin:11.70 ,estradıol:30 ,totaltestesteron:0.51

nergis77
18-02-09, 18:02
arkadaşlar, bu testleri yaptırmaya gitmeden önce bazı ilaçların mı içilmesi gerekiyor? bir arkadaş öyle yazmışta.

ilknuray
20-02-09, 15:02
Yok canım ben ilaç içmedim.

nergis77
20-02-09, 17:02
ilknuray
Yok canım ben ilaç içmedim.
Cevabınız için çok teşekkürler.

sedasem
27-10-09, 14:10
Bende polikistik overim ben adetimin 4. Günü yaptırdım.
Sonuçlarım şöyle
fsh:6,97

lh:6,76

e2:48,9

tsh:0,66

serbest t4:0,88

serbst t3:3,23

prolaktin:8,82

anlayan arkadaşlar lütfen yorumlayabilirlerse çok sevinirim.
Yumurtlamam oluyormu acaba?
Ama hamile kalamıyorum malesef.her ay düzensiz adet oluyorum 38 günde bir.

sevsevil
3-11-09, 06:11
canım tsh değerin çok düşük, hipertiroid olabilirsin. adet gecikmelerinin ve bebek olmayışının sebebi bu. doktor ilaç tedavisi uyguluyacak, tshın normal seviyeye ulaştığında hamile kalacaksın inşallah.

nesrin111
3-11-09, 06:11
oessmraan
mrb kızlar benim hormon değerlerim
fsh 6.1
tsh 2.0
LH 12.2
e2 46.2
prolaktin 18.0
normal mi değerler sizce.
lh yüksek.3 falan olmalı idi..pco olabilirsin

BuzlarUlkesi
3-11-09, 11:11
ben epilasyon icin cilt doktrumdan istedim ,hormon tahlili yapabilir miyiz dedim oda bi yere gönderdi ama onlarda fsh yoktu lh,tsh.östrojen,testesteron yaziyordu yani bunlar yapildi ben yurt disindayim adetin 3.günü filanda demedi ama ben adetin 3.günü yaptirdim bana sonuclar normal birsey yok dedi..simdi merak ediyorum ben de fsh yapilmadi acaba hormonsal birsey olsa yine anlarmiydi o yaptigi tathlilerden..yani kist filan yok yaptirtigim zamanda gtimistim simdi yine gittim kist yok hamilelige engel olacak bisy görünmüyor dedi dogum kontrol hapi istersen sana kalmis demis adetimde gecikmeler oluyor..bende almadim ama iste anlamdigim seyler birincisi hormon tahliminde fsh olmadan hormonsal bozukluklar bilinebilir..

gukem
21-11-09, 23:11
arkadaşlar benim fsh 9,34 e2 55 bu değerler normal mi sizce?

almira85
12-12-09, 21:12
benim doktorumda benden adetin 3.günü aç karnına yaptırıp ertesi gün mutlaka sonuçları getirmemi istedi. ne kadar tutar bu ücretler aynı hastanede sorduk eşiminkiyle beraber 155 tl. ssk karşılayınca 131 tl. dediler. sağlık ocağında yaparlarmı benim hormon testlerini

enepInAr
14-12-09, 16:12
almira85
benim doktorumda benden adetin 3.günü aç karnına yaptırıp ertesi gün mutlaka sonuçları getirmemi istedi. ne kadar tutar bu ücretler aynı hastanede sorduk eşiminkiyle beraber 155 tl. ssk karşılayınca 131 tl. dediler. sağlık ocağında yaparlarmı benim hormon testlerini
eğer senden istenen hormon testiyse ben kızılayda yaptırdım ssk sız 66tl ssklı 20 tl daha yeni yaptırdım .... netten bağlı bulunduğun sağlık ocağını bul tel aç öğren kızılayda yapıyorlarda sağlık ocağında bilmiyorum. eşim içinde sperm testi yaptırdık onuda kızılay bir yere yönlerdirdi 90 ödedik benden hsg testi istendi gene bir yere yönlerdirdiler oda 180tl

almira85
14-12-09, 16:12
istanbul laboratuar diye bi yerin sitesindeki ücretlere baktım ssklı için komple hepsi 73 e geliyo eşim gittiğimiz hastanede yaptırmayı düşünüyo.

enepInAr
14-12-09, 16:12
almira85
istanbul laboratuar diye bi yerin sitesindeki ücretlere baktım ssklı için komple hepsi 73 e geliyo eşim gittiğimiz hastanede yaptırmayı düşünüyo.
eşinize ne test yapılacağını anlamadım

almira85
14-12-09, 17:12
spermiogram testi istedi eşimden gittiğimiz hastane 40 a yapıyo ssk ya