Op.Dr. Aytun AKTAN Sorularınızı cevaplıyor


gulbebek
3-11-11, 08:11
merhaba hocam Doktorum tatile gitmiş bana 3 kutu cyclo prognova diye bir ilaç verdi adet düzensizliğim var diye çocuk istiyoruz bu 5.yılımız gittiğimde bana 2.ay serephone verdi doktoruma ulaşamıyorum ben bu ay iki ilacıda birliktemi kullanmam gerekiyor daha doğrusu bu 2 ilaç aynı zamanda kullanılırmı?kafam çok karıştı hocam ilacı kullanmam lazım ama ne yapmam konusunda kararsız kaldım....:44::44::44:Şimdiden çok teşekkür ederim....

Bahceci
3-11-11, 13:11
merhaba normal koşullarda ben başka bir doktorun önerdiği tedavide araya girmem ama şunu söyleyebilirim, iki ilacın aynı anda kullanılmaması gerekir. yani cycloyu kesip doktorunuzun tarif ettiği şekilde diğer ilaca başlamalısınız. sevgiler.

gulbebek
merhaba hocam Doktorum tatile gitmiş bana 3 kutu cyclo prognova diye bir ilaç verdi adet düzensizliğim var diye çocuk istiyoruz bu 5.yılımız gittiğimde bana 2.ay serephone verdi doktoruma ulaşamıyorum ben bu ay iki ilacıda birliktemi kullanmam gerekiyor daha doğrusu bu 2 ilaç aynı zamanda kullanılırmı?kafam çok karıştı hocam ilacı kullanmam lazım ama ne yapmam konusunda kararsız kaldım....:44::44::44:Şimdiden çok teşekkür ederim....

Bahceci
3-11-11, 13:11
merhaba öncelikle tebrik ederim. doktorunuz size yapılması gerekenleri zaten söylemiş, lütfen ilacınızı doktor arkadaşımın tarif ettiği gibi kullanın. sevgiler.

statistician
iyi geceler aytun hanım;
benim 27 kasımda düğünüm var,2 hafta önce jinekologa gittiğim yapılan tahliller ve kontroller sonunda yasmin kullanmamda bir sakınca olmadığını söyledi.Ama ben tahlil sonuçlarını geç götürdüğüm için adetimin 7.günü başladım ilaca,27 ekimde kullanmaya başladım .Normalde adet sürem 9 gün olduğu için c.tesi adetimin son günüydü.jinekologun verdiği kullanma şekline göre 16 kasımda son kullanışım olacak ve 1 hafta ara verip 24 kasımda tekrardan kullanmaya başlıcam.
Şimdi sorum şu ki bu ilacı ikinci kullanmaya başladığımda adetim kesilir mi? (eğer kesilmezse düğünümde adetli olucam) Doktorum ilacı kullanmaya devam et,düğünden sonra bırakırsın dedi ama bu kadar uzun sürelik bir kullanım bende bir rahatsızlığa sebep olmaz mı?
Ya da şimdi tamamen bıraksam adetim kendi düzeninde devam eder mi,ederse başka bir yolla korunsak nasıl olur?
Kafam çok karıştı,nolur bi fikir verin.şimdiden teşekkür ederim...

kayraecrin
3-11-11, 13:11
aytun hanım merhaba benim bi sorum olacak ben 1 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım şuan için değil ama yaz aylarında çocuk düşünüyorum bunun için öncelikle bilinçli bir hamilelik geçirmek istiyorum ve hamilelik öncesi hangi testleri yaptırmam gerekiyor ve sağ kasığımda ara ara ve genelde adetten 5 10 gün öncesi şiddetli bir ağrı ve kasılma oluyor tuvalete gidincede iltihap geldiğini görüyorum bu hep böyle oluyor ve yaklaşık 4 aydır bu durum böyle adet düzensizliğim yok korktuğum şey aslında bu durum çocuğumolmasına engel olur mu bunu merak ediyorum korkulacak bir durummudur bu teşekkür ederim iyi çalışmalar

Bahceci
3-11-11, 13:11
merhaba aktif şikayetleriniz de var tam jinekolojik muayenenizin yapılması ve gebelik öncesi testleriniz yapıması için muayeneye gitmenizi öneririm. sonuçlarınızda sorun olursa yaza kadar onlar düzeltilir. vitamin takviyeniz başlatılır. sevgiler.

duygucumhuriyeti
aytun hanım merhaba benim bi sorum olacak ben 1 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım şuan için değil ama yaz aylarında çocuk düşünüyorum bunun için öncelikle bilinçli bir hamilelik geçirmek istiyorum ve hamilelik öncesi hangi testleri yaptırmam gerekiyor ve sağ kasığımda ara ara ve genelde adetten 5 10 gün öncesi şiddetli bir ağrı ve kasılma oluyor tuvalete gidincede iltihap geldiğini görüyorum bu hep böyle oluyor ve yaklaşık 4 aydır bu durum böyle adet düzensizliğim yok korktuğum şey aslında bu durum çocuğumolmasına engel olur mu bunu merak ediyorum korkulacak bir durummudur bu teşekkür ederim iyi çalışmalar

kayraecrin
3-11-11, 13:11
çok teşekkür ederim ilginiz için

serapd
10-11-11, 14:11
Merhaba Aytun Hanım,

Zaman zaman kontrol altında tutamadığım bir kansızlık sorunum var. Genellikle 10,9 - 11 civarı seyreden hemoglobin değeri, bugün enfeksiyon için yaptırdığım hemogramda 10,6 çıktı. (Hct 36) Sorum şu: 10-11 arası seyreden hemoglobin gebeliği engeller mi? (36 yaşındayım,jinekolojik muayenem ve fsh,tsh testlerim normal sınırlar içinde) İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Bahceci
14-11-11, 10:11
merhaba hayır bu değerler gebe kalmanıza bir engel değildir. gebelik sırasında demir ilaçlarıyla desteklenmeniz gerekir sadece. sevgiler.

serapd
Merhaba Aytun Hanım,

Zaman zaman kontrol altında tutamadığım bir kansızlık sorunum var. Genellikle 10,9 - 11 civarı seyreden hemoglobin değeri, bugün enfeksiyon için yaptırdığım hemogramda 10,6 çıktı. (Hct 36) Sorum şu: 10-11 arası seyreden hemoglobin gebeliği engeller mi? (36 yaşındayım,jinekolojik muayenem ve fsh,tsh testlerim normal sınırlar içinde) İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

serapd
15-11-11, 08:11
Op.Dr. Aytun AKTAN
merhaba hayır bu değerler gebe kalmanıza bir engel değildir. gebelik sırasında demir ilaçlarıyla desteklenmeniz gerekir sadece. sevgiler.
Bunu öğrendiğime sevindim. Çok teşekkür ederim.

tombulkelebekim
15-11-11, 20:11
Hocam Merhaba Jinekoloji kısmında soru yanıt kısmını bulamadığımdan sorumu burdan yöneltiyorum.

Şuan 27 yaşındayım bekarım 1.73 boy, 110 kiloyum, bekarım
Ben kilo problemimden ötürü 7 ay önce endokrin servisine göründüm insülin direnci ve PCO tanısı koyuldu. Adet düzenim çok normal ve düzenliydi ilaç kullanmaya başlayana kadar ama ilaçlarla beraber tamamen şaşırdı 27 gün boyunca kanama yaşadım hep gecikmeli oluyor ara kanamalar yaşıyorum. İlk olarak diane 35 vermişti doktorum fakat kanamalarımın uzamasından sonra yasmin kullanmaya başladım yaklaşık 6 aydır yasmin kullanıyorum. Dün tekrar kontrole gittiğimde kortizonum 26 civarı bi rakam çıktı Dekort içtim ve bugün tekrar tahlil yapıldı 1.25 e düşmüştü. Doktor sorun olmadığını belirtti tekrar Glukofen ve Yasmin verdi bana bu arada bu sefer kötü kolesterolüm yüksek çıktı ilaç vermedi diyet uygula dedi sizin özellikle kolesterol için önereceğiniz herhangibirşey varmı bu diyette ? Bir de uzun süre doğum kontrol hapı kullanmak farklı problemler çıkarabilir mi ??? Bir de bu ara kanamaların nedeni nedir ? Bu ay 10 gün üzerine bugün tekrar adet gördüm.

Yanıtlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Bahceci
23-11-11, 15:11
merhaba polikstik overin sıkıntılı bir sürecini yaşıyorsunuz ve mutlaka ve mutlaka profesyonel destek ile kilo vermeniz tedavinizin içinde çok büyük önem taşıyor. bunun için size kliniğimizden dr. murat berksoy destek olabilir. dilerseniz ben de işin endokrin-jinekoloji ayağını desteklerim. ya da benzer bir tedavi ekibini size uygun yerde siz oluşturabilirsiniz. uzaktan size söyleyebileceğim tek şey hayatınızı hep kontrol altında tutmanız gerekliliğidir. sevgiler.

tombulkelebekim
Hocam Merhaba Jinekoloji kısmında soru yanıt kısmını bulamadığımdan sorumu burdan yöneltiyorum.

Şuan 27 yaşındayım bekarım 1.73 boy, 110 kiloyum, bekarım
Ben kilo problemimden ötürü 7 ay önce endokrin servisine göründüm insülin direnci ve PCO tanısı koyuldu. Adet düzenim çok normal ve düzenliydi ilaç kullanmaya başlayana kadar ama ilaçlarla beraber tamamen şaşırdı 27 gün boyunca kanama yaşadım hep gecikmeli oluyor ara kanamalar yaşıyorum. İlk olarak diane 35 vermişti doktorum fakat kanamalarımın uzamasından sonra yasmin kullanmaya başladım yaklaşık 6 aydır yasmin kullanıyorum. Dün tekrar kontrole gittiğimde kortizonum 26 civarı bi rakam çıktı Dekort içtim ve bugün tekrar tahlil yapıldı 1.25 e düşmüştü. Doktor sorun olmadığını belirtti tekrar Glukofen ve Yasmin verdi bana bu arada bu sefer kötü kolesterolüm yüksek çıktı ilaç vermedi diyet uygula dedi sizin özellikle kolesterol için önereceğiniz herhangibirşey varmı bu diyette ? Bir de uzun süre doğum kontrol hapı kullanmak farklı problemler çıkarabilir mi ??? Bir de bu ara kanamaların nedeni nedir ? Bu ay 10 gün üzerine bugün tekrar adet gördüm.

Yanıtlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Bahceci
23-11-11, 15:11
merhaba, gebelik öncesi testlerinizi bence bir jinekolog muayenesinden sonra yaptırmanızda fayda var. çünkü akıntı ve kasık ağrısından da bahsediyorsunuz. smera testinizin yapılması enfeksiyon varsa tedavi edilmesi ve gerekli vitaminlerinizin de başlamsı için kan testi istemlerinizle beraber hallolması yerinde olacaktır. bolşans şimididen. sevgiler.

duygucumhuriyeti
aytun hanım merhaba benim bi sorum olacak ben 1 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım şuan için değil ama yaz aylarında çocuk düşünüyorum bunun için öncelikle bilinçli bir hamilelik geçirmek istiyorum ve hamilelik öncesi hangi testleri yaptırmam gerekiyor ve sağ kasığımda ara ara ve genelde adetten 5 10 gün öncesi şiddetli bir ağrı ve kasılma oluyor tuvalete gidincede iltihap geldiğini görüyorum bu hep böyle oluyor ve yaklaşık 4 aydır bu durum böyle adet düzensizliğim yok korktuğum şey aslında bu durum çocuğumolmasına engel olur mu bunu merak ediyorum korkulacak bir durummudur bu teşekkür ederim iyi çalışmalar

Melan2010
24-11-11, 12:11
Aytun hanım iyi günler!

daha öncede yazmıştım..kızım 17 pkos denildi...5 ay önce ..3 ay doğum kontrol hapı verildi...3 hafta doktora gittiğimizde küçük küçük kistler vardı...kaybolmuş denildi...polikistik yumurtalık değil dedi doktor..birde kanına bakalım dedi..fakat adetinde düzensizik oluyor..2 hafta geçti adet gününü...ne kadar beklemeliyiz adet olması için...birde polikist overde kistler yok olabiliyor mu?doğum kontrol hapı yüzünden saçları aşırı miktarda dökülüyor..eğer adetin 3 günü deniliyor testler..hafta sonuna gelirse hangi günler yaptırabiliyoruz buda kafama çok takılıyor...

a_can
24-11-11, 13:11
Hocam,

Yaklaşık birbuçuk senedir hiç korunmadığımız halde çozuğumuz olmuyor. Geçen ay ilk defa klomen ve ovitrelle kullandım. Ama doktorum yumurtlama takibi bile yapmadı beş gün şu hapı iç 14. gün iğne vvurdur dedi. Sonuç hüsran tabiki bu ay doktorumu değiştirdim. Yeni doktorum ultrasonla muayene etti ve sonra bir sürü test istedi. Test sonuçlarımda PLT (462),NEU% (71) ve FİBRİNOJEN (450) yüksek çıktı. Ayrıca Protein S, Protein C, Faktör V ve Anti Trombin 3 Aktivitesi testlerim çıkmadı henüz. Düşük olan değerler Toxo IgM(0,07), Rubella IgM(0,12) ve CMV IgM(0,07) bu değerleri bana yorumlayabilir misiniz neden düşük yada yüksek olabilirler? Doktor öbür testlerin sonuçlarını beklememiz lazım dedi korunun hamile kalmak yasak şuanda dedi. Çıkmayan test sonuçları çıktıktan sonra iğneye başlıcaz dedi. Eşimde bende şok olduğumuz için hiç bişey soramadık.Gün aşırı coraspin içmeye başla dedi. Sorunumuz nedir Bu değerler yüksek ya da düşük olması bebeğimizin olmasına engel mi? Çok teşekkür ediyorum...

melikee
24-11-11, 13:11
Merhaba dr. bey aralık 3 gibi dondurulmuş embrıyo transferı yaptırıcam ..
adetlıyken hormon testı yaptırdım prolaktın yuksek çıktı sınır 45 ken 46 çıktı.. bı sorun olurmu..

Bahceci
24-11-11, 13:11
Merhaba, polikstik hastalığı biranda yok olan bir durum değildir ya tanı baştan yanlış konulmuştur ya da şimdiki tanıda sorun vardır. Adetin 2., 3., ya da en geç 4. Günü kanı vermeniz uygundur. Böylece haftasonu sorununu aşarsınız. Sevgiler.


melan2010
aytun hanım iyi günler!

Daha öncede yazmıştım..kızım 17 pkos denildi...5 ay önce ..3 ay doğum kontrol hapı verildi...3 hafta doktora gittiğimizde küçük küçük kistler vardı...kaybolmuş denildi...polikistik yumurtalık değil dedi doktor..birde kanına bakalım dedi..fakat adetinde düzensizik oluyor..2 hafta geçti adet gününü...ne kadar beklemeliyiz adet olması için...birde polikist overde kistler yok olabiliyor mu?doğum kontrol hapı yüzünden saçları aşırı miktarda dökülüyor..eğer adetin 3 günü deniliyor testler..hafta sonuna gelirse hangi günler yaptırabiliyoruz buda kafama çok takılıyor...

a_can
24-11-11, 16:11
a_can
hocam,

yaklaşık birbuçuk senedir hiç korunmadığımız halde çozuğumuz olmuyor. Geçen ay ilk defa klomen ve ovitrelle kullandım. Ama doktorum yumurtlama takibi bile yapmadı beş gün şu hapı iç 14. Gün iğne vvurdur dedi. Sonuç hüsran tabiki bu ay doktorumu değiştirdim. Yeni doktorum ultrasonla muayene etti ve sonra bir sürü test istedi. Test sonuçlarımda plt (462),neu% (71) ve fibrinojen (450) yüksek çıktı. Ayrıca protein s, protein c, faktör v ve anti trombin 3 aktivitesi testlerim çıkmadı henüz. Düşük olan değerler toxo ıgm(0,07), rubella ıgm(0,12) ve cmv ıgm(0,07) bu değerleri bana yorumlayabilir misiniz neden düşük yada yüksek olabilirler? Doktor öbür testlerin sonuçlarını beklememiz lazım dedi korunun hamile kalmak yasak şuanda dedi. çıkmayan test sonuçları çıktıktan sonra iğneye başlıcaz dedi. Eşimde bende şok olduğumuz için hiç bişey soramadık.gün aşırı coraspin içmeye başla dedi. Sorunumuz nedir bu değerler yüksek ya da düşük olması bebeğimizin olmasına engel mi? çok teşekkür ediyorum...
pardon yazmayı unutmuşum hocam t3, t4, fsh, lh, prolaktin, total testesteron, tsh tüm sonuçlarım normal seviyelerde.

Bahceci
25-11-11, 10:11
merhaba doktorunuz pıhtılaşma bozukluğuyla ilgili bazı testlerinizi istemiş ve sonuçlanmasını beklemenizi söylemiş. bu durumda gidilecek yolun sağlıklı olabilmesi için de size bu ay korunmanızı söylemiş. korkacak bir durum yok, sağlıklı koşullarda geblik sağlanması için uğraşıyor. doktorunuzla bu sıkıntılarınızı paylaşırsanız siz de daha rahat olursunuz. çünkü çocuk sahibi olmayla ilgili süreç bazen uzayabilir bu nedenle karşılılı iletişim çok önemlidir. ben fazlaca endişelenilecek tıbbi bir sıkınr-tınız olacağını düşünmüuorum. bolşans, sevgiler.

a_can
Hocam,

Yaklaşık birbuçuk senedir hiç korunmadığımız halde çozuğumuz olmuyor. Geçen ay ilk defa klomen ve ovitrelle kullandım. Ama doktorum yumurtlama takibi bile yapmadı beş gün şu hapı iç 14. gün iğne vvurdur dedi. Sonuç hüsran tabiki bu ay doktorumu değiştirdim. Yeni doktorum ultrasonla muayene etti ve sonra bir sürü test istedi. Test sonuçlarımda PLT (462),NEU% (71) ve FİBRİNOJEN (450) yüksek çıktı. Ayrıca Protein S, Protein C, Faktör V ve Anti Trombin 3 Aktivitesi testlerim çıkmadı henüz. Düşük olan değerler Toxo IgM(0,07), Rubella IgM(0,12) ve CMV IgM(0,07) bu değerleri bana yorumlayabilir misiniz neden düşük yada yüksek olabilirler? Doktor öbür testlerin sonuçlarını beklememiz lazım dedi korunun hamile kalmak yasak şuanda dedi. Çıkmayan test sonuçları çıktıktan sonra iğneye başlıcaz dedi. Eşimde bende şok olduğumuz için hiç bişey soramadık.Gün aşırı coraspin içmeye başla dedi. Sorunumuz nedir Bu değerler yüksek ya da düşük olması bebeğimizin olmasına engel mi? Çok teşekkür ediyorum...

Bahceci
25-11-11, 10:11
merhaba transferinizi yapacak olan doktorunuza sonucunuzu iletirseniz size gerekli tedavi planını söyleyecektir. bol şans diliyorum. saygılar

melikee
Merhaba dr. bey aralık 3 gibi dondurulmuş embrıyo transferı yaptırıcam ..
adetlıyken hormon testı yaptırdım prolaktın yuksek çıktı sınır 45 ken 46 çıktı.. bı sorun olurmu..

Melan2010
9-12-11, 14:12
iyi günler, doktor Aytun hanım

kızım 17 yeni hormon tahlillerini sizinle paylaşmak istiyorum,tok karnına hormon tahlili yapıldı....FSH:9,11

LH:19,37
yukarıdaki FSH değeri iyi çıkmamış dedi...bu demektir ki dedi.kızınız 30 yaşına doğru menopoza girebilir dedi....bir de sizden fikir almak
istiyorum...tok karnına alınan kan değerinden dolayı mı yüksek çıktı....yumurtalık değerleri azalmış denildi......test birdaki ay tekrarlanıp...doğum kontrol hapı verilcek yine nereye kadar.....bu yaşta metformin yazıla bilir mi?endokrime mi başvurayım..bilemiyorum...

6 ay önceki aç karnına alınan hormonları:FSH:6.52
LH::11.31
doğum kontrol hapından önceki değerleri daha düşüktü..

tuycan
9-12-11, 15:12
27 yaşındayım ...bende hamile kalamaya çalışanlardanım. 3 ay oldu başlayalı 1 yıllk evliyim 1 yıl korunduk. bebek istiyoruz ama olmuyor her ay umutlanıyorum ama yok adetlerim hep düzenliydi 4 ay önceye kadar 15 gün geçikme yasadım dr muayenede pko kist var dedi dostinex diye bi ilaç verdi, ben hamile kalırsam düşük yasamayım diye ilacı 1 ay kullandıktan sonra bırakıp korunmamaya başladık hiç geçikme yaşamıyorum ama birtürlüde hamile kalamıyorum...bir kaç gün önce başka doktor kansızlık varsa o da engeller dedi...testin sonucunu daha almadım ama bu süreç normal diyenlerde var bilemiyorum dr doktor hanım sizce ne yapmalıyım ilaça devem etmelimiyim?

Bahceci
12-12-11, 08:12
merhaba, bence çocuk istemeniz nedeniyle başvuru yapacağınız doktorunuz bir tüp bebek uzmanı olmalı. bu size hemen tüp bebek yapılsın anlamı taşımıyor, daha doğru ve zaman kaybettirmeyecek akılcı bir yol çizmek anlamına geliyor. istanbulda iseniz benle görüşmeye de gelebilrsiniz. imkanlar elvermiyorsa da dediğim yolu izleyizniz. sevgiler.


tuycan
27 yaşındayım ...bende hamile kalamaya çalışanlardanım. 3 ay oldu başlayalı 1 yıllk evliyim 1 yıl korunduk. bebek istiyoruz ama olmuyor her ay umutlanıyorum ama yok adetlerim hep düzenliydi 4 ay önceye kadar 15 gün geçikme yasadım dr muayenede pko kist var dedi dostinex diye bi ilaç verdi, ben hamile kalırsam düşük yasamayım diye ilacı 1 ay kullandıktan sonra bırakıp korunmamaya başladık hiç geçikme yaşamıyorum ama birtürlüde hamile kalamıyorum...bir kaç gün önce başka doktor kansızlık varsa o da engeller dedi...testin sonucunu daha almadım ama bu süreç normal diyenlerde var bilemiyorum dr doktor hanım sizce ne yapmalıyım ilaça devem etmelimiyim?

Bahceci
12-12-11, 08:12
merhaba paniklemeyin lütfen. ultason ve kan testleri birlikte klinik bulugularla değerlendirili. kızınızn estrodiol düzeyi yok burada ayrıca metformin için şeker yükleme testi ve insülin düzeylerine ihtiyacımız var. fsh değeri açlık toklutan etkilenmez. imkanınız var ise istanbulada klinikte kızınız görmek isterim. yumurta tembelliği halkımız tafanıdan yanlış anlaşılıyor, yumurtalığı tükenenen de yumurtlama problemi olana da aynı şey söylenebiliruor bambaşka şeyler oysa. sevgiler.

Melan2010
iyi günler, doktor Aytun hanım

kızım 17 yeni hormon tahlillerini sizinle paylaşmak istiyorum,tok karnına hormon tahlili yapıldı....FSH:9,11

LH:19,37
yukarıdaki FSH değeri iyi çıkmamış dedi...bu demektir ki dedi.kızınız 30 yaşına doğru menopoza girebilir dedi....bir de sizden fikir almak
istiyorum...tok karnına alınan kan değerinden dolayı mı yüksek çıktı....yumurtalık değerleri azalmış denildi......test birdaki ay tekrarlanıp...doğum kontrol hapı verilcek yine nereye kadar.....bu yaşta metformin yazıla bilir mi?endokrime mi başvurayım..bilemiyorum...

6 ay önceki aç karnına alınan hormonları:FSH:6.52
LH::11.31
doğum kontrol hapından önceki değerleri daha düşüktü..

Melan2010
13-12-11, 15:12
cevabınız için teşekkürler....

umudum24
20-12-11, 23:12
hocam merhabalar öncelikle iyi geceler diliyorum ve şimdiden çok tşk eederim
ben kan pıhtılaşması hastasıyım 677 homozigot iki düşük yaptım hcg değerlerim ilkinde 178 ikincisinde 198 e kadar yükselebildi yaklaşık 7 ay ara verdim şimdi günde birer tane folbiol ve 100 lük coraspin kullanıyorum gebe kalıncada cleaxan 0,4 lük iğne olmam gerektiğini söyledi doktorum şimdide 2 aydır korunmuyorum ama gebelik gerçekleşmedi regl günlerim düzensizleşti bu ay da ovulasyon testlerinden kullandım 19.gün çift çizgiyi yakaladım ve tahminime göre düzensizlik yüzünden aksadı bu geç yumurtlamamıdır eğer hamile kaldımsa ne zaman belli olur bunu çok kafama taktığımdan herşey allak bullak oldu şu anda beklemedeyim ama doğrumu yapıyorum size bi danışmak istedim