hormon değerlerimi yorumlarmısınız?


ASSOSyal
22-07-11, 16:07
ben 1,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım.henüz çocuk sahibi olamadım.yakın bir zamanda kadın doğum uzmanına gittim.rahimle ilgili herhangi bir sorun çıkmadı,henüz rahim filmi çektirmedim,ayrıca hormon testi yaptırdım sonuçlarımı yazıyorum değerlendirirmisiniz lütfen....YARDIM İSTİYORUM
estradiol:20.0 ref. ar.:7-44
FSH:12.5 ref. ar:erkek:1.5-12.4 follıcular:3.5-12.5 luteal:1.7-7.7 ovulaton:4.7-21.5
TSH:2.09 ref. ar.:0.4-4.5
LH:15.4
ayrıca freeT3 ve T4 yüksek çıkmış bu hormonların çocuk olmamasına bir katkısı varmıdır?
free T3:5.23
free T4:22.45
progesteron:0.91

Bahceci
25-07-11, 06:07
merhaba eğer bana yazdığınız hormon testleri adetinizin 3. günü yapıldı ise acilen bizlere başvurmanız gerekiyor. çünkü yaşınıza göre yumurtalık rezerviniz alarm veriyor. mutlaka ultrasonda da folikül yapısını görmek gerekiyor. istanbuldaysanız sizi bekliyorum yoksa da bulunduğunuz yerdeki mevcut tüp bebek merkezelerine başvurun. sevgiler.

ASSOSyal
ben 1,5 yıllık evliyim 26 yaşındayım.henüz çocuk sahibi olamadım.yakın bir zamanda kadın doğum uzmanına gittim.rahimle ilgili herhangi bir sorun çıkmadı,henüz rahim filmi çektirmedim,ayrıca hormon testi yaptırdım sonuçlarımı yazıyorum değerlendirirmisiniz lütfen....YARDIM İSTİYORUM
estradiol:20.0 ref. ar.:7-44
FSH:12.5 ref. ar:erkek:1.5-12.4 follıcular:3.5-12.5 luteal:1.7-7.7 ovulaton:4.7-21.5
TSH:2.09 ref. ar.:0.4-4.5
LH:15.4
ayrıca freeT3 ve T4 yüksek çıkmış bu hormonların çocuk olmamasına bir katkısı varmıdır?
free T3:5.23
free T4:22.45
progesteron:0.91

ASSOSyal
25-07-11, 10:07
Op.Dr. Aytun AKTAN
merhaba eğer bana yazdığınız hormon testleri adetinizin 3. günü yapıldı ise acilen bizlere başvurmanız gerekiyor. çünkü yaşınıza göre yumurtalık rezerviniz alarm veriyor. mutlaka ultrasonda da folikül yapısını görmek gerekiyor. istanbuldaysanız sizi bekliyorum yoksa da bulunduğunuz yerdeki mevcut tüp bebek merkezelerine başvurun. sevgiler.
hormon tahlillerim adetimin üçüncü gününde yapılmadı.çok teşekkür ederim cevabınız için...

Bahceci
25-07-11, 10:07
evet adet gününüzün 3. günüde fsh, lh ve estrodiol testleri anlam ifade eder.

ASSOSyal
hormon tahlillerim adetimin üçüncü gününde yapılmadı.çok teşekkür ederim cevabınız için...

lenova71
25-07-11, 16:07
41 yasındayım 1 yıllık evlıyım ve cocugum yok .daha oncede hıc hamıle ve/veya kurtaj olmadım.
ılk tup bebek tedavımde 2 yumurta olustu ve bır tanesı alındı ancak saglıklı yumurta olmadıgı ıcın transfer olmadı. 7 ay once fsh degerım 8.27 ıken bugun hormon testlerımın sonucu fsh 18.59:KK43:( LH 9.03
E2 5- TSH 0,883- PROLAKTIN 22.3 Cıktı. HSG fılmı cektırecegım ama bu degerlerle cok fazla sansım yok sanırım..ne dersınız pes etmelıyımıyım yoksa umıdımı kaybetmeden devam mı etmelıyım..

Bahceci
26-07-11, 08:07
merhaba gerçekten sonuçlar umut kırıcı, bir kadın hekim olarak başka bir kadına pes et demek zor gelir bana. geç yuva kurmuş olmanın anneliğe engel olması haksızlık. kendi yumurtanızla bu şansınız çok düşük olduğunu biliyoruz. bir kez de denemişsiniz. bundan sonrasında başka ne gibi seçenekleriniz olabilir yüzyüze konuşmak gerekir. istanbulda iseniz lütfen ziyarete gelin bana. sevgiler.

lenova71
41 yasındayım 1 yıllık evlıyım ve cocugum yok .daha oncede hıc hamıle ve/veya kurtaj olmadım.
ılk tup bebek tedavımde 2 yumurta olustu ve bır tanesı alındı ancak saglıklı yumurta olmadıgı ıcın transfer olmadı. 7 ay once fsh degerım 8.27 ıken bugun hormon testlerımın sonucu fsh 18.59:KK43:( LH 9.03
E2 5- TSH 0,883- PROLAKTIN 22.3 Cıktı. HSG fılmı cektırecegım ama bu degerlerle cok fazla sansım yok sanırım..ne dersınız pes etmelıyımıyım yoksa umıdımı kaybetmeden devam mı etmelıyım..

lenova71
26-07-11, 13:07
Op.Dr. Aytun AKTAN
merhaba gerçekten sonuçlar umut kırıcı, bir kadın hekim olarak başka bir kadına pes et demek zor gelir bana. geç yuva kurmuş olmanın anneliğe engel olması haksızlık. kendi yumurtanızla bu şansınız çok düşük olduğunu biliyoruz. bir kez de denemişsiniz. bundan sonrasında başka ne gibi seçenekleriniz olabilir yüzyüze konuşmak gerekir. istanbulda iseniz lütfen ziyarete gelin bana. sevgiler.
haklısınız geç evlenmenin annelıge engel olması haksızlık.. Ama burada oyle hıkayeler okuyorum kı.. özellıkle 40 yas ustu hamılelıkler hakkında sankı ıcımdekı ses pes etmemem gerektıgını soyluyor. Hangı doktora nasıl guvenilmelı onuda bılemıyorum. Ama daha oncekı doktorum erkek ve cok ıyı oldugu bılınen bır prof.'du Ama sankı hıssettıgım ne kadar ıyı doktor olurlarsa olsunlar erkekler bu işin ıcındekı duygusallıgı, ruhu ve annellık hıssıyatını hastalarıyla kurdukları ilişkide yakalayamıyorlar.. Bu onlar ıcın bır iş ve olursa olur olmazsa zaten yasın gecmıs gec kalmıssın sansında pek yoktu deyıp kestırıp atıyorlar.

Bu nedenle 2. takıbımı bır kadın doktor ıle baslama kararı aldım. Ve su an basladıgım doktor hanım pes etmemem gerektıgını benden daha kotu degerlerı olan bırden fazla hastalarının oldugunu ve hepsının saglıklı cocuk sahıbı olduklarını belırttı. Ama sızıde gelıp tanısmak ve muayene olmak ısterım.

Istemek basarmanın yarısıdır dıye bosa dememısler heralde:))

gorusmek uzere
saygılarımla

ASSOSyal
26-07-11, 14:07
lenova71
41 yasındayım 1 yıllık evlıyım ve cocugum yok .daha oncede hıc hamıle ve/veya kurtaj olmadım.
ılk tup bebek tedavımde 2 yumurta olustu ve bır tanesı alındı ancak saglıklı yumurta olmadıgı ıcın transfer olmadı. 7 ay once fsh degerım 8.27 ıken bugun hormon testlerımın sonucu fsh 18.59:KK43:( LH 9.03
E2 5- TSH 0,883- PROLAKTIN 22.3 Cıktı. HSG fılmı cektırecegım ama bu degerlerle cok fazla sansım yok sanırım..ne dersınız pes etmelıyımıyım yoksa umıdımı kaybetmeden devam mı etmelıyım..
pes etmeyin lütfen bende umutsuzluğa düşerim o zaman olmaz diye bişey yok ben buna inanmak istiyorum:KK43:

ASSOSyal
26-07-11, 14:07
Op.Dr. Aytun AKTAN
evet adet gününüzün 3. günüde fsh, lh ve estrodiol testleri anlam ifade eder.
peki farklı çıkma ihtimali varmı??
ben umutsuz olmak istemiyorum.tek bildiğim şu anda hormon değerlerim
eğer tek sorun bu olursa şansım ne olur?

gulooz
26-07-11, 21:07
Hocam kolay gelsin. ben 3 hafta önce doktora gittik eşimle bebk sahibi olmak istiyoruz. doktor beni alttan üstten muayene etti. smear testi aldı. kültür testi aldı. temiz çıktı hepsi şükür. sonra sana fitil yazıyım kullan dedi. neyse kullandım.biteli 4 gün oluyor. 3 gündür da kaşıntı var vajinal bölgemde. hocam bu tabletler kaşıntı yapar mı? ilecın yan etkisinde hiç birşey yapmaz diyordu. ama böyle hafif hafif vajinanın iç bölgesinde kaşıntı var. kaşıyınca tabiki acıyor ve tahriş oluyor. İlacın etkis olabilir mi? ne yapmam gerekir? Benim eşimde sperm sayımı az. 1. testinde 1 milyonun altında çıktı. doktor ilaç verdi. 2. testte 9 milyon çıktı. geçen yine test yaptırdık. yarım milyon çıktı. ilacın etkisi gidince heralde düştü diye düşündük. bunun etkisi olabilir mi? Kolay gelsin. Sorularıma cevap verirseniz sevinirim. sağolun.. :44:

Bahceci
27-07-11, 06:07
merhaba,
kaşıntı ve yanmanız için tekrar doktorunuzla konusun çünkü verilen ilaçların ne olduğunu bilmiyorum ve sizi muayene eden arkadaşımın vereceği ikinci tedavinin ne olacağına onun karar vermesi doğrudur. sperm sayımına gelirsek de bu değerlerle sizin tüp bebek tedavisine ihtiyacınız var. zaman kaybetmeden tüp bebek merkezine başvurnuz. sevgiler.

gulooz
Hocam kolay gelsin. ben 3 hafta önce doktora gittik eşimle bebk sahibi olmak istiyoruz. doktor beni alttan üstten muayene etti. smear testi aldı. kültür testi aldı. temiz çıktı hepsi şükür. sonra sana fitil yazıyım kullan dedi. neyse kullandım.biteli 4 gün oluyor. 3 gündür da kaşıntı var vajinal bölgemde. hocam bu tabletler kaşıntı yapar mı? ilecın yan etkisinde hiç birşey yapmaz diyordu. ama böyle hafif hafif vajinanın iç bölgesinde kaşıntı var. kaşıyınca tabiki acıyor ve tahriş oluyor. İlacın etkis olabilir mi? ne yapmam gerekir? Benim eşimde sperm sayımı az. 1. testinde 1 milyonun altında çıktı. doktor ilaç verdi. 2. testte 9 milyon çıktı. geçen yine test yaptırdık. yarım milyon çıktı. ilacın etkisi gidince heralde düştü diye düşündük. bunun etkisi olabilir mi? Kolay gelsin. Sorularıma cevap verirseniz sevinirim. sağolun.. :44:

Bahceci
27-07-11, 06:07
değişiklikler olabilir ancak bir kez bile böyle yüksek çıkması alarmdır. size şanslarınızla ilgili sadece hormon testlerine bakılarak birşey söylenemez. yumurtalıklarınızın görüntüsü de önemli. bu nedenle infertilite klinikleri, tüp bebek merkezlerine gitmelisiniz. istanbuldaysanız buyrun gelin.

ASSOSyal
peki farklı çıkma ihtimali varmı??
ben umutsuz olmak istemiyorum.tek bildiğim şu anda hormon değerlerim
eğer tek sorun bu olursa şansım ne olur?

handeyksl
1-08-11, 22:08
Merhabalar.Ben 19 yaşındayım.ilk adetimi normal oldum ancak sonrakiler altı ayda bir olmaya başlayınca doktora gittim.hormon testleri sonucu fsh ve e2 düşük çıktı ve doğum kontrol hapı kullanmaya başladım.yaklaşık 4 yıldır hap kullanarak adet oluyorum.1 kez hapı bırakıp test yaptırdım onda fsh 136 çıktı ama e2 normal değerlere biraz daha yaklaştı.en son testimde ise (ilaç kullanarak olduğum adette) fsh 35 çıktı ve e2 düştü.bunu değerlendirebilir misiniz? Hap kullanınca e2 değerimin düştüğünü tespit ettim.bir de bu 4 yıl içinde 2 kez ilaç bitmeden erkenden kendiliğimden adet oldum ve o adette yaptırdığım testte fsh çok düşük çıktı.sizce bu durumun düzelme ihtimali var mı? (Kullandığım ilaç diane 35)

Bahceci
2-08-11, 10:08
merhaba bahsettiğiniz fsh değerleri çok yüksek bu nedenle sadece diane kullanıp takiplere devam etmek doğru olmaz. polikistik over hastalığında durum farklıdır. bence iyi bir endokrinolog-jinekolog tarfından değerlenidirlin. sevgiler.


handeyksl
Merhabalar.Ben 19 yaşındayım.ilk adetimi normal oldum ancak sonrakiler altı ayda bir olmaya başlayınca doktora gittim.hormon testleri sonucu fsh ve e2 düşük çıktı ve doğum kontrol hapı kullanmaya başladım.yaklaşık 4 yıldır hap kullanarak adet oluyorum.1 kez hapı bırakıp test yaptırdım onda fsh 136 çıktı ama e2 normal değerlere biraz daha yaklaştı.en son testimde ise (ilaç kullanarak olduğum adette) fsh 35 çıktı ve e2 düştü.bunu değerlendirebilir misiniz? Hap kullanınca e2 değerimin düştüğünü tespit ettim.bir de bu 4 yıl içinde 2 kez ilaç bitmeden erkenden kendiliğimden adet oldum ve o adette yaptırdığım testte fsh çok düşük çıktı.sizce bu durumun düzelme ihtimali var mı? (Kullandığım ilaç diane 35)

abrel22
3-08-11, 09:08
doktor bey dogru yerdemiyim bilmiyorum innaılmaz panik yaşıyorum ben 5 ay önce sezeryan oldum ve innaılmaz hamilelik dönemi gecirdim 36 haftayı zor getirdim veehamile oldugumu beta hcg ögrendim 3 cü sezeryanım ve daha 5 ay gecti innaılır gibi degil bebegime süt veriyorum kürtajsız düşürmek mümkün mü ve devt hast..benim zaruri durumumda alırmı ve ya dogursam benim hayati riskim varmı lütfen yardımcı olurmusunuz dr bey bana şu an cok kötü bir psikolojideyim

Bahceci
3-08-11, 11:08
merhaba yeni yapılmış sezeryan amilyatı bir risktir elbette ama ille kürtaj olmanız gerekiyor diyemem. en doğrusu sizin bulunduğunu şehirde sizi takip edebilecek durumun riskleri ve olabilirlikleriyle ilgili konuşup takibinizi yapabilecek doktor bulmanızdır.

abrel22
doktor bey dogru yerdemiyim bilmiyorum innaılmaz panik yaşıyorum ben 5 ay önce sezeryan oldum ve innaılmaz hamilelik dönemi gecirdim 36 haftayı zor getirdim veehamile oldugumu beta hcg ögrendim 3 cü sezeryanım ve daha 5 ay gecti innaılır gibi degil bebegime süt veriyorum kürtajsız düşürmek mümkün mü ve devt hast..benim zaruri durumumda alırmı ve ya dogursam benim hayati riskim varmı lütfen yardımcı olurmusunuz dr bey bana şu an cok kötü bir psikolojideyim

handeyksl
3-08-11, 19:08
Op.Dr. Aytun AKTAN
merhaba bahsettiğiniz fsh değerleri çok yüksek bu nedenle sadece diane kullanıp takiplere devam etmek doğru olmaz. polikistik over hastalığında durum farklıdır. bence iyi bir endokrinolog-jinekolog tarfından değerlenidirlin. sevgiler.
yani sizce bende polikistik over mi var? Bana sadece erken menopoz dendi ve hayatımı böyle sürdürmemi söyledi gittiğim bütün doktorlar.Üniversite hastanesinde sizin dediğiniz gibi iyi doktor bulur muyum?

Bahceci
4-08-11, 06:08
elbette üniversite hastanelerinde çok kıymetli hocalarımızdan yardım alabilirsiniz.

handeyksl
yani sizce bende polikistik over mi var? Bana sadece erken menopoz dendi ve hayatımı böyle sürdürmemi söyledi gittiğim bütün doktorlar.Üniversite hastanesinde sizin dediğiniz gibi iyi doktor bulur muyum?

handeyksl
4-08-11, 08:08
Op.Dr. Aytun AKTAN
elbette üniversite hastanelerinde çok kıymetli hocalarımızdan yardım alabilirsiniz.
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.İyi günler..

handeyksl
31-08-11, 17:08
Merhabalar doktor bey ben size daha önce de yazmıştım.19 yaşındayım 2 yıldır erken menopoz teşhisiyle diane 35 kullanıyorum.dediğiniz gibi üniversite hastanesine gittim ve doktor diane 35 kullandığım için tahlil zamanının önemli olmadığını söyledi ve adeti beklemeden hormon tahlili yaptırdı.adetin 21. Gününe denk geliyordu test günü.sizce tahlil sonucu doğru çıkmış mıdır? Bide size sonucu yazacağım yorumlarsanız sevinirim

fsh 0.62
lh 0.28
prolaktin 12.11
estradiol <20
progesteron 0.59
tsh 2.68

Bahceci
1-09-11, 18:09
merhaba öncelikle doktor hanım diye düzeltmek isterim madem ikinci kez yazışıyoruz. hormon değerleriniz erken menapoz değil, hipogonodotropizm dediğimiz bir durumu yansıtıyor. doktorunuzla sonuçlarınızı değerlendirmeniz ve tedavinize onagöre devam etmenizde fayda var. sevgiler.

handeyksl
Merhabalar doktor bey ben size daha önce de yazmıştım.19 yaşındayım 2 yıldır erken menopoz teşhisiyle diane 35 kullanıyorum.dediğiniz gibi üniversite hastanesine gittim ve doktor diane 35 kullandığım için tahlil zamanının önemli olmadığını söyledi ve adeti beklemeden hormon tahlili yaptırdı.adetin 21. Gününe denk geliyordu test günü.sizce tahlil sonucu doğru çıkmış mıdır? Bide size sonucu yazacağım yorumlarsanız sevinirim

fsh 0.62
lh 0.28
prolaktin 12.11
estradiol <20
progesteron 0.59
tsh 2.68

handeyksl
1-09-11, 20:09
Op.Dr. Aytun AKTAN
merhaba öncelikle doktor hanım diye düzeltmek isterim madem ikinci kez yazışıyoruz. hormon değerleriniz erken menapoz değil, hipogonodotropizm dediğimiz bir durumu yansıtıyor. doktorunuzla sonuçlarınızı değerlendirmeniz ve tedavinize onagöre devam etmenizde fayda var. sevgiler.
doktor hanım dün size sorumu yazdıktan sonra profilinize baktım o yüzden yanlışımı düzeltme şansım olmadı."bey" diye hitap ettiğim için özür dilerim kusura bakmayın.ben size bir ayrıntıyı söylemeyi de unutmuşum.benim 2 yıldır fshım 35 civarı lh 8-9 civarı çıkıyor ve e2 de genelde <20 oluyor.ama doğum kontrol hapı kullanmadan bakıldığında fsh 130larda oluyor ve estradiol normal seviyeye doğru yükseliyor.bu anlattıklarımın düşündüğünüz teşhis üstünde yaratacağı bir değişiklik var mı?çünkü bu hormon değerleri 2 yıldır 2.defa bu düzeyde.bundan 6 ay önce de böyle çıkmıştı çok şaşırmıştım çünkü genelde fshım çok yüksek oluyor.bir de söylediğiniz teşhis ne anlama geliyor internetten baktım bulamadım.kısaca açıklarsanız sevinirim.çıkıyor ve e2 de genelde <20 oluyor.ama doğum kontrol hapı kullanmadan bakıldığında fsh 130larda oluyor ve estradiol normal seviyeye doğru yükseliyor.bu anlattıklarımın düşündüğünüz teşhis üstünde yaratacağı bir değişiklik var mı?çünkü bu hormon değerleri 2 yıldır 2.defa bu düzeyde.bundan 6 ay önce de böyle çıkmıştı çok şaşırmıştım çünkü genelde fshım çok yüksek oluyor.bir de söylediğiniz teşhis ne anlama geliyor internetten baktım bulamadım.kısaca açıklarsanız sevinirim.

Bahceci
6-09-11, 13:09
Tekrar selam bizim bu yazışmalarımız tenis maçına benzedi biraz. Bence yol alabilmeniz bakımından size durumunuzu iyi anlatıp tedavinizi üstlenecek size zaman ayıracak bir doktor ile karşılıklı diyoloğa girmenizdir. Dilerseniz buraya da gelebilirsiniz ya da size yakın kolay ulaşacağınız bir hastaneye gidebilirsiniz. Verdiğiniz değerler bir menapoza uygun oluyor sonraki başka bir problemin sonucu gibi görünüyor, muayene bulguları ve testler birlikte değerlendirildiğinde kıymetlidir.

handeyksl
doktor hanım dün size sorumu yazdıktan sonra profilinize baktım o yüzden yanlışımı düzeltme şansım olmadı."bey" diye hitap ettiğim için özür dilerim kusura bakmayın.ben size bir ayrıntıyı söylemeyi de unutmuşum.benim 2 yıldır fshım 35 civarı lh 8-9 civarı çıkıyor ve e2 de genelde <20 oluyor.ama doğum kontrol hapı kullanmadan bakıldığında fsh 130larda oluyor ve estradiol normal seviyeye doğru yükseliyor.bu anlattıklarımın düşündüğünüz teşhis üstünde yaratacağı bir değişiklik var mı?çünkü bu hormon değerleri 2 yıldır 2.defa bu düzeyde.bundan 6 ay önce de böyle çıkmıştı çok şaşırmıştım çünkü genelde fshım çok yüksek oluyor.bir de söylediğiniz teşhis ne anlama geliyor internetten baktım bulamadım.kısaca açıklarsanız sevinirim.çıkıyor ve e2 de genelde <20 oluyor.ama doğum kontrol hapı kullanmadan bakıldığında fsh 130larda oluyor ve estradiol normal seviyeye doğru yükseliyor.bu anlattıklarımın düşündüğünüz teşhis üstünde yaratacağı bir değişiklik var mı?çünkü bu hormon değerleri 2 yıldır 2.defa bu düzeyde.bundan 6 ay önce de böyle çıkmıştı çok şaşırmıştım çünkü genelde fshım çok yüksek oluyor.bir de söylediğiniz teşhis ne anlama geliyor internetten baktım bulamadım.kısaca açıklarsanız sevinirim.

handeyksl
7-09-11, 19:09
Op.Dr. Aytun AKTAN
Tekrar selam bizim bu yazışmalarımız tenis maçına benzedi biraz. Bence yol alabilmeniz bakımından size durumunuzu iyi anlatıp tedavinizi üstlenecek size zaman ayıracak bir doktor ile karşılıklı diyoloğa girmenizdir. Dilerseniz buraya da gelebilirsiniz ya da size yakın kolay ulaşacağınız bir hastaneye gidebilirsiniz. Verdiğiniz değerler bir menapoza uygun oluyor sonraki başka bir problemin sonucu gibi görünüyor, muayene bulguları ve testler birlikte değerlendirildiğinde kıymetlidir.
haklısınız dediğiniz gibi bir doktorla yüzyüze görüşme tabiki daha iyi ama öyle birşey yaşadım ki gülersiniz.üniversite hastanesine gittim adetin 2.günü yapılması gereken testi 21.gün yaptırdı doktor.sonucu göstermeye gittiğimde diğer doktor baktı ve adetin 21.gününde doğru çıkmaz bi daha yapıcaz dedi.resmen rezalet yaşadım ve 1 ayım daha boşa geçti :/ size de yanlış değerleri sormuş bulundum meşgul ettim boş yere sizi :KK43:
son kez kısaca bir soru sorayım :) ilaçla en fazla 29 a kadar düşen bi fsh değeri varken sadece hormon hapı verilmesi uygun mu? Altında yatan nedenin tedavi edilmesi gerekmez mi?(genetik testimde sorun yok )
Ben şu an izmirde olduğum için size gelme şansım ne yazık ki yok :KK43: gitmem gereken yer kadın doğum mu yoksa tüp bebek merkezleri mi? 19 yaşındayım ve evli değilim tüp bebek merkezine gidince uygun tedaviyi yaparlar mı?

Bahceci
9-09-11, 12:09
Size kadın doğum uzmanı bakmalı tüp bebek merkezinin size şu an sağlayacağı bir fayda yok. Bence doğum kontrol hapı yerine menapoz sürecinin başındaki hastalarımıza verdiğimiz asdet düzenleyicilerden verilmeli ve bunu yıllarca kullanmanız sağlanmalıdır. Gerekli kontroller altında yapılması sizin zarar görmeden tedavi görmenizi sağlayacaktır. Yaınız çok genç. Altında yatan nedenler düzeltilemez ancak var olan durum tedavi ile korunur.

handeyksl
haklısınız dediğiniz gibi bir doktorla yüzyüze görüşme tabiki daha iyi ama öyle birşey yaşadım ki gülersiniz.üniversite hastanesine gittim adetin 2.günü yapılması gereken testi 21.gün yaptırdı doktor.sonucu göstermeye gittiğimde diğer doktor baktı ve adetin 21.gününde doğru çıkmaz bi daha yapıcaz dedi.resmen rezalet yaşadım ve 1 ayım daha boşa geçti :/ size de yanlış değerleri sormuş bulundum meşgul ettim boş yere sizi :KK43:
son kez kısaca bir soru sorayım :) ilaçla en fazla 29 a kadar düşen bi fsh değeri varken sadece hormon hapı verilmesi uygun mu? Altında yatan nedenin tedavi edilmesi gerekmez mi?(genetik testimde sorun yok )
ben şu an izmirde olduğum için size gelme şansım ne yazık ki yok :KK43: gitmem gereken yer kadın doğum mu yoksa tüp bebek merkezleri mi? 19 yaşındayım ve evli değilim tüp bebek merkezine gidince uygun tedaviyi yaparlar mı?