Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı


swet2006
26-12-08, 08:12
kızlar hepinize günaydın. moralim çok bozuk. inanılmaz ama şuanda 75 kiloya kadar çıktım. son 2 haftada 4 kilo aldım. dün doktora gittim. tahlillerim henüz çıkmadı. p.tesi doktora göstereceğim. bakalım ne çıkacak. doktor tahlil sonucuna göre ilaç ayarlaması yapacak. üstelikte bebek emzirdiğim halde böyle şişiyorum. ne yapmalıyım bilmiyorum. Çok üzgünüm çoook

nix
26-12-08, 09:12
canoş zaten hamilelik sonrası çok önemliymiş..dr söyledi bana hamilelik tiroit hormonlarını altüst ediyomuş dikkat et kendine..

külağcı
27-12-08, 23:12
merhabalar maalesef bende de hipotroidi var.bendeki en belirgin belirtisi uyku hali,çabuk yorulma idi.ist. üni.tıp fak. de bir end. uzmanına göründüm.bundan 4-5 sene önceydi.dr alanında uzman olan nadir kişilerden biriydi.dediklerni aynen aktaryorum.
bu hastalık dünyanın en iyi hastalığı çünkü tedavisi basit
ilk iki hafta 1/4 ölçüde levatron
sonraki iki hafta 1/2 ölçüde levatron
takip eden sonraki haftada 3/4
en son 1 tane ölçüye çıkıyorsunuz.amaç vücudu yavaş yavaş alıştırmak.
1 taneyi yaklaşık iki ay gibi kullananıp dr gidiyor ve tahlil yaptırıyorsunuz.
burdaki amaç sizin kullanmanız gereken dozu ayarlamak.6 ay sonra yine dr gidilecekki dozun uygunluğuna bakılacak.uygun doz bulunuca bir daha o kadar sık dr gitmeye gerek kalmıyor.
ilacı ömür boyu kullanıyorsunuz.çünkü vücuttaki (nedeni bilinemeyen bir durum ) antikorlar troit bezlerne saldırıp yok ediyorlar.ilerleyen yaşlarda doz artırılıyor.
yemekten yarım saat önce aç karnına her gün içilmeli.
hamile kalınca doz artırılır mutlaka dr söylenmeli.
iyotsuz tuz kullanılmalı.çünkü ilaç denilen şey iyot zaten.fazlası düzeni bozar.
içinde iyot bulunan soğuk algınlığı ilaçları alınmamalı.yani başka bir rahatsızlıktan dr gittiğinizde size sorulmadan hipotroidiniz olduğunu söyleyin.,
zayıflama ilaçlarında metabolizma hızlandıran bir takım maddeler var aman dikkat.
ben kilo aldım ama dikkat etmediğim için .dikkat ettiğidede kilo verdim.
yani ilaç alındığında bizde normale dönüyoruz.
dr dediği gibi dünyanın en iyi hastalığı.kafanıza takmayın .en önremlisi bu delikafadulden

NAZLICAN20
2-01-09, 12:01
Merhaba ben yeni üyeyim.
14 yaşında kızımda bu hastalık çıktı ultrasonda tespit edildi.
ilaç başlamadım Üniversite de 2. ultrason ayın 9 unda çekilecek
Çok üzülüyorum bu hastalıkla mücadele edenlerden destek bekliyorum.

BTRKLC
5-01-09, 14:01
NAZLICAN20
Lütfen bir ses verin :KK43:
canım bu hastalıkla 2 yıldır mücadele ediyorum.tek bir nodülüm var.şükür temiz çıktı.fakat tsh bir iniyor bir çıkıyor.anti tpo da cabası allah kolaylık versin.

NAZLICAN20
6-01-09, 06:01
İlgine çok teşekkür ederim
kızımın anti tpo su yüksek diğer tahlileri normal çıktı
daha çok küçük nasıl üstesinden geleceğiz bilemiyorum.
Güzel sanatlar lisesine gidiyor sesim bozulacak, kilo alacağım, boyum uzamayacak diye cumadan beri resmen depresyonda
yüzünü güldüremiyorum :KK43:
halbuki cıvıl cıvıl bir çocuktu.

BTRKLC
6-01-09, 06:01
NAZLICAN20
İlgine çok teşekkür ederim
kızımın anti tpo su yüksek diğer tahlileri normal çıktı
daha çok küçük nasıl üstesinden geleceğiz bilemiyorum.
Güzel sanatlar lisesine gidiyor sesim bozulacak, kilo alacağım, boyum uzamayacak diye cumadan beri resmen depresyonda
yüzünü güldüremiyorum :KK43:
halbuki cıvıl cıvıl bir çocuktu.
bugün bende endokrin uzmanına gidecem.benim sesim sorun yok.ama erken yaşta saptanmış bu yüzden şanslı olabilir.bende bu yüzden mutsuzum sterse hiç gelmiyor bu hastalık.stersden nasıl uzak kalır insan bu ülkede.sositososito

NAZLICAN20
6-01-09, 07:01
Cuma günü ultrason çekilecek bizimde
ilk ultrasonda ölçüm yapılmamış
çok fazla sayıda nödül var dendi :KK43:
Ne ilacı başlanacak yada nasıl bir tedavi uygulanacak hiç bilmiyorum.
tahlillerini gösterdiğim doktorların tümü teşhis doğru dedi.

BTRKLC
6-01-09, 07:01
NAZLICAN20
Cuma günü ultrason çekilecek bizimde
ilk ultrasonda ölçüm yapılmamış
çok fazla sayıda nödül var dendi :KK43:
Ne ilacı başlanacak yada nasıl bir tedavi uygulanacak hiç bilmiyorum.
tahlillerini gösterdiğim doktorların tümü teşhis doğru dedi.
benim tek solid nodülüm var.1cm den küçükmüş.ömür boyu dr kontrolundesin dedi.kanser risi biraz daha fazlaymış.:1no2:

NAZLICAN20
6-01-09, 08:01
çok geçmiş olsun canım.
Allah tüm hastalara şifa verir inşallah

MELEK2009
9-01-09, 19:01
merhaha sitarem bende 5 yıldır haşimato hastasıyım. düzenli olarak .... kullanıyorum. ama yinede bende de yorgunluk oluyor. yinede çaresiz bir hastalık değil. canını sıkma ilaçlarını düzenli alırsan normale dönersin, kiloda almazsın.


:1hug:

BTRKLC
9-01-09, 19:01
total kolestrol 265 (0-200)
hdl kolestrol 87 (35-65)
ldl kolestrol 147,6 (0-130)

anti tpo 6,89 (0-34)
anti tg antikor 222 (0-115)
tsh 4,07(0,27-4,2)
s t3 3,10(1,57-4,71)
st4 1,08(0,93-1,7)
iki yıl sonra ilk kez normal aralıkda ama iki aydır anti tg yüksek salı bakalım dr ne dicek hafta içi yarım ... kullanıyorum.

kujumm
9-01-09, 22:01
BTRKLC
total kolestrol 265 (0-200)
hdl kolestrol 87 (35-65)
ldl kolestrol 147,6 (0-130)

anti tpo 6,89 (0-34)
anti tg antikor 222 (0-115)
tsh 4,07(0,27-4,2)
s t3 3,10(1,57-4,71)
st4 1,08(0,93-1,7)
iki yıl sonra ilk kez normal aralıkda ama iki aydır anti tg yüksek salı bakalım dr ne dicek hafta içi yarım ... kullanıyorum.

Canım selenyum kullandın mı hiç?

NAZLICAN20
10-01-09, 08:01
anti tpo 555 (0-35)
anti tg antikor 51.2 (0-40)
tsh 14.02 (0,35-5.50)
s t3 3,57 (2,3-4,2)
st4 1,4(0,89-1,76)

KIZIMIN DEĞERLERİ BUNLAR
PAZARTESİ DOKTOR DEĞERLENDİRECEK
BU ARADA ANNE TAŞIYICIDIR DEDİLER BAKTIRDIM BENDE BİR ŞEY ÇIKMADI
ALLAHIM YARDIMCISI OLSUN TÜM HASTALARIN

BTRKLC
10-01-09, 14:01
kujumm
Canım selenyum kullandın mı hiç?
canım dr sordum.bende burda okumuştum.ben eskiden hastalrıma veriyordum.son yapılan araştırmalarda ve gittiğm amerikada artık selenyum verilmiyor.çünkü kanseri tetiklediği düşünülüyor dedi.hergün bir avuç ceviz yersen bence daha sağlıklı dedi.bende öyle yapıyorum.ceviz ayçekirdeği.şimdi karidesde varmış alıp ondan da yiyecemsositososito

kujumm
10-01-09, 19:01
BTRKLC
canım dr sordum.bende burda okumuştum.ben eskiden hastalrıma veriyordum.son yapılan araştırmalarda ve gittiğm amerikada artık selenyum verilmiyor.çünkü kanseri tetiklediği düşünülüyor dedi.hergün bir avuç ceviz yersen bence daha sağlıklı dedi.bende öyle yapıyorum.ceviz ayçekirdeği.şimdi karidesde varmış alıp ondan da yiyecemsositososito
Canım ben tam aksine selenyum eksikliğinin kansere yol açtığına ve selenyumun kanseri önleyebileceğine dair bir çok makale okudum bunu sorayım en iyisi doktorumasengözlerimebaksanab

BTRKLC
10-01-09, 21:01
kujumm
Canım ben tam aksine selenyum eksikliğinin kansere yol açtığına ve selenyumun kanseri önleyebileceğine dair bir çok makale okudum bunu sorayım en iyisi doktorumasengözlerimebaksanab
canım sende sor.bende dr uma güvenmek istiyorum.üniversitede hoca doç. dr yani . nebiliim kafam karışık.:sm_confused:

kujumm
10-01-09, 22:01
BTRKLC
canım sende sor.bende dr uma güvenmek istiyorum.üniversitede hoca doç. dr yani . nebiliim kafam karışık.:sm_confused:
Haklısın canım birinin dediği öbürünü tutmuyo malesef... bizimkide profesör ama yine de güvenemiyorum hepsi başka şey söylüyo-tatlicadiarzu-

NAZLICAN20
12-01-09, 09:01
Günaydın,
kızıma teşhis kondu "Otoimnun Troidit"
1 ay ilaç kullanacağız sonra tahliller yenilecek ve ilaçın doz ayarlaması yapılacak
selenyumu da sordum. Hoca bende ve kızımda da var. ben kullanmıyorum dedi.
sadece iyotsuz tuz kullanın onun dışında normal beslenmenize devam edin dedi.

BTRKLC
12-01-09, 11:01
NAZLICAN20
Günaydın,
kızıma teşhis kondu "Otoimnun Troidit"
1 ay ilaç kullanacağız sonra tahliller yenilecek ve ilaçın doz ayarlaması yapılacak
selenyumu da sordum. Hoca bende ve kızımda da var. ben kullanmıyorum dedi.
sadece iyotsuz tuz kullanın onun dışında normal beslenmenize devam edin dedi.
canım geçmiş olsun.haşimato yani dimi .banada dr tavsiye etmedi selenyumu fakat tsh bir yıldır kontrol altına alamadık.çbunun yanında çölyak denilen bir hastalık var.haşimatonun yanında olabiliyor.tsh ı bozabiliyor dedi.kantesti verdim 29 ocakda belli olacak.dr dediği gibi araştırdım böyle bir hastalık olabiliyormuş haşimatoda umarım bende yoktur kızlar.:çok üzgünüm:

alarahan
15-01-09, 13:01
btrklc, bende haşimatoluyum. Çölyak'a hangi testen bakılıyor.

Arkadaşlar, bende bir süre selanyum kullandım ve 3 ayrı prof.'a da sordum, henüz kanıtlanmış bir şey olmadığını belirttiler. Ayrıca, anti-tpo değerimi hiç düşürmedi.

nix
15-01-09, 15:01
selenyum kanıtlanmış değil...sadece bi araştırmada selenyum kullananların kötü antikorları azalmış ama de kesin değil dedi...bende içtim bi ara ama şu an kullanmıyorum...
btrklc ceviz olayını bende duymuştum...ama madem doktor selenyum kanserı tetıklıyo dıyo neden ceviz ye diyo cevizdede selenyum var...?

BTRKLC
15-01-09, 17:01
alarahan
btrklc, bende haşimatoluyum. Çölyak'a hangi testen bakılıyor.

Arkadaşlar, bende bir süre selanyum kullandım ve 3 ayrı prof.'a da sordum, henüz kanıtlanmış bir şey olmadığını belirttiler. Ayrıca, anti-tpo değerimi hiç düşürmedi.
kudra
ben 1 yil kadar brezilya fistigi yedim. dogada selenyum orani en yuksek besin bu. doktorum duzenli olarak anti-tpo seviyemi olctu, 1 yilin sonunda epey dustu degerim. hala yemeye devam ediyorum, gunde 3-4 adet. esime de yediriyorum; sperm kalitesini arttirdigi soyleniyor...

bilimsel bir kanit olmadigi ise cok dogru. calismalar hala devam ediyor...
kızlar benim dr yaptığımız araştırmalar gerek gittiğm amerikda selenyumun kanser riski artırabileceğini söyledi
.benim tek nodülüm var.bunun bile bile lades olabileceğini söyledi.bunun yerine ceviz ye dedi.
canım çölyak ilgili testimi 29 ocakda alıcam.kandan bakıldı ama neler istedi bunun için bilmiyorum.
o gün sonucuda göstercem gelişmeleri yazarmı.
kudra canım sağol yarın ilk işim bu brezilya fıstığından almak olacak.yerimsenibeni

nix
16-01-09, 07:01
internetten şu brezilya fıstığını araştırdım gerçekten selenyum zengini bi yemişmiş.28 gr berzilya fıstığında = 839 mcg selenyum varmış..neredeyse günlük ihtiyacımızın 3 katı...ben selenyum kullandığım zaman 100 mcglikten 3 tane içiyodum günde...ama bu fıstık normal kuruyemişcilerde bulunurmu BTR sen alınca yazarsın fiyatını filan he eşimede yediririm..

bulut
16-01-09, 08:01
kızlar merhaba ben yeni üyeyim size bir şey sormak istiyorum ben de haşimato hastasıyım,bu hastalığı olup ta çocuğu olan varmı ya ben çok korkuyorum olmaz diye öyle duyumlarım var bana yardım edebilirmisiniz?