PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : morfoloji önemsiz mi?



maria73
19-07-2011, 17:31
mrb tüp bebek tedavisine başladık.eşimin morfolojisi sıfır sayı 36 milyon.doktor morfoloji önemsiz dedi.gerçekten öyle mi?ticari bir kaygı mı?

Bahceci
19-07-2011, 19:39
merhaba sperm morfolojisi dediğimizde spermin yapısal görüntüsünden bahsederiz. baş, kuruk, akrozom dediğimiz yapılar normal olmalı ki sperm tek başına gidip yumurtayı bulup dölleyebilsin. tek başına ille tüp bebek yapılması için yeterli bir kriter olmayabilir, çünkü bu tedaviler bütün olarak değerlendirilmelidir. benim önerim elinizde tek bir sperm analizi var ise ikinci bir test daha vermeniz, üroloji doktorunda muayane olmanız ve bunlarını tümünü bir tüp bebek merkezinde yaptırmanızdır. eşlerin birlikte değerlendirilmesi sonrasında size daha doğru yönlendirme yapabilirim. yani ticari kaygı değil, tıbbi bir yol göstericidir. sevgiler. görüşmek dileğiyle


mrb tüp bebek tedavisine başladık.eşimin morfolojisi sıfır sayı 36 milyon.doktor morfoloji önemsiz dedi.gerçekten öyle mi?ticari bir kaygı mı?

maria73
21-07-2011, 13:46
öncelikle cevabınız için çok tşk.ederim.mrb elimizde 5 adet semen analizi var eşim varikosel ameliyatı oldu değişen hiçbir şey olmadı değerleri hala aynı.........benim bütün tetkiklerim iyi çıktı.doktor bize açıklanamayan infertile dedi.yani çocuk olmaması için hiçbir sebep yok.kadınlar kulübünde sıfır morfolojiyle hamile kalan kimse yok anlamadım yani....................doktor da sıfır morfolojiyle 5-6 çocuğu olan insanlar var diyor....inşallah emeklerimizin karşılığını alırız.iyi çalışmalar

Bahceci
21-07-2011, 19:48
merhaba tekrar, açıklanamayan infertilite dediğimiz durumdan şunu anlamak gerekiyor, mevcut testlerle ve bildiklerimizle mevcut sorunu tanımlayamadığımız ama çocuk sahibi olmak için bir sorun olduğu ve bunun da tedavilerle aşılabileceğidir. siz de tedavilere başlamalısınız. bolşans diliyorum sevgiler.


öncelikle cevabınız için çok tşk.ederim.mrb elimizde 5 adet semen analizi var eşim varikosel ameliyatı oldu değişen hiçbir şey olmadı değerleri hala aynı.........benim bütün tetkiklerim iyi çıktı.doktor bize açıklanamayan infertile dedi.yani çocuk olmaması için hiçbir sebep yok.kadınlar kulübünde sıfır morfolojiyle hamile kalan kimse yok anlamadım yani....................doktor da sıfır morfolojiyle 5-6 çocuğu olan insanlar var diyor....inşallah emeklerimizin karşılığını alırız.iyi çalışmalar

olimbera
21-07-2011, 19:51
ileri hızlı hareketlilik %10 bu seviye sizce iyimi..varikosel sebebi ile eşim ameliyat oldu olmasada olurmuydu ??

kardelen49
21-07-2011, 19:52
Merhaba iyi akşamlar.Ben eşimin iki kez geçirdiği varikosel ameliyatından sonra hamile kaldım.Ama maalesef o gebelikte sonrasında geçirdiğim 3 gebelikte düşükle sonuçlandı.bi tanesi aşılamayla olmuştu ve en uzun yaşayan içlerinde aşılamayla olan oldu(3.5 ay).Bendede kan pıhtılaşması pko ve hipotiroid var.Hepsi içinde gerekli ilaçları kullanıyorum.Eşimin normal morfoloji %4 civarındaydı en son hareket sorunuda var.Soruma gelince ben tüp yada aşılamamı denemeliyim yoksa doğal yoldan denemeye devammı etmeliyim?Dr ların bazıları tüp dene diyo bazıları hayır en iyisi yine doğal yoldan olandır denemeye devam diyo

Bahceci
21-07-2011, 20:34
ileri %10 hareketilik kendiliğinden gebelik için düşük bir seviyedir. sayı ve morfolijinin ayrıca değerlendirmelerde öenm taşıdığını unutmamamk kaydıyla. evet ileri derece varkosel olmadığı sürece ben ve birlikte çalıştığım üroloji doktorum varikosel ameliyatlarını gereksiz buluyoruz.



ileri hızlı hareketlilik %10 bu seviye sizce iyimi..varikosel sebebi ile eşim ameliyat oldu olmasada olurmuydu ??

Bahceci
21-07-2011, 20:38
merhaba gebe kalmanızda sorun yok gebeliğin devamı için birşeyler yapılmalı ve buna yönellk bahsettiğiniz sorunlarınızın mutlaka kontrol altında tutulması gerkli. ayrıca genetik test rahim şekil değerlendirilmesi mikrobiyoloji aratırmala ve daha birçok şey yapılmalı. siz habütüel abortus dediğimiz gruptasınız ve tüp bebek size öenrilecek öncelikli tedavi seçeneği değildir. sevgiler.


Merhaba iyi akşamlar.Ben eşimin iki kez geçirdiği varikosel ameliyatından sonra hamile kaldım.Ama maalesef o gebelikte sonrasında geçirdiğim 3 gebelikte düşükle sonuçlandı.bi tanesi aşılamayla olmuştu ve en uzun yaşayan içlerinde aşılamayla olan oldu(3.5 ay).Bendede kan pıhtılaşması pko ve hipotiroid var.Hepsi içinde gerekli ilaçları kullanıyorum.Eşimin normal morfoloji %4 civarındaydı en son hareket sorunuda var.Soruma gelince ben tüp yada aşılamamı denemeliyim yoksa doğal yoldan denemeye devammı etmeliyim?Dr ların bazıları tüp dene diyo bazıları hayır en iyisi yine doğal yoldan olandır denemeye devam diyo

kardelen49
21-07-2011, 20:40
merhaba gebe kalmanızda sorun yok gebeliğin devamı için birşeyler yapılmalı ve buna yönellk bahsettiğiniz sorunlarınızın mutlaka kontrol altında tutulması gerkli. ayrıca genetik test rahim şekil değerlendirilmesi mikrobiyoloji aratırmala ve daha birçok şey yapılmalı. siz habütüel abortus dediğimiz gruptasınız ve tüp bebek size öenrilecek öncelikli tedavi seçeneği değildir. sevgiler.

çok teşekkür ederim

olimbera
21-07-2011, 20:41
ileri %10 hareketilik kendiliğinden gebelik için düşük bir seviyedir. sayı ve morfolijinin ayrıca değerlendirmelerde öenm taşıdığını unutmamamk kaydıyla. evet ileri derece varkosel olmadığı sürece ben ve birlikte çalıştığım üroloji doktorum varikosel ameliyatlarını gereksiz buluyoruz.

cvp için teşekkürler doktor hanım..

melish83
12-08-2011, 10:55
Merhaba,benim eşimin sayı yaklaşık 400 bin, hareket ve morfoloji %0 , tüp bebek dahi şansımız çok azmış.Mikroenjeksiyondan yanayım aslında ancak yapan yerler kısıtlı :( ne önersiniz?

Bahceci
12-08-2011, 14:21
merhaba size önerilmesi gereken tek tedavi zaten tüp bebek tedavisidir. yapılacak işlem mikroenjeksiyondur. bununla şansınızın az olması gibi bir sonucu söylemek doğru olmaz. şansınızı belirleyecek önemli şeyler yumurtalık rezerviniz yaşınızdır. bahçeci kliniğinde sperm seçimi için IMSI mikroskobu ile yapılmakta ve sperm seçimi için daha iyi kriterler sağlanmaktadır. iletişim için beni 02123103100 numaradan arayabilirsiniz. sevgilerimle



Merhaba,benim eşimin sayı yaklaşık 400 bin, hareket ve morfoloji %0 , tüp bebek dahi şansımız çok azmış.Mikroenjeksiyondan yanayım aslında ancak yapan yerler kısıtlı :( ne önersiniz?

Bahceci
12-08-2011, 14:22
merhaba size önerilmesi gereken tek tedavi zaten tüp bebek tedavisidir. yapılacak işlem mikroenjeksiyondur. bununla şansınızın az olması gibi bir sonucu söylemek doğru olmaz. şansınızı belirleyecek önemli şeyler yumurtalık rezerviniz yaşınızdır. bahçeci kliniğinde sperm seçimi için IMSI mikroskobu ile yapılmakta ve sperm seçimi için daha iyi kriterler sağlanmaktadır. iletişim için beni 02123103100 numaradan arayabilirsiniz. sevgilerimle



Merhaba,benim eşimin sayı yaklaşık 400 bin, hareket ve morfoloji %0 , tüp bebek dahi şansımız çok azmış.Mikroenjeksiyondan yanayım aslında ancak yapan yerler kısıtlı :( ne önersiniz?

meri58
15-12-2011, 14:23
merhabalar
biz ekim ayında umut tüp bebekde tüp vevek tedavisi gördük ve sonuç negatif
biz bu güne kadar tüp bebekde morfolojinin çok sıkıntı yaratmadığını biliyoduk yani kullanılan teknikten dolayı
çünkü bizim denediğimi,z nerkezde ımfs tekniğiyle spermler seçildi ama sonuç negatif olunca doktor ve embriyologun bize yaptıkları açıklama morfolojinin sıkıntı yarattığı oldu
bende herhangi bi sorun yok,eşime uygulanabilecek tüm ilaç tedavileri uygulandı
17 yumurtadan 11 olgun çıktı 6. günde transfer yapıldı kalitesiz embriyoyla kalanlar sonraki gün imha edildi ve sonuç negatif
eşimin değerler toplam 120 milyon toplam hareket % 45 morfoloji ise % 1 di
benim merak ettiğim neden bu kadar kötü bir sonuç aldık ,dondurulmuş kaliteli embiriyomuzun kalmama sebebi yada transfer edilenin kalitesiz olması bu sorulan hiç birine ikna olmadık
sayı olarak değerler çok iyi olmasına ragmen neden bu sonuç ,tekrar denesek yine aynı şeylermi olucak
çünkü 3 yıldır durumun farkındayız ve 3 yıldır onca tedaviye ragmen morfoloji hiç değişmedi
tüp bebektede şansımız olmadığını düşünmeye başladık
durumu birde siz değerlendirirmisiniz lütfen

Bahceci
15-12-2011, 20:04
aynı soruyu başka bir başlıkta sormuşsunuz orada cvpladım.


merhabalar
biz ekim ayında umut tüp bebekde tüp vevek tedavisi gördük ve sonuç negatif
biz bu güne kadar tüp bebekde morfolojinin çok sıkıntı yaratmadığını biliyoduk yani kullanılan teknikten dolayı
çünkü bizim denediğimi,z nerkezde ımfs tekniğiyle spermler seçildi ama sonuç negatif olunca doktor ve embriyologun bize yaptıkları açıklama morfolojinin sıkıntı yarattığı oldu
bende herhangi bi sorun yok,eşime uygulanabilecek tüm ilaç tedavileri uygulandı
17 yumurtadan 11 olgun çıktı 6. günde transfer yapıldı kalitesiz embriyoyla kalanlar sonraki gün imha edildi ve sonuç negatif
eşimin değerler toplam 120 milyon toplam hareket % 45 morfoloji ise % 1 di
benim merak ettiğim neden bu kadar kötü bir sonuç aldık ,dondurulmuş kaliteli embiriyomuzun kalmama sebebi yada transfer edilenin kalitesiz olması bu sorulan hiç birine ikna olmadık
sayı olarak değerler çok iyi olmasına ragmen neden bu sonuç ,tekrar denesek yine aynı şeylermi olucak
çünkü 3 yıldır durumun farkındayız ve 3 yıldır onca tedaviye ragmen morfoloji hiç değişmedi
tüp bebektede şansımız olmadığını düşünmeye başladık
durumu birde siz değerlendirirmisiniz lütfen

meri58
15-12-2011, 22:08
aynı soruyu başka bir başlıkta sormuşsunuz orada cvpladım.


teşekkür ederim