Çarşaf Böreği (Resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Azeri kizi tarafından 13 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  1. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Bu börek öyle oklavayla falan acilmiyor.
    Cok degisik bir acilma yöntemi var.
    O kadar lezzetli ki,ben bunu lokantamizda hergün yapip satiyorum.
    Misss gibi,kacirmayin bunu.
    Istediginiz icle yapabilirsiniz.
    1) Kiymali icle
    2)Ispanak ve böreklik peynirle
    3)Böreklik peynirle
    4)Ispanak ve soganli icle
    5)Patatesli icle
    Ama ben burada sadece bir örnek veriyorum.

    Bütün malzemeleri karistir ve hamur yap.
    Mayalandir.
    Ispanagi yika,dogra.
    Bir tavada sivi yagda cok ölmeyecek sekilde kavur,tuzla.
    Peyniri rendele.

    1 kg. un
    1 su bardagi süt
    1 su bardagi su
    1 yas maya
    2 yemek kasigi margarin veya yarim su bardagi siviyag
    1 tatli kasigi tuz
    2 yemek kasigi seker

    Icine:Ispanak,böreklik peynir
    Üzerleri icin sivi yag

    Mayalan hamurdan
    mandalina büyüklügünde bezeler hazirla.
    Bezeleri pasta tabagi kadar ac ve üzerlerine
    bolca sivi yag sürerek yagla.
    15 dakika kadar beklet ve herbirinin kenarlarindan
    elle cekistirerek yufka kadar ac.
    Icine ispanagi ve beyaz peyniri serpistir.
    Sararak rulo yap ve gül seklinde dola.
    Yada bir büyük tepsinin ortasindan baslayarak
    tepsi dolana kadar dola.
    Üzerine yumurta sarisi ve sivi yag karisimi sür.
    180-200 derecede pisir.

    [​IMG]
    Son düzenleme: 28 Ekim 2008
    munzur84 bunu beğendi.
  2. 13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  3. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Son düzenleme: 29 Ocak 2009
  4. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  5. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Tesekkürler arkadaslar
    Bende bikmadan bu böregi yiyebilirim.
    Her cesit icle yapiyorum ben.
    Aslinda eskiden bir legene sivi yag dolduruyordum
    ve tabak kadar actigim hamurlari legende
    üstüste koyuyordum.Sonra en alttakinden
    baslayarak cekistiriyordum.Böylelikle daha kitir oluyorlar.
    Ama cok yagli olmasin diye artik böyle yapiyorum.
    Ama isterseniz burada söyledigim yöntemide
    yapabilirsiniz.
  6. 15 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  7. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Yeni Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ellerıne saglık yavrucum cokacimcoook
    bekarken annem bunu hep yapardı ama gercekten beyaz temiz bir çarşafla yapardı
    tadına doyamazdık keske yıne bakar olsamda annecımın ellerınden yıne yesem
  8. 17 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  9. biranne54

    biranne54 Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2007
    Mesajlar:
    685
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    azeri kızı teşekkürler.resimli tarif oluşu da çok güzel.
    lokantanızda başka ne tür börekler yapıyorsun,mesela kürt böreği yapıyormusun.biz çok seviyoruz.dışardan alıyoruz genel de.yapabilmeyi çok isterdim
  10. 17 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  11. snowdrop

    snowdrop sağlık,huzur ,mutluluk... Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    954
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    evet ya azerı kızı bende kut boreğını çok sevıyorum bılıyomusun tarıfını net lerde var tarıfı ama bılıyosan senden alalım canımcım
  12. 18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  13. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Hayir kizlar maalesef kürt böregini yapmiyoruz.
    Daha dogrusu Almanya'da onu yapan yer yok.
    Ben pek sevmem o böregi ve maalesef bu
    yüzden (yani sevmedigimden)tarifini bilmiyorum.
  14. 22 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  15. HASRETYAXGXMURU

    HASRETYAXGXMURU Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2007
    Mesajlar:
    106
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bu kütahya yöresinin meşhur çarşaf böreğidir ama burda gerçekten çarşaf büyüklüğünde bir veya iki kişinin çekiştirmesiyle açılıyo .. ellerine sağlık canım çok teşekkürler muhakkak herkes denesin.. oklovayla açmadan daha lezzetli oluyor inanın..
  16. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  17. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar Beğenilerinizi belirtmek için lütfen teşekkür butonunu Kullanınız.
  18. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  19. ilayda26

    ilayda26 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]

    Iste bunlarda benim çarsaflilar:1ninca: !!! yaptim ve mis gibi koktu, tadini biraz sonra bakacaz. üzerine, hashas tohumu, kavrulmus susam ve çörekotu attim, farkli olsunlar diye.cokacimcoook
Benzer Konular: Çarşaf Böreği
Forum Başlık Tarih
Börekler Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi 30 Haziran 2014
Börekler Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır 27 Şubat 2014
Börekler Çarşaf Böreği 29 Ekim 2011
Börekler Ispanakli Ve Peynirli Carsaf Böregi.(Resimli) 25 Mayıs 2009
Börekler Çarşaf Böreği 15 Nisan 2009