üzüm sirkesi yapımı

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Çxoxpçxux tarafından 20 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  1. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.543
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    üzüm sirkesi nasıl yapılır bilenler bana kolay üzüm sirkesi tarifi versinler
  2. 22 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  3. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.543
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    yaa hiç kimse benim gibi üzüm sirkesi yapmayı bilmiyor mu:uhm::uhm::uhm:
  4. 24 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  5. nar

    nar Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.910
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    bende tam konu açacaktım elimde bir dünya üzüm var sirke nasıl yapılır bilen varsa tarif alabilirmiyim a.s.
  6. 24 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  7. nar

    nar Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.910
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    ama üzümler bozulacak annelerimize bi sorsak onalr kesin biliyodur sirke yapasım geldi lütfen kızlar
  8. 3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  9. minikiz

    minikiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.085
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At
    ben denedim ama daha açmadım.üzümün suyunu sıkıp süzün,içine bir çay kaşığı kadar karbonat atılıyormuş sonra dinlendiriliyormuş
  10. 3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  11. minikiz

    minikiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.085
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At
    sirkemi şimdi açtım.ama sirke olmamış.kocam dedi ki hafif bir şarap olmuş
  12. 4 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  13. nar

    nar Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.910
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    oda güzel sırnaşık şey bizde sirke yoksa şarap içeriz :içelim:
  14. 4 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  15. minikiz

    minikiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.085
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At
    aklımdan geçti ama bilemiyorum.dursun bakalım.bakarsın beklerken şampanya falan olmaya karar verir:roflol:
  16. 4 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  17. hayat_bu

    hayat_bu Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2008
    Mesajlar:
    254
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    baynlar üzümleri yıkadıkan sonra sıkacaksınız olduğu gibi bir kavanoza koyacaksınız.Hani çıkan suyu süzüp posalarını atmayacaksınız olduğu gibi kavanoza koyup içerisine sirke mayası atacak bunu göneşe koyacaksınız.Kapak kapamayın.Üzerine temiz bir mendil yada kilotlu çorabı gecireceksiniz.Sirke mayası dediğim şey sirke şişelerinin içinde pelte gibi bir tortu olur o sirke mayasıdır.O pelte gibi olan mayadan şişe içine atacaksınız.Bu arada üzümlerde ufak ufak sinekler olur.Bunlar zararlı değildir.Bu sinekler üzümler sirkeleşmeye başladığında çıkar.Yaklaşık 15 gün gibi sonra üzüm suyunun tadına baktığınızda zaten sirke tadı almış olacaktır.O zaman üzerindeki bezi alın içindeki snekler çıkacaktır.Sonra güzelce süzün afiyetle salatalarınızda tüketin.Bu evde yapılan sirke süzüldükten sonra dahi belli zaman sonra dibinde pelte gibi yine üzüm mayası oluşturacaktır.
  18. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  19. arkadaşlar sirke yapımımını bir aşçıdan dinlemiştim.bunun belli zmaanı ve ölçüleri var bir süre sonra karanlık ortamda tutuluyor falan.yoksa zararları varmış.dikkatli olun.
Benzer Konular: üzüm sirkesi
Forum Başlık Tarih
Turşular evde elma sirkesi yapan varmı? 22 Eylül 2012
Turşular Elma Sirkesi 25 Aralık 2008