Şeker Karamelize Etmek Nasıl Olur??

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Poison tarafından 29 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Poison
  1. Poison

    Poison tarçınlı kek =) Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    623
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Özel Mesaj At
    Ben bi tarif öğrendim, onun için şekeri karamelize edip kalıbın dibine yaymak gerektiği söylenmiş. Yalnız bitürlü yapamadım. Teflon tavaya şekeri koyup kısık ateşte eritmeye çalıştım top top olup taşlaştı. Altını açınca da eridi ama hem birden çok koyulaştı hem de soğuyunca kaya gibi oldu sıcak suyla erite erite zor çıkardım kalıptan.. :çok üzgünüm: Nerede hata yapıyorum ki ben? benneyaptımki
  2. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Poison
  3. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir Geçici Olarak Hesap Pasiftir !

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    60.879
    Beğenileri:
    736
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    Benim tarifimi vereyim size..
    1 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı sıcak su

    Şekeri tavaya koyun çok harlı ateşte olmasın ama çevirerek rengini koyulaştırın .
    Tavaya sıcak suyu ilave edin zaten coz diye ses çıkacaktır yanlız kapağını hemen kapatın sıçrar yoksa ocağın altınıda biraz kısın karıştırın şeker hemen erimeye başlar zaten..
    Bu kadar işte soğuk su koydunuz ise ondan top top olur



  4. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Poison
  5. Poison

    Poison tarçınlı kek =) Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    623
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Özel Mesaj At
    hiç su koymadım çünkü tarifte sadece teflon tavada şekeri yakın demiş..
    dediğin gibi yaparsam tarifi bozar mı ki? ama başka da nasıl olur yapan nasıl yapmış bilmiyorum.. sinirim bozuldu akşam akşam :çok üzgünüm:
  6. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Poison
  7. chess

    chess Erguvan Pro Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    25.755
    Beğenileri:
    1.121
    Ödül Puanları:
    113
    Özel Mesaj At
    ay canım üzülme benimde başıma gelmişti, etimekli tatlı yaparken, aynen taş gibi olmuştu sonradan göz kararı biraz su katarak yapmaya başladım, sonuçta zaten o su buharlaşıyo
  8. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Poison
  9. PassioneLore

    PassioneLore herkes haddini bilecek ! Pro Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.079
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    canm teflon tavaya sekerı koy ve hıc karıstırma
    o kendı kendıne erıyecek koyu renk alacak
    ne ıcın kullanacaksın bılmıyorum ama o sekılde kullanacagın kaba koyman lazım
  10. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Poison
  11. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir Geçici Olarak Hesap Pasiftir !

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    60.879
    Beğenileri:
    736
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    Susuz oluyormu bilmiiyorum bendeki tarifi böyle çünkü özellikle etimekli tatlıda bu şekilde yapıyorum



  12. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Poison
  13. ss81

    ss81 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    237
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    canım ilk önce şekeri çeik tencereye koy.onu rengi değişeseye kadar karıştır o kendinden eriyacek birleşecek sonra azar azar su ilave ederek erit al sana mis gibi karamel
  14. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Poison
  15. ss81

    ss81 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    237
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    hiç sinirin bozulmasın adım adım git acele etme
  16. 30 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Poison
  17. cicimmmm

    cicimmmm havada aşk kokusu var:):) Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    286
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    bende etimek tatlısı için sekeri ilk önce rengi değişinceye kadar kavurur sonra su ilave ederim şerbet biraz kaynadıktan sonra etimeklere dökerim.
  18. 30 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Poison
  19. almor

    almor Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.837
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Özel Mesaj At
    Ben de etimek tatlısı yaparken yapıyorum. Önce şekeri koyuyorum tencereye eriyor baya sıvı hale geliyor sonra suyu ekliyorum önce böyle bir kabarıyor sertleşiyor sonra yeniden çözülüyor şeker ve şerbet kıvamına geliyor.
Benzer Konular: Şeker Karamelize
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları şekerlenen şerbet 16 Temmuz 2014
Mutfak Püf Noktaları Ankara'da şeker hamuru satan yer? 28 Nisan 2014
Mutfak Püf Noktaları Tatlıların Şerbetlerinin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir? 20 Kasım 2013
Mutfak Püf Noktaları Reçeliniz şekerlendiyse 14 Mayıs 2013
Mutfak Püf Noktaları Ankara'da şeker hamuru alabileceğim bir yer var mı? 20 Şubat 2013