2009 Nisan Annelerinın Doğum Günü Hazrlıkları ve Menüleri

Konusu 'Nisan Anneleri' forumundadır ve ssengun tarafından 10 Mart 2010 başlatılmıştır.

    10 Mart 2010
    Konu Sahibi : ssengun
  1. ssengun

    ssengun Bal Böceğim SeLeNiM Pro Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Bebeklerımınızn ılk doğum gunu için hazırlıklarınız nelerdır ne menuler yapıcaksınız gelsın tarifler

    KAMPLUMBAĞA POĞCA
    3 yumurta(1 sarı uzeerıne)
    1 subardağı sut
    1 su bardağı su
    2 su bardağı sıvı yağ
    1oo gr erıtılmış tereyağ
    1 paket maya
    2corba kasığı şeker
    2 tatşı kasığı tuz
    Aldığı kadar un

    İçine beyaz peynır yada ne dılersenız


    Yapılışı
    Unu bır kaba alın içine maya tuz seker koy karıstır ortasını havuz gıbı acın ıcıne sıvıyağ ve margarını su süt ve 3 yumurtanın akıyla 2 sının sarısını ekleyın yavas yavas unu ekleyıp yumusak bı hamur elde edın hamuru 45 dk mayalayın

    Kamplumbağanın gövdesı için tumurta buyukluğunde hmuru elınızle acın ıcıne harcı koyup yuvarlayın kafası için daha kucuk yuvarlak yapın içine harcı koyun en son ayaklarını yapın gözlerıne zeytın koyabılırsınız hamurları hazırladıkan sonra uzerıne yumurta sarısı surun 180 derece ısıtılmış fırında pişirin

    [​IMG]
     
  2. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : ssengun
  3. ssengun

    ssengun Bal Böceğim SeLeNiM Pro Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    kırpık(sakallı )

    3.5 su bardağı un ( 4 olabılır)
    Yarım paket yaş maya
    1 çay bardağı ılık süt
    1 çay bardağı ılık su
    1 yumurta akı içine (sarısı ustune)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1çorba kaşığı şeker
    1 çay bardağı sıvıyağ

    ıçine
    100 gr beyaz peynır
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    2.3 çorba kaşığı sut
    Maydonoz
    Kaşar
    Susam- çörek otu karısımı


    Unu bı kaba alıp tozşeker ve tuzla karıştırın ortasını havuz gıbı açıp yaş mayayı süt su yumurta akı sıvıyağ ilave edıp yuğurun ve yarım saat mayalandırın
    Hamurdan fındık buyukluğunde parçalar ayırıp yağlı kağıt serılmıs fırın tepsisine dizin
    Uzerine yumurta sarısı surup fırın tepsisinde 10 dk dınlendırın 180 derece fırında uzeri kızarıncaya dek pişirin

    Soğuyan hamurları yarıya kadar kesın ıcıne sut sıvıyağ la yumuşatılmış peynırden koyun bıraz dışarına tasırınkı dığer malzemeler yapışsın dışarıda kalan kısımları kıyılmış maydonaza yada kaşar yada susam çörek otu karışımına batırın

    [​IMG]
     
  4. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : ssengun
  5. Esennn

    Esennn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.093
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    sehercim tariflerin resimli olması çok iyi ellerine sağlık..
     
  6. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : ssengun
  7. ssengun

    ssengun Bal Böceğim SeLeNiM Pro Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]
    250 gr eritilmiş margarın
    1 çaybardağı sıvı yağ
    1 su bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    Tuz aldığı kadar un
    1 adet orta boy haşlanmış patates

    ıçi için
    3 ortaboy haşlanmış patates
    100gr rendelenmiş kaşar
    Tuz
    üzerine
    1 yumurta akı
    Galeta unu


    Yapılışı

    Hamur için olan butun malzemeler konur yumuşak bı hamur elde edilir ve strece sararak bır gece buzdolabınd bekletılır
    Ertesi gun buluktan cıkarılıp yarım saat beklenır iç malzemeler hazırlanır daha sonra hanurdan cevız buyukluğunden parçalar koparıp elle açılır iç harcı konur yuvarlanıp once yumurta akına daha sonra galete ununa batırılıp yağlanmış tepsiye dızılır
    180 derece fırında kızarıncaya dek pişirilir.
     
  8. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : ssengun
  9. eftelyasu

    eftelyasu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.170
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    ellerine sağlık sehercim bende en kısa zamanda tariflerim vereceğim
     
  10. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : ssengun
  11. ssengun

    ssengun Bal Böceğim SeLeNiM Pro Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    malzemelerınızı gelcek kısı sayısına göre arttırabılırsınız bundan 16 tane cıkıyo

    •4 adet yufka
    •1 su bardağı süt
    •1/2 su bardağı sıvı yağ
    •250 gr beyaz peynir (ben yarısını tulum peyniri kullanıyorum farklı bir lezzet veriyor)
    •1/4 demet maydanoz
    •1 yumurta sarısı
    •1 orta boy domates
    •2 adet çarliston ya da sivri biber
    Yufkalardan bir adedini serip üzerine sıvı yağ ve süt karışımını fırça ile sürüyoruz. ıkinci yufkayı üzerine kapatıp 8 eşit parçaya bölüyoruz.
    Peynir ve maydanoz karışımını kestiğimiz üçgen parçaların geniş kısımlarına koyarak gevşek sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde sardıktan sonra kalan süt ve yağ karışımını böreklerin üzerine sürüyoruz.
    Yumurta sarısını da sürdükten sonra bıçakla orta kısımlarını keserek ince dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştirin
    Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

    Börekleri hazırladıktan sonra vaktiniz var ise pişirmeden 2-3 saat buzdolabında bekletirseniz sonuç daha güzel oluyor.


    [​IMG]

    ben bunu kıymalısını yapıcam o gune
    kıymalının harcı
    cantık gıbı oluyo 1adet domates
    1 ortaboy soğan
    300 gr kıyma tuz karabıber
     
  12. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : ssengun
  13. ssengun

    ssengun Bal Böceğim SeLeNiM Pro Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]
    hamur malzemeleri:
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 4-4,5 su bardağı un
    • 1 paket dr. oetker kabartma tozu
    pizza harcı:
    • 100 gr sucuk
    • 100 gr sosis
    • 4 adet yeşil biber
    • 2 adet domates
    • 2 yemek kaşığı su
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1,5 su bardağı kaşar rendesi
    hazırlanması:
    1. 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 4-4,5 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ile hamur hazırlayın.
    2. bu arada 100 gr sucuk, 100 gr sosis, 4 adet yeşil biber ve 2 adet domatesi ince ince doğrayın. bu malzemeleri 2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 su su bardağı kaşar rendesi ile karıştırın.
    3. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepside ortasını çukurlaştırarak yuvarlak şekilde yayın. üzerlerine mazlemeyi doldurun. yarım bardak kaşar peyniri rendesini üzerlerine serpin ve 175C'ye ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin
     
  14. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : ssengun
  15. ssengun

    ssengun Bal Böceğim SeLeNiM Pro Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Bunların galete unlusu harıc hepsı yapılmış tarıftır kızlar ıc harcları farklı olarak denedım ben ama buraya normal tarıflerını yazdım
     
  16. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : ssengun
  17. ssengun

    ssengun Bal Böceğim SeLeNiM Pro Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Kısır

    •7-8 taze soğan
    •yarım demet maydanoz
    •1 kuru soğan
    •1 yemek kaşığı domates salçası
    •1 yemek kaşığı biber salçası
    •2 su bardağı sıcak su
    •bir tatlı kaşığı tuz
    •2 su bardağı ince bulgur
    •1 yemek kaşığı nane
    •2 yemek kaşığı pul biber
    •1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber
    •1 kahve fincanı limon suyu
    •1 kahve fincanı zeytinyağı


    hazırlanışı:
    1. taze soğanların beyaz kısımlarını ortadan ikiye bölün. Yeşil kısımlarıyla birlikte geniş bir kaba ince ince doğrayın. Maydanozları, da ince ince doğrayıp, hepsini kabın içinde karıştırın. Kabın ağzını kapatıp kenara alın.

    2.bır bas soğanı bir yemek kaşığı domates salçasını ve bir yemek kaşığı biber salçasını guzelce kavurun 2 su bardağı bulguuru genıs bı kaba koyun ardından ıkısu bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. arasıra karaşıtırarak bulgurun suyu çekmesi için bekleyin. (yaklaşık 15-20 dakika)

    3. soğan, ve maydanoz karışımını bulgura ekleyip karıştırın.1 dişte sarımsak rendeleyın tercıhe göre

    4. sırasıyla baharatları, limon suyunu, zeytinyağını koyun servıse yakın yeşilliklerini karıstırıp servıs edebılırsınız dılersenız lımon yerıne nar ekşiside olur kaynanamın tarıfı sımdıye kadar ondan ıyı yapana denk gelmedım

    [​IMG]
     
  18. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : ssengun
  19. gulshenidil

    gulshenidil düş hekimi !!! Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.485
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık:lepi: