3 Katlı Kadayıf Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve petem tarafından 9 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    9 Ekim 2008
    Konu Sahibi : petem
  1. petem

    petem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    her katı ayrı bir lezzet,tadına doyulmayan,misafirlerinizin ikinci dilimi isteyeceği çok nefisss bir tatlı

    malzemeler
    300 gr tel kadayıf
    1 su bardağı ceviz ya da fındık
    yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı

    muhallebisi için:
    1 lt süt
    1 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı nişasta
    2 çorba kaşığı pirinç unu
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    şerbeti için:
    2,5 su bardağı toz şeker
    1,5 su bardağı su
    1 dilim limon
    üzeri için krem şanti



    yapılışı:
    İlk olarak tatlının şerbeti hazırlanır,3-4 dakika kaynatılarak soğumaya bırakılır.Daha sonra kadayıflar tel tel ayrılır tereyağıyla bir güzel harmanlanır kuru kalmayacak şekilde (yağ miktarı az gelirse siz biraz daha ekleyebilirsiniz)Büyük boy borcama kadayıfın yarısı alınır üzerine ceviz serpilir diğer yarısıda eklenip iyice bastırılır.Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Diğer taraftan muhallebisi için tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine soğuyan şerbet dökülür.tatlının iyice soğuduğundan emin olduktan sonra muhallebisi dökülür.(muhallebi mikserle çırpılıp döküldükten sonra daha iyi sonuç veriyor)Muhallebi de soğuduktan sonra üzeri krem şanti ile süslenir.

    Afiyet Olsun...