3 renkli,cikolata soslu topkek(resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Sympathique tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  1. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    cocuklar icin harika bir topkek



    2 yumurta
    1 paket margarin
    1 cay bardagi sut
    1 su bardagi tozseker
    3.5 su bardagi un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    kirmizi,sari,yesil gidaboyasi
    1cay kasigindan cok az olcak

    margarini eritin.yumurta,seker,margarin ve sutu sirayla mikserde cirpin.unla birlikte kabartma tozu ve vanilyayida ekleyin.
    bu karisimi 3 ayri kaba ayirin ,her birini bi renk boya katin rengini siz ayarlayin cok az olcak ama,ucunde yaptiktan sonra karistirin.
    kalibiniz kagit ise bi firin yepsisini yaglayin ,demir ise (benim resimdeki gibi)kendi icini yaglayin,her bi renkten bir kasiktan az koyun ,kabarinca disina tasmicak sekilde
    firina verip fazla yuksek olmucak sekilde hafif kabarana kadar pisirin .
    sogumasini bekleyin cikolata sos icinse ben hazir yaptim ama ,isterseniz evdeki cikolatalarinizi benmari usulu eritip uzerine dokebilirsiniz
    pasta sekeri ve simleriyle susledim sizde istediniz sekilde yapabilirsiniz
    [​IMG]
     
  2. 7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  3. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 7 Şubat 2009
  4. 7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  5. ziynet

    ziynet Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    144
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor hiç gıda boyasıyla bir şey yapmadım ama artık denemek istiyorum emeğine sağlık
     
  6. 7 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  7. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    kimse begenmedimiya benim topkekimi :1no2:,degisik diye koydum aa kimseye degisik gelmemis :KK43:
     
  8. 7 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  9. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    canim peki bunun kivami kek kivamindami olacak yani akiciligi....kagida koyarken nasil olmali va firinin kacinci ayarinda pisirdin???
     
  10. 7 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  11. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    kivami fazla civik olmuyo yani kasik kasik koyabilcek sekilde ,ne kati ne sivi ,burdaki firinlar 1den 8e kadr ben 5te falan pisirdim sanirim 120 falan uzeri kabarinca,birisin icine bicak sok pisip pismedigi belli olur bicaga yapisirsa pismemis ,yapismazsa pismis demektir
     
  12. 8 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  13. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    tesekkurler canim...ben pisip pismedigini anlamak icin kurdan sokuyorum icine daha kucuk iz kaliyor ustunde:icecream:
     
  14. 9 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  15. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    hihh cok bilmis seniii sen kurdan sok ben koskoca bikac sokarim karnina,ne guzel kek katili olurum iste:dance::dance::dance:
     
  16. 18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  17. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ya ben bu kekimi cok seviyorum ama kimse sevmiyo sanirim, normaldede yapiyorum kimse yemiyo, guzelde gozukuyo,yada benim gozumemi oyle geliyoki,kimse yemedi bende kalan keki atamadim ne yapim ne edim dusundumCADIARZU
    keki robotta iyice toz haline gelene kadar ufaladim ,sonra biraz kurutup posete koyup buzluga attim ,:lepi:
    pastalarin, pudinglerin ,tatlilarin uzerini suslemek icin kullaniyorum ,sizlerede bi fikir arkadaslarhihoyyythihoyyyt
    buda resmi

    [​IMG]
     
  18. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  19. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    zamanla yaptiklarimi ekliyorum canim hepsi bigunde olacak seyler degil ,bu tarifi yapali kesin kesin 6 ay olmustur, yiyen olsa yaparim ama bizde kimse yemez, oyuzden yapmiyorum daha