6 haftalık hamileyim TSH (troid bezi hormonum)yüksek çıktı hipotroid varmış napcam:(

Konusu 'Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar' forumundadır ve Yakamozzz33 tarafından 23 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Yakamozzz33
  1. Yakamozzz33

    Yakamozzz33 Bir kalpte üç aşk ... Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2009
    Mesajlar:
    4.132
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    48
    Bugün tahlil sonuçlarımı aldım tsh değerim 4,9 çıktı senağlama (hipo troid başlangıcı var) normalde tsh yüksekliğinde gebe kalınamıyormuş ve sağlıklı bir hamilelik geçirmek için normali 3 ün altında olmasıymış ben şu an 6 haftalık hamileyim bi zararı olurmu acaba kızlar ilaç da kullanamam :çok üzgünüm: tsh nin yetişkinler için olması gereken en üst sınırı 4.2 benimki 4.9 başlangıç seviyesinde ama daha da yükselirmi acaba troid bezinin az çalışması bebekte zeka geriliğine işitme ve konuşma bozukluklarına yol açıyormuş :uhm: doktorum ilerde tsh değerine tekrar bakarız dedi bunun için herhangi bi ilaç vermedi lütfen acil cvp napıcam ben :çok üzgünüm: İnternette yaptığım araştırmalar sonucu öğrendimki tehlikeli bi durum ölü doğum düşük v.b bi sürü kötü sonuca mahal verebilirmiş ilaç tedavisi ile değer normale dönüyormuş peki benim doktor neden ilaç yazmadı öyleyse? Acaba doktor önemsemedi mi CADIARZU
     
  2. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Yakamozzz33
  3. yunahu

    yunahu Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2009
    Mesajlar:
    266
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşım;
    okuduğumdan anladımki bayağ telaşlanmışsın :)
    telaşa gerek yok tamam tsh değerin normalin üstünde ama aşırı değil.
    tsh değerin normal değerde olmasaydı hamile kalamazdın zaten sende biliyorsun hamile olduğun halde değerin 4,9 ise bu bebeğinde senden beslendiği için sendeki tsh yetersiz gelmiş olabilir eğer korkulacak bir durum olsaydı doktorun seni hemen dahiliye veya endokolojiye sevkederdi ve mutlaka ilaç verirdiki ilaçta öyle ahımşahım birşey değil basit bir tiroid hormonu takviyesi ile hallediliyor. korkma. :1no2:

    kendimden örnek vereyim ben 20 senedi hipotiroidi hastalığı ile yaşıyorum ki öyle azbuz değil 30-40 larda gezer tsh değerim. normalde senede bir tahlil yaptırırım zaten ama hamile kalmak istediğimde mutlaka gidip tahlil yaptırırım tekrar.böylelikle bir oğlum oldu :KK46: ve şimdide kızıma :CüvCüv: hamileyim. yinede gebe kaldıktan sonra yaptırdığımda yine azda olsa tsh değerim yüksek çıkar.
     
  4. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Yakamozzz33
  5. aysen_34

    aysen_34 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13.639
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    slm canımm telaşa gerek yokkkk

    bende iki gün önce hipotiroid olduğumu öğrendim tedavim pzrtesi başlanacak ama hamile değilim
    hamile kalmayı engelleyen bi durum bu...benşmkide 4.65 canım

    ama sende hamişlikten kaynaklanan bi drum galiba korkma o kadar takıyosan dktrunu değiştir bi hapla herşey yoluna girer
    sağlılklık hamilelikler ve sıkıntısız bir şekilde kucağına almanı dilerim
    darısıda bana inşlhhhh
     
  6. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Yakamozzz33
  7. esra83

    esra83 Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    343
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    canım telaşlanma bir endokrin uzmanına görünmeni tavsiye ederim..çünkü büyük ihtimal hamilelikle birlikte dhada yükselebilr..ilaç tedavisi veriolar ve bu ilaç aslında ilaç değil hormon takviyesi bebek için zararlı değil aksine faydalı..düzenli kontrolle hiç sorun yaşamzsın.Allah sağ salim bbeğini kucağına almanı nasib etsin inşallah
     
  8. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Yakamozzz33
  9. AskveOglum

    AskveOglum Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN

    Katılım:
    12 Ekim 2009
    Mesajlar:
    2.382
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Güzelim hamile kalırken tsh ın 2 nin altında olması gerekir .Bir endokronoloji doktoruna gtmen öneririm..Muhakak bu durumunda ilaç kullanmalısın.tsh ın 2 nin altına düşmesi gerekir..ılaç kullanabilrsin.Bebeğe zararı hiç olmuyor ,hatta bebek için çok önemli iyi bir doktora danış lütfen..Bir endokoronoloji doktoru bul bence ve ona danış muhakak ilaç verecektir..
     
  10. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Yakamozzz33
  11. Kriza

    Kriza Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2009
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    cnm ben de 3-4 senedir tedavi görüyorum. hamileyim ve doktorum hemen hapımın miktarını attırdı. bahsi geçen değerler senin için normal değerler, artık bebişlerimizde olduğu için değerlerin daha düşük olması daha sağlıklıymış. en son tahlil yaptırdığımda TSH ım 2,5 lardaydı doktorum yine de hapımın miktarını arttırdı. hamile kaldığımda 75 mg kullanıyordum. şimdi 200 mg a kadar çıktık. ki bu kadar artmasına rağmen hala aynı değerlerde seyrediyor. bebeğimizde faydalanıyor çünkü.
    ayrıca birkaç bilimsel araştırma bulmuştum netten,

    Gebelikte Normal TSH sınırları = 0.4-2.5 mIU/ml olmalıdır. (Balach Z et al. Thyroid 2003, 12(1):KK3:126)

    * Gebelik süresince TSH : 2.5'in üstünde kalan gebelerin
    Çocuklarında IQ seviyesi (zeka göstergesi) normallere göre 7 puan düşük bulunmuştur. (Haddow JE et al. N Eng J Med 1999, 341:549-55)
     
  12. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Yakamozzz33
  13. duyguby

    duyguby Yeni Üye Üye

    Katılım:
    25 Mart 2007
    Mesajlar:
    881
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bende de tam tersi hipertiroid çıktı canım.Değerim 0,005 lerde düşün neredeyse hiç yok.Aynı riskler benim içinde var.Özellikle erken ve ölü doğum.Ama ben ilaç kullanıyorum.Bebeğe zararı yok.Sende endişelenme hormon değerine göre doktorun ilaç verir.sende duzenli kulllanırsın.canını hiç sıkma.Benimde moralim çok bozulmuştu.ama dedimya ilaç vs ile korkulacak bişey yok..
     
  14. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Yakamozzz33
  15. ozzee

    ozzee Üye Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    220
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    yakomoz33;
    seninle hemen hemen aynı durumları yaşamışız..zaten bu siteyi o yüzden seviyorum..benim ilk testlerinde 4.65 çıkmıştı ama bunu doktorum bana söylemedi bile zahmet edip..tesadüfen doktor değiştrdim ve beni acilen (hamile olduğum için) üniversite hastanesine sevk ettiler..orada özel bir endokrin doktoru buldum..kadın doğumcular bu işten pek anlamıyor..hemen ilaca başladım ve bebek büyüdükçe ihtiyacı arttığından tsh değerin yükseliyor şimdi doktorumla görüşerek tahlil sonuçlarına göre hap miktarını ayarlıyoruz..tavsiyem vakit kaybetmeden endokrin uzmanına görünmendir...ben şimdi 23.haftaya geldim..hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin ALLAH..
     
  16. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Yakamozzz33
  17. nobility

    nobility Yeni Üye Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    185
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bu konuyla ilgili bir sürü başlık açıldı.. tiroid değeri yüksek çıkan başlık açıyor :) o kadar da korkup abartmayın kızlar ... hormon ilacıyla düzelir inş.. daha önceki konularda da yazdım. 5 bile olmadan bu kadar telaşlanmışsınız. benim 109 çıkmıştı tiroid değerim. 4 aydır ilaç kullanıyorum ve 5 e düştü çok şükür . korkmanıza gerek yok bu kadar.
     
  18. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Yakamozzz33
  19. dtbernat

    dtbernat Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    715
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    benim gebe kalmadan 4 müş ikinci drum fark etti ve tahlili tekrarladı 4.82 olmuştu 11. haftamda memorialda endokrin uzmanıyla görüştüm 5i geçmedkçe ilaç vermiyoruz 3 hafta sonra tekrar edelim dedi
    5-6 nın üzerine çıkmadıkça çok telaş etmeye gerek yokmuş ama annelik bir bakıma evhamlılık
     
Benzer Konular: haftalık hamileyim
Forum Başlık Tarih
Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar 6 haftalık hamıleyım ve kanamam var :( :( Cumartesi 14:34
Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar 7 haftalık haftalık hamileyim sarı ve kahverengi lekelenme yasayan var mı? 15 Ekim 2014
Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar 33 Haftalık Hamileyim Tansiyon Problemim Var. 14 Ekim 2014
Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar 13 haftalık hamileyim çok hafif leke gelfi 30 Ağustos 2014
Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar 31 haftalik hamileyim kilom hep ayni 24 Temmuz 2014