Abant Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve kurmis tarafından 2 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    2 Haziran 2008
    Konu Sahibi : kurmis
  1. kurmis

    kurmis Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    8.180
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148
    Nefis bir kebap...
    Biraz oyalayıcı ama zor olmayan bir yemek türü...

    Soğan yemeklik olarak doğranır.
    Patlıcan,patates ve havuçlar küp küp doğranır.
    Çarliston biberler cok küçük olmayacak şekilde doğranır.

    500 gr.kuşbaşı et(kuzu,tavuk,dana olabilir)
    1 adet kuru soğan
    2 adet orta boy patlıcan
    2 adet orta boy patates
    2 adet havuç
    2 adet domates
    5 adet çarliston biber
    1 su bardağı bezelye
    100 gr margarin
    Yarım çorba kaşığı domates salçası
    beşamel sos
    tuz
    karabiber
    kekik
    sıvı yağ

    Soğanlar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
    Kuşbaşı etler katılır.
    Etler suyunu salıp çekince salça ilave edilir.
    1-2 dk. da bu şekilde kavrulduktan sonra yeterince baharat ve üzerine biraz çıkacak kadar su ilavesi ile güzelce pişirilip ayrı bir kaba alınır.(suyu kalmışsa süzülerek alınır)
    Doğranan patlıcan,patates,çarliston biber ve havuçlar yağda ayrı ayrı hafifçe kızartılır.(yağda bir kaç dk. çevirmek yeterli olur)
    Etlerin bulunduğu kaba kızarttığımız sebzeler,domates ve bezelyeler de eklenir.
    Tuz ve baharatların da ilave edilmesiyle bir güzel karıştırılır.
    Beşamel sos hazırlanır.
    Karışım kaselere doldurulup tepsiye ters çevrilerek porsiyonlanır.
    Üzeri beşamel sos ile kaplanır.
    Üstü hafif kızarana kadar fırında güzelce pişirilir.
    Sıcak olarak servis edilir.
    Afiyet olsun....