Ablalarım acil yardım ( kabak tatlısı) :)

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve adlesss tarafından 27 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : adlesss
  1. adlesss

    adlesss Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    93
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    hamarat ablalarım ben mutfakta acemiyim :) ama iş yerindeki patronum illa kabak tatlısı istiyorum senden dedi bilmiyorumkismile bilmiyorsanda sayemde ögrenirsin sen yapacaksın başkası degil dedi eyvahedigeldismile daha önce hiç yapmadım kabagı aldım soydum ve tariflerinizi beklyorum nekadar kabaga nekadar seker koymam gerekiyor bide iş yerim kalabalık oldugu için elimde soyulmus halde 6-7 kilo kabak var acil yardımm lütfen nasıl oluyor bu kabak tatlısı kafamçokkarıştı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden cok tesekkür ederim :) ( yarın aksama bu tatlıyı iş yerine götürmem gerekiyorrr cokacimcoook )
     
  2. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : adlesss
  3. clochette

    clochette Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    866
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
  4. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : adlesss
  5. patiska

    patiska Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2009
    Mesajlar:
    2.385
    Beğenildi:
    87
    Ödül Puanları:
    108
    işin zormuş canım yaa. ben bilmiyorum :KK43:( pek sevmem de zaten
     
  6. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : adlesss
  7. ezine77

    ezine77 Rabbime çok şükür.. Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.081
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    CEVıZLı VE TAHıNLı KABAK TATLISI:
    1 kg balkabağı
    1 bardak toz şeker
    tahin
    ceviz
    tarçın
    hindistan cevizi
    1 gece önceden soyup dilimlediğimiz kabakların üzerine şekeri döküp bekletiyoruz..(eğer vaktiniz yok hemen pişirmek istiyorsanız o zaman biraz su ilave etmelisiniz tencereye,dibi tutmayacak kadar su yeterli..)sabah sulanmış olan kabak tenceremizi kısık ateşe koyarak pişiriyoruz..karıştırmanıza gerek yok eğer kapağını kapatırsanız heryeri eşit pişiyor.suyu çektikten sonra ocağı kapatarak soğuduktan sonra üzerine tahin,ceviz,tarçın,hindistan cevizi ile süsleyerek servise sunuyoruz..
    not:pişmesine yakın tadına bak.eğer şekeri azsa üzerine biraz daha ilave edip bir süre daha pişir..bazı kabakların şekeri kendinden az ya da çok olabilir,bu durumda kabağın özelliğine göre tadı da değişebileceğinden,şeker miktarını kontrol edersen daha iyi olur..
     
  8. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : adlesss
  9. adlesss

    adlesss Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    93
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    teşekkür ederim ablalarım a.s. kabakları şekerleyip tencereye bıraktım umarım tutura bilirim güzel olur hihoyyyt bakalım yarın testten gecebilecekmiyiz :Saruboceq:
     
  10. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : adlesss
  11. adlesss

    adlesss Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    93
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    yardım eden herkesee cookkk tesekkür ederim :) çok güzel oldu bütün iş yerinede yettide arrtı bile :KK70: ezine 77 sana ayrıca tesekür ediyoruum :)
     
  12. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : adlesss
  13. ezine77

    ezine77 Rabbime çok şükür.. Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.081
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
  14. 1 Şubat 2010
    Konu Sahibi : adlesss
  15. balxixmnur

    balxixmnur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.808
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    bir gece önceden bekletmenize hiç gerek yok. annemde bekletir tencerede pişirirdi. ama şimdi ben fırında pişiriyorum ve sonuç mükemmel oluyor. doğradığınız kabakalrı borcama dizin üzerine tatlıyı ne kadr sevdiğinize bağlı şeker serpin ve fırına 180-200 derece koyun. bir süre sonra kabaklar sularını salıyor şöyle bir altüst edin suyunu çekene kadar pişirin. daha sonra üzerine ceviz serperek servis yapabilirsiniz.
     
  16. 1 Şubat 2010
    Konu Sahibi : adlesss
  17. REYYAN

    REYYAN Guest

    başkası yapsın sırf patron istedi diye yazmam niye senden istiyor hanımı yapsın canım boş ver arkası gelir yarında yaprak sarması öbürgün mantı uzarrrr gider yüz verme
     
  18. 17 Kasım 2014
    Konu Sahibi : adlesss
  19. idilinmutfagi

    idilinmutfagi Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2014
    Mesajlar:
    22
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    3
    Buyur canım :kk77:
    [​IMG]
    Malzemeler

    1 kg balkabağı
    1.5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz

    Tarifi
    Kabakların kabuklarını soyup 4-5 cm aralıklarla dilimleyin. Geniş yayvan bir tencereye dilimlediğiniz kabakları yan yana dizin ve üzerini örtecek kadar şeker koyun. 1 kat kabak 1 kat şeker dizerek tüm malzemeyi bitirin. Tencerenizin kapağını kapatın ve kabağı sulanıp şekerin erimesi için 1 gece oda sıcaklığında bırakın. Ertesi gün tencereyi kapağı kapalı olarak orta ateşte ocağa koyun. Sonra kapağını yarım açık yada açık kısık ateşte iyice yumuşayana vede şurubu hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 1 saat boyunca pişirin. Pişen kabak tatlısı soğuduğunda servis tabaklarına alın, koyulaşan şurubundan üzerine gezdirin ve ceviz serperek servis yapın. Fırında pişirmek isterseniz; Dilimlediğiniz kabakları yanyana fırın kabına dizin, dilimlerin üzerini şekerle kaplayın. Kabın üzerini örtüp oda sıcaklığında kabaklar sularını salıp ve şekeri eritene kadar bekletin. Tüm şeker eridiğinde önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında yarım saat ya da kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis tabaklarına alın, koyulaşan şurubundan üzerine gezdirin ve ceviz serperek servis yapın. Afiyet olsun.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Kasım 2014