abuk Bozulan Yeillikler

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve EU1 tarafından 7 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    7 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Pazardan aldığımız,maydanoz ve dereotu maalesef 1-2 günde buzdolabında o diri halini yitiriyor.Sık sık tazesini almak zorunda kalıyoruz.Bir arkadaşımın önerisiyle ben denedim çokta memnun kaldım.Denemek isteyenler için;
    1 adet maydonoz
    1adet dereotu
    Güzelce yıkanır,kurulanır,ince ince kıyılır ve buzdolabı poşetiyle derindondurucuya atılır.
    Yemeklere kullanmak istediğinizde,poşeti biraz sallayıp açarsanız,kolayca kullanacağınız kadar yeşilliği hepsini çözdürmeden alabilirsiniz.Böylelikle 1 demet maydanozu yaklaşık 1 ay kadar kullanmış olursunuz.a.s.
     
  2. 7 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. BarbunyaPilaki

    BarbunyaPilaki Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    Ben de bu sene maydanoz ve dere otunu buzlukta sakladım. Özellikle kışın çok ta iyi oldu. Yinede bilmeyenler için güzel bir paylaşım emeğine sağlık canım.
     
  4. 7 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. incisu

    incisu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.291
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bende maydanoz ıcın aynı ıslemı yapıyordum fakat mesela borek yapıcam dıyelım malzemenın ıcıne koyunca maydanozu rengı sıyah sıyah gıbı oluyoo ölmüş gibi. suan maydanozu bı gusel yıkayıp kuruluyorum.sonra cam kavanozun ıcıne koyyorum öylece ınan 15 gun bişi olmuyorr.bide bunu deneyın derim ben.sırnaşık şey
     
  6. 8 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. Gxoxzek

    Gxoxzek içindeki öküze ohaa de Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.507
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Bendee Bu şeklidee Saklarimm Amaa Bir Demetinii Ayricaa Gazetenin Içindee Saklarim Kii Odaa Uzun Sürelii Gidiyorr Poşettee Hemöenn çürüyorrr
     
  8. 20 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  9. saral

    saral Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2008
    Mesajlar:
    323
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    doğrayıp derindondurucuya konulan maydanoz ve dereotu yemek yaparken hazır olduğu için çok rahatlık sağlıyor.
     
  10. 23 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  11. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Dondurucudan çıkan maydonoz ve dereotunun tadı olmuyorki sadece görüntü oluyor.
    Ben cam kavanozda saklıyorum taptaze oluyor 1 ay duran maydonozlarım var.
    kağıt havluya sarıp kapaklı bir kabada koyabilirsiniz uzun süre dayanıyor...
     
  12. 27 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  13. SKartanesi

    SKartanesi Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    8.107
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    73
    ben alır almaz yıkıyorum sonracıma kağıt havluya serip kurutuyorum sonrada buzdolabında saklama kabında saklıyorum bişecik olmuyor tupper alıcam sırf bunun için cam kavanoz da ideal
     
  14. 27 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  15. HanimAga

    HanimAga Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    544
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    286
    Derin dondurucudaki yesillikler salataya katilsa da lezzetli olmaz.
    Ben bu yesillikleri yikayip, saklama kaplarina koyup, buzdolabina koyuyorum onlar bozulmadan bitiyor.
     
  16. 27 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  17. sweet curse

    sweet curse annesinin kuzusu Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2007
    Mesajlar:
    945
    Beğenildi:
    69
    Ödül Puanları:
    88
    bende gazeteye sarıyorum.bayağıda uzun süreli oluyor öyle yapınca.eşime manavcının biri söylemişte.
     
  18. 28 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  19. areysem

    areysem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben maydonozu ve dereotunu ıslak almıyorum ve alınca hemen tamizleyip cam kavanoza sıkıca basıyorum ve bittiği güne kadar taptaze kullanıyorum.