Acı bakla

Konusu 'Bitki Sözlüğü' forumundadır ve Elif tarafından 19 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    19 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Kan temizleyici özelliği vardır.

    Meniyi artırır.

    Nefes darlığını giderip, balgam söktürür.

    Vücutta biriken tuzu atar.

    Bağırsak asalaklarını döker.

    Böcek ısırmalarında ısırılan bölgenin üzerine sürülürse zehiri dışarı çeker.

    İdrar söktürür, böbrek iltihaplarını giderir.

    Lapası romatizma siyatik ve eklem ağrılarını giderir.

    Kullanım Şekli : Olgun tohumları acı lezzetli ve zehirli bileşikler taşıdıkları için, bunları uzaklaştırmak maksadıyla kaynar suda bir müddet bekletilerek acı tadı geçirilir. Gevşeyen kabuklar soyulup yenilir. Tohumlar kavrulup, değirmende çekilerek toz haline de getirilebilir..

    Harici Olarak Kullanımı : Tohumların lapası yaralı deri hastalıklarında uygulanır.