Acı Kırmızı Toz Biber

Konusu 'Baharatlar' forumundadır ve yaren_76 tarafından 29 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    29 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  1. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Acı Kırmızı Toz Biber :
    Acı ve tatlı taze biberlerin kurutulup, dövülmesinden elde edilmiştir.Sıcak yöre yemeklerinin çoğunda kullanılır.
     
  2. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  3. birtat

    birtat Guest

    Acı Toz Biber

    Diğer İsimleri ; Çüşkabiberi, Capsicum, Annuum (Solanaceae)

    Bileşimleri ; Amid kapsaisin, karotin, boyama maddesi, C vitamini,
    karotinler, B2 vitamini.

    Özellikleri ; Digestif/Hazmettirici, irritan/tahrik edici,
    karminatif/sindirim kolaylaştırıcı

    Önerilen Hastalıklar ; Hazımsızlık, iştahsızlık

    Kullanım Şekli ; Yemeklere konur. Günde en fazla 3 gram.

    Dikkat ; Egzama, Yüksek tansiyon, üremi ve damar sertliği hastalarına
    yasaktır.