Acı Soslu Sığır Bonfile

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve doublebump tarafından 30 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : doublebump
  1. doublebump

    doublebump Hoşgeldin bebeğim Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2008
    Mesajlar:
    4.200
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsun

    .

    Her Biri Yaklaşık 150 gr.lık 4 Dilim Sığır Filetosu
    2 Diş Sarmısak
    100 gr Yeşil Zeytin
    1/2 Acı Kırmızı Biber
    100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates
    1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap
    Zeytinyağı
    Tuz

    4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.
    Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin.Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.
    Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.
    Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.