Acil durum ben bu bamyalarn ne halt edicem

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve kxuxçxuxk balxixk tarafından 24 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    24 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxuxçxuxk balxixk
  1. kxuxçxuxk balxixk

    kxuxçxuxk balxixk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2008
    Mesajlar:
    109
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Hanımlar hepinize günaydın ..Dün bizim mahallenin pazarıydı eşimle güle oynaya alışveriş yapıoruz benimki a bak tatlım bamyalar çok taze alalım yarım kilo dedi ii güzel aldık bamyaları geldik eve bi güzel ayıkladım eşimde börülceyi sarmısakladı yemeğimizi ısıttık falan neyse e ben bamyaları yemekten sonra pişirecem ya bugün için koydum limonlu suya aklımda öle kalmış ah ah kalmaz olaydı.. biz yedik yemeği ben bu arada 7.5 aylık hamileyim yedim sarmısaklı börülceğide ohhh tansiyon düştü bir uyku bir uyku havda sıcak uyudum kaldım sabah işe gidicez bi fırladım yataktan bamyalar diyeee yaaaaa of senin bamyalar olmuş jöle bir sümüklenmiş ki anlatamam eşim uyanmadan hemen yıkadım güzelce attım dondurucuya nolcak bu bamyalara şimdi bana bi akıl verin adam akşama bamya bekliyo yaaa of of :1shok::çok üzgünüm:fisfisfis
     
  2. 24 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxuxçxuxk balxixk
  3. MonaPisa

    MonaPisa Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    5.906
    Beğenildi:
    46
    Ödül Puanları:
    148
    Ne olacak güzelim, bayağı pişireceksin olacak. Bişey olmaz, güzel olur endişelenme sen :) Afiyet olsun şimdiden.
     
  4. 24 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxuxçxuxk balxixk
  5. kxuxçxuxk balxixk

    kxuxçxuxk balxixk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2008
    Mesajlar:
    109
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    hayatım pişiriceksin iyi diyosunda şimdi ben bunlar bu kadar jöleye dönüşmüşken pişirirsem benimki bidaha ağzına bamya sürmez bunun bu sümüklerini toplaması için bi işlemden geçirmek lazım ama araştırıyorum daha bulamadım netten :)
     
  6. 24 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxuxçxuxk balxixk
  7. MonaPisa

    MonaPisa Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    5.906
    Beğenildi:
    46
    Ödül Puanları:
    148
    Valla öyle bir işlem hiç duymadım maalesef.
    Dondurucuya da atmışsın aslında, toplar belki kendini.
    Sonuçta sizin orada bugün de pazar kurulmuyorsa çok seçeneğin yok :)
     
  8. 24 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxuxçxuxk balxixk
  9. gxuxnbatxixmxix

    gxuxnbatxixmxix aşkla sabırla bekliyorum Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    63
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    canım 5 dakka sirkeki suda beklet sonra pişir ocağa koyduktan hemen sonra üzerine yarım limon suyu sık ve kesinlikle karıştırma
     
  10. 24 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxuxçxuxk balxixk
  11. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.398
    Ödül Puanları:
    563
    bence bamyaların sizlere ömür. jöle gibi olmuş baksanıza.....
     
  12. 24 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxuxçxuxk balxixk
  13. kxuxçxuxk balxixk

    kxuxçxuxk balxixk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2008
    Mesajlar:
    109
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    :lepi: ok bu çok mantıklı sirke herbi haltta işe yarıyo bunu yapayım ben bi nette sümüklenmiş bamyaya limon değil limon tuzu kullanın diyo daha etkilimiş bakim bi şimdi çıkıyorum işten koşa koşa gidicem metroya evde hemen yapıcam bamyaları burdan yazarım size bilgiler için çok teşekkür ederimsüprizzzzz:teytey:
     
  14. 24 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxuxçxuxk balxixk
  15. HanimAga

    HanimAga Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    544
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    286
    Ben bamyalari az limonlu suda cok az hasliyorum, salyasi, sümügü kalmiyor hic.
    Sen de kaynamakta olan suyun icine limon suyu( hazir limon suyu) SIK, bamyalari icine at, bir karistirip, hemen cikar.
    Hic bir sey olmaz inan, sonucunu da yaz lütfenyerimseniben
     
  16. 26 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxuxçxuxk balxixk
  17. kxuxçxuxk balxixk

    kxuxçxuxk balxixk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2008
    Mesajlar:
    109
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    :lepi:sırnaşık şey kızlarrrrrrr günaydınn dün işlerim çoktu giremedim Bamyalar bi harika olldu üstüne bide dün akşam arkadaşlarımız geldimi yemeğe onların önüne bile çıkardım zeytinyağlı ya et yemeği yapmıştım bide pirinç pilavı valla silip süpürdüler sırnaşık şey hafif olmuş sıcakta çok ii dediler laelaelaelaelae şmdi naptım ben bamyaları dondurucudan çıkardım hemen sirkeli suya attım ben soğanı damatesi pişirirken onlar orda bekledi biraz açıldılar tabi havada sıcak sonra pişirdiğim yemek harcına iki limon sıktım gene bi tıkırdadı ve bamyaları boca ettim tencereye bir çorba kaşığıda sirke koydum gene 20 dakka hiiççççç karıştırmadan pişirdim orta ateşte ve kapadım altını açmadan kapağını serin bir köşede tencere soğuyada kadar beklettim sonra borcama alıp buz dolabına koydum 1-2 saatte dolapta durdu benim bamyalar arkadaşlarım geldiğinde sofra kurulurken çıkardım tezgahın üzerine oda sıcaklığında kaldılar salya sümükten eser yok naniknanik akıl veren tüm arkadaşlar çok teşekkürler :içelim:
     
  18. 26 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxuxçxuxk balxixk
  19. gxoxkyxuxzxuxkadarberrak

    gxoxkyxuxzxuxkadarberrak canlarım ve ben:) Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2008
    Mesajlar:
    291
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar ben bamyaları temizlemeden önce yıkarım
    iyice kuruduktan sonra temizlerim
    sonra tencereye soğanını doğrarım üzerine bamyaları koyarım bamyanın üzerine domatesleri rendeler eklerim tuzunu ve limon yada koruk suyu ekler tencerenin kapanı kapatırım domatesin suyu yeterliyse su eklemem azsa biraz su ilave ederim 10 dk pişiyo zaten hiç birzaman salyalanmaz denersenizde afiyet olsunyerimseniben