acil tramisu tarifi kedidili biskuvili

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve AsiMavi tarafından 1 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  1. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    kizlar cumartesi misafirim var yemekli.acil kedidili buskuvili tramisu tarifine ihtiyacim var.yaptiginiz guzel bir tarif varsa paylasirsaniz sevinirim tsk
     
  2. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  3. ikiziz

    ikiziz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.690
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    TıRAMıSU

    Malzemeler:1.1 Paket kedi dili bisküvi (sauyer bisküvi)
    2.4 Su bardağı süt
    3.4 Tepeleme çorba kaşığı un
    4.1,5 çay bardağı şeker
    5.1 Paket vanilya
    6.1 Paket labne peyniri
    7.2 Silme tatlı kaşığı nescafe
    8.2 fincan sıcak su
    9.2 tatlı kaşığı şeker
    Hazırlanışı:1.Un, şeker ve sütü bir tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
    2.Muhallebi pişerken kedi dili bisküvileri uygun bir kaba dizin ve sıcak su ile hazırladığınız nescafe ile ıslatın, bir kedi dili bisküvi yaklaşık 2-3 çorba kaşığı nescafe ile ıslatılabilir.

    3.Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın ve bir paket labne peyniri ile vanilyayı muhallebiye ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpma teli veya mikser ile iyice karıştırın.
    4.Nescafe ile ıslatılmış kedi dili büsküvilerin üzerine muhallebinin yarısını eşit olarak dökün.

    5.Kalan kedi dili büsküvileri kremanın üzerine dizin ve aynı şekilde nescafe ile ıslatın, kremanın kıvamının bozulacağını düşünmeyin bisküviler nescafeyi sünger gibi çekiyor.
    6.Islattığınız bisküvilerin üzerine kalan kremayı da dökün, oda ısısına geldikten sonra buzdolabına alarak 1 saat kadar bekletin.
    7.Üzerine kakao eleyerek servis yapabilirsiniz.




    bu tarif yanlış hatırlamıosam oktay ustanındı. Bende daha yeni yaptım. Gerçekten çok lezzetli oldu. Dışarda yediklerimizden çok daha güsel.Tavsiye ediyorum.
     
  4. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  5. ikiziz

    ikiziz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.690
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ha bir de ben nescafe değil de türk kahvesi döktüm bisküvilere.Çok daha orjinal bi tat olduğuna inanıyorum.:)
     
  6. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  7. huzun_ruzgari

    huzun_ruzgari Yeni Üye Üye

    Katılım:
    26 Mart 2010
    Mesajlar:
    110
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    MALZEMELER

    1 adet ikili hazır pasta kek`i
    2 adet yumurta sarısı
    4 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı toz şeker
    2,5 su bardağı süt
    1 kutu labne peyniri
    1 su bardağı nescafe
    2 çorba kaşığı kakao

    YAPILIŞI

    Yumurta sarısı, un ve şekeri karıştırın. Sütü azar azar karıştırarak bu karışıma ilave edin. Mikserle pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar çırpın. Ağır ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

    Hazırladığınız muhallebi soğuduktan sonra labne peynirini ilave edip mikserle 10 dakika kadar çırpın. Bol şekerli sıcak nescafe hazırlayın.

    Kekin birinci katını nescafe`nin yarısı ile iyice ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Üzerine kekin ikinici yarısını kapatıp, geri kalan nescafe ile ıslatın.

    Kalan kremayı kekin üzerine sürdükten sonra kakaoyu hazırladığımız tiramisu`nun tamamını kapayacak şekilde ince gözenekli bir tel süzgeç yardımı ile serpin.

    Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın
     
  8. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  9. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    kızlar ben yurtdısındayım burada aldıgım peynır 250 gr turkıyede kac gramlık 1 kutu labne peynırı.kac gram kullanmam lazım kısaca tarıflerınız ıcın tsk bu arada denıcem ıns
     
  10. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  11. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    kizlar bir sey daha sorucam 4 bardak sut diyor genelde tariflerde peki iki kat yapinca yetiyormu muhallebi.ben borcamda yapicam.borcamim buyuk biraz.o yuzden
     
  12. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  13. ikiziz

    ikiziz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.690
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    tam hatırlamıyorum canım ama büyük ihtimal 250 gr evet kutuda oluyo,diğer sorunu anlamadım ben sadece sütü mü iki katı yapıcan bütün malzemeyi mi?
     
  14. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  15. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    canim 4 bardak sutten muhallebi hazirliyoruz ya iki kat biskuvi dosuyoruz.2 kati dosemek icin muhallebi yetiyomu.onu demek istiyorum.gecenlerde baska bir tatli yaptim kedidili ile 1 litre sutten 2 kat dosemeye yetmedi muhallebi.yarim kilo daha ekledim sut.
     
  16. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  17. ikiziz

    ikiziz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.690
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ya hemde fazlasıyla yetio canım eklemesen keşke,dört dörtlük bi tarif bence
     
  18. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : AsiMavi
  19. ikiziz

    ikiziz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.690
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    benim borcam dikdörtgen normal boyuttaydı kreması fazla geldi mesela baya