Acılı domates ezmesi

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve derin55 tarafından 3 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    3 Aralık 2008
    Konu Sahibi : derin55
  1. derin55

    derin55 şükürrrr yarabbiimm!!! Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.247
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    sebzeler güzelce yıkandıktan sonra:

    domatesin kabukları soyulur.tavla zarı şeklinde küp küp doğranır.soğan ince ince kıyılır.kırmızı biber olabildiğince küçük doğranır.maydonoz ince ince kıyılır,salatalık çok ince parçalar halinde doğranır.

    üç orta boy domates
    bir adet kırmızı biber
    salatalık
    maydonoz
    bir adet orta boy soğan
    bir tatlı kaşığı pul biber
    bir çorba kaşığı zeytinyağ
    bir çorba kaşığı nar ekşisi
    bir tutam tuz

    kıydığımız sebzeleri karıştırın üzerine nar ekşisi,pul biber,zeytiyağı ve tuzunu da atıp tekrar iyice karıştıralım ve servis yapalım.afiyet olsun.