Acılı Fasulye Ezmesi

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]

    Fasülyeleri akşamdan ıslatın

    1 su bardağı kuru fasulye
    2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası
    kaşar peynir rendesi
    2 diş dövülmüş sarmısak
    yarım çay bardagı zeytinyağ
    pul biber
    kekik

    Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin.
    Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.