Açma börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve burcuuu tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : burcuuu
  1. burcuuu

    burcuuu O 62 kg geri gelecek :) Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2008
    Mesajlar:
    6.227
    Beğenildi:
    56
    Ödül Puanları:
    153
    Arkadaslar bu böreğe iç harç olarak istediğiniz malzemeyi kullanabiliriniz,isterseniz soğanlı kıymalı,isterseniz ıspanaklı,yada patatesli,peynirli yapabilirsiniz



    1kg un
    1 yemek kasığı tuz
    625 ml su
    1 paket eritilimiş margarin

    İstediiğiniz börek içi

    Tüm malzemeyi karıştırarak bir hamur tutun,hamuru 34 eşit parcaya ayırın,her parcayı iyice unlayarak zeminde 15 cm çapında açın açılan parçaları eritilmiş margarin ile yağlayıp 17 şer 2 tane olacak sekilde üst üste koyun.Her 17 liği merdane ile büyük fırın tepsisi ebatında açarak kullanın.yufkaların ilkini yağlanmış tepsiye yayın,üzerine harç koyun,diğer yufkayıda üzerine kapatın.üzerine kalan yağı yoğurtla karıştırıp sürün.sıcak fırnda 40 dk kadar pişirin.
     
  2. 18 Eylül 2010
    Konu Sahibi : burcuuu
  3. ela26yeni

    ela26yeni anne Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.339
    Beğenildi:
    35
    Ödül Puanları:
    63
    ellerine sağlık resim yokmu cnm
     
  4. 21 Eylül 2010
    Konu Sahibi : burcuuu
  5. krokan

    krokan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    706
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    63
    ahh bide hamur açabilsek:KK43::KK43::KK43:eline sağlık