Açma

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve Elif tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Önce ılık suya yaş mayayı atıp çözülmesini sağlayalım. Yumurtanın 1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım. Tüm malzemeyi katıp yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakalım. (1-2 saat) mayalanan hamurdan parçalar alıp avuç içi kadar açıp içine bıçak yardımıyla ince bir tabaka margarin sürelim. Sonra rulo yapıp birbirlerine ters istikamette kıvıralım. elde ettiğiniz ruloyu ister düğüm atarak,isterseniz açma şekli vererek tepsiye koyalım. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip 180 C pişirin. Yalnız tepsiye birbirlerine çok yakın koymayın çünkü kabaran açmalar birbirlerine yapışıyorlar