Açma

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve CLeOpaTRa tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : CLeOpaTRa
  1. CLeOpaTRa

    CLeOpaTRa Mina ile Yasir'in Annesi Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2008
    Mesajlar:
    6.946
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    ben denedim qüzel , tavsiye ederim...

    Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
    Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun.
    Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin.
    Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
    Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın.
    Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin.
    Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın.
    İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın.
    Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. .

    600 Gr un (5 su bardağı)
    1 Su bardağı ılık su
    1 Adet yumurta
    1 Çorba kaşığı tozşeker
    1 Tatlı kaşığı tuz
    2.5 Çorba kaşığı pakmaya
    1 Su bardağı yoğurt
    1 Su bardağı ayçiçek yağı
    2 Çorba kaşığı margarin
    Üzerine serpmek için : Çörekotu

    Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
    Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın
     
  2. 21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : CLeOpaTRa
  3. right19

    right19 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    353
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    Birde resim ekleseymişsin daha da süper olucakmış kaydirigubbakcemile3 çok sağol canım en kısa zamanda denicem açma hastasıyım zaten delikafadulden