Acuka Halwoane/Kafkas

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Yumurtanın akı, 1 dl eritilmiş tereyağı, maya, acuka, tuz, su ve sütü karıştırıp, unu ilave ederek hamur yoğrulur.
    (Acuka tuzlu ise daha az tuz kulanınız.)
    Hamuru 6 eşit bezeye ayırıp 2 ml kalınlığında açın. Üstüne fırça ile tereyağından sürüp ceviz içi serpiştirin.
    Bezeleri aynı şekilde (treatment) yapıp üst üste koyun. Son katın üstüne tereyağı veya ceviz içi eklenmeyecek.
    Şimdi 6 kat olarak üst üste konulmuş bezeleri bir cm eninde ince şeritler halinde keserek halwoane şekilleri verilir.
    Tepsinin üstüne çok aralıklı olarak diziniz. 30-45 dakika beklettikten sonra üstlerine yumurtanın sarısını sürerek 220 C derecede üstleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
    Bu halwoaneler sarmısaklı olduğu için normalde kahvaltıda değil -akşam yemeğinde salata veya çorba ile servis yapılır