Ada köftesi/Ayvalık

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve gulenbalon tarafından 21 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : gulenbalon
  1. gulenbalon

    gulenbalon Guest

    kızlar bu köftenin en büyük özelliği bol kekikli olması. Değişik güzel bir köfte

    Yarım kilo köftelik kıyma ( tercihen dana)


    1 adet bayat ekmek (standart boy)


    2 adet büyük boy kuru soğan


    1 yemek kaşığı kekik (varsa taze kekik)


    1 çay kaşığı karabiber


    1 tatlı kaşığı tuz


    kızartmak için sıvıyağ


    Bir miktar un



    Kıyma derin bir kaba alınır. Ekmek ıslatılarak fazla süzdürmeden ilave edilir. Rendelenmiş soğan, kekik, karabiber ve tuz eklenerek iyice yoğurulur. Normal köfte harcından oldukça cıvık bir harç elde edilir. Bir tepsiye bolca un serpilir. Köfteler elle hafif şekillendirilip, una bulanır. Una buladıktan sonra da elle düzeltilerek tavaya atılıp orta ateşte kızartılır.
     
  2. 13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : gulenbalon
  3. buzdevri

    buzdevri **** Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.660
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    bayılıırm köfteye de kekiğede ....çok lezzetldir..teşekkürler...
     
  4. 16 Şubat 2010
    Konu Sahibi : gulenbalon
  5. Mopsy

    Mopsy MİNİK KİVİM BÜYÜYORR:) Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    8.317
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    ayvalığın meşhur ada köftesi....bizde ayvalıklıyız bayılırım bu köfteye...
    birde bu köftenin özelliği ekmeğini sulu koymak ..yani biraz cıvık oluyor köfte kıvamı...aslında ekmeğide 2 dl koyulabilir ekmekte bol oluyor ama burada 1 dl koyulmuş..
     
  6. 1 Mart 2010
    Konu Sahibi : gulenbalon
  7. emma10

    emma10 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2009
    Mesajlar:
    2.948
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ayvalıkta güzel olmayan bir şey yoktur zaten bu köftesi de meşhurdur hatta tek kelimeyle mükemmeldir..
    ellerinize sağlık cokacimcoook