Adana Kebabının Sırrı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve yeshim_01 tarafından 1 Kasım 2007 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    1 Kasım 2007
    Konu Sahibi : yeshim_01
  1. yeshim_01

    yeshim_01 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesajlar:
    66
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    nerde olusa olsun kebap başka oluyor bir şehirde farklı ustalarda bile tadı ayrı.
    bu gerçeği çünkü adana kebap katkı madde olmadan yapılır.
    erkek kuzu eti(miktar kaç kişilik yaptığınıza bağlı)
    yağsızsa kıymanız elde kıyılmış kuyruk yağı
    tuz birazda pulbiber(mümkünse adanalıysanız veya bulabilirseniz büyük kırmızı biber közlenen cinsten)
    kıyma ve yağ satır gibi bir bıçakla yumuşayana kadar kıyılır.içine tuz pulbiber eklenir.sabahtan yapılıp dolapta dinlenince şişlemek daha kolay oluyor.mangalda ağır ateşte pişirin.köz olsun harlı ateş değil.
    not:elinizi karbonatlı suda ıslayarak kebabı şişlerseniz düşmesini de engellersiniz.
     
  2. 30 Kasım 2007
    Konu Sahibi : yeshim_01
  3. monalisa76

    monalisa76 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    141
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ben adananın tarıfını bayagıdır arasıtırıyorum.
    ıyı guzlede ıstanbulda nerden bulucaz erkek kuzuyu:)
    ben gecen hafta aynı senın dedıgın gıbı yaptım.(bı programda gordum)
    ben kusbasıyı bıraz elde buyuk bıcakla, bırazda rondoda hafıf kıyma halıne getırdım.bıber ve tuzu ekledım.tabı fırının ızgarasında yaptım.
    sonuc tas gıbı bı adana:)
    hatta lavasını da kendım yaptım ama adanada ıs yoktu.
    galıba ısın sırrı ette ve mutlaka ateslı ızgarada. yanı evde ugrasmanın pek anlamı yok.
     
  4. 11 Aralık 2007
    Konu Sahibi : yeshim_01
  5. rozax

    rozax Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    teşekkürler.................................
     
  6. 7 Ocak 2010
    Konu Sahibi : yeshim_01
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    bos icerik nedeniyle kapatiyorum
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.