Adana Mantisi

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve Elif tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.148
    Ödül Puanları:
    438
    Mantı hamuru için, yumurtaları yoğurma kabına kırıp tuz ve suyu ekleyerek karıştırın. Mantı hamurunu yoğurun, 20 dakika dinlendirin. İç harcı için, kıymayı bir kaba alıp üzerine tuz ve karabiber ekleyerek iyice yoğurun. Dilimlenen hamuru üç eşit bezeye bölün ve her bir parçayı yufka büyüklüğünde açın. Sonra, bu yufkaları 7-8 santimlik kereler halinde kesin. Kestiğiniz hamurların üzerine kıymalı harçtan birer çay kaşığı dolusu koyun. Hamuru önce üçgen şeklinde katlayıp, sonra iki ucunu aynı yöne katlayarak gül şekli verin. Zeytinyağını tavaya koyup kızdırdıktan sonra mantıları, karıştırarak iyice kızartın. Mantı tenceresine tereyağını ve biber salçasını koyup bir iki kez karıştırdıktan sonra, altı su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayınca kızarmış mantıları ekleyip karıştırın. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servise sunun.
    Not: Bu mantıya et suyu konmaz.