Adana usülü içli köfte

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve EU1 tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    tutturamıyacagınızı düşünüyorsanız hiç girişmeyin..



    İÇ HARCI İÇİN:
    500 gr.orta yağlı dana kıyma
    1 adet orta boy kuru soğan
    1 yemek kaşığı bitkisel margarin
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 çay kaşığı tuz, karabiber. pul biber
    1 demet maydanoz
    DIŞI İÇİN:
    1 su bardağı ince bulgur
    1 adet yumurta
    500 gr yağsız dana kıyma
    1 su bardağı un
    1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
    Tatlı kaşığı kimyon, tuz.

    YAPILIŞI:
    Soğanları tavla zarı formunda doğrayın. Margarini bir tavada eritip üzerine soğan ve kıymayı aktardıktan sonra kıymayı suyunu verip tekrar çekinceye ve tencerenin dibi tutuncaya kadar iyice kavurun. Biber salçasını da ilave ettikten sonra karıştırarak 3 dakika daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydonozu ilave ettikten sonra kıyma iyice soğuyuncaya kadar kenerda bekletin.
    Bulguru 1 su bardağı suyla ıslatın. 10 dk. kadar bekledikten sonra üzerine yağsız kıymayı aktarıp iyice yoğurun. Yumurta, salça, un, tuz, karabiberi ilave edin ve yoğurmaya devam ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra ortalarına işaret parmağınızla bastırarak içlerini oyun. Oyukları önceden hazırladığınız kıymalı harçla doldurup kapatın. Hazırladığınız köfteleri büyük bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya atın. Köfteleri 4-5 dk.haşladıktan sonra bir tel süzgeçten geçirerek tencereden alın ve sıcak sıcak servise sunun.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Mayıs 2008
  2. 28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. Organikyasam

    Organikyasam Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    140
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bizde boyle yapariz icli kofteyi, haslama,,,,sonrada ustune kizarmis tereyagi,, immm bide acili acili yaparizki sorma tadini,,
     
  4. 28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. EU1

    EU1 Guest

    zaten bende öyle seviyorum kıymasında accukta iyi dövulmuş ceviz olcakki degme taduna:)))
     
  6. 28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. dream80810

    dream80810 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2007
    Mesajlar:
    14
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Merhaba,
    Öncelikle teşekkürler.Sürekli içli köfte tarifi arıyorum.Ama henüz dışarda yediklerime yakın birşey yapamadım.
    Umarım tarifinizi tutturabilirim.Genelde hazırlık ve yoğurma aşamasında sorun çıkmıyor da dışı olmuyor bir türlü.Kuru ve boğaza yapışan birşeyler çıkıyor.Tarif aldığım kişilerinki de öyle oluyor.Oysa ben dışarda yediklerim gibi ince kabuklu olsun istiyorum.O zaman da "aa o kadarı söylenmez,sır"diyorlar:KK43:( İnşallah bu sefer başarabilirim.Yalnız öğrenmek istediğim birşey var; acaba bulgura eklenen su sıcak mı olacak?yosa oda ısısında suyla bolca yoğurarak mı kıvama getireceğiz?
    tekrar teşekkürler..
     
  8. 28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  9. meldos27

    meldos27 Papatya Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    153
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım tarıfin icin cok sagol..bende bır antepli olarak böyle yaparım am köftesıne kıyma koymuyorum haslanmıs patatesde cok güzel oluyo hemde masrafsız, ben kızartıyorum patates koyunca cıtır cıtır oluyor...dream sıcak suyla ıslatılmaz normal suyla ıslatıcaksın..
     
  10. 28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  11. EU1

    EU1 Guest

    canım dısını top seklini ver avucunda sonra bi noktadan parmagınla elinde cevire cevire içini aç.harcını koy harcını koyduktan sonra gene elinde cevire cevire iki ucu sivri kalicak sekilde kapat. oda sıcaklıgında simit yada dügür denen öyle marketlerde bulamayacgın bulgurla yogur.cok cok ince bir bulgurdur yada gaziantepin kendine has kahverengiye calan cok ince bir bulgur türü daha vardırki oda daha makbul olur...
     
  12. 28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  13. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    hamislere yasak koyun giremeyim ben buralara yaaa:KK43:

    bizde haslariz ve aynen uzeri tereyag koyariz..ayy durun dogurcam galiba..
     
  14. 28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  15. serap xoxzbodur

    serap xoxzbodur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    657
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Tarif çok hoşuma gitti. Eminim çokta lezzetlidir. Ben ilk defa deneyeceğim. İnşallah tutturabilirim. Bir arkadaş malatyadan çok ince bulgur getirmişti. Onunla deneyeceğim.. tarif için çok teşekkürler canım.
     
  16. 29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  17. Organikyasam

    Organikyasam Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Mart 2008
    Mesajlar:
    140
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Anacigim bende hamileyim aseriyom yapacak kimsede yok oturup kuzu kuzu yapicam,
     
  18. 5 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU1
  19. Poison

    Poison tarçınlı kek =) Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    635
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    üzerine asıl yağda kavrulmuş salçalı ve sarımsaklı sos dökülür.. bence en çok lezzetini o verir ama tarife eklenmemiş zemuszemus