Adapazarı yöresi balkabaklı ekmek

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve EU1 tarafından 6 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

    6 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)

    --------------------------------------------------------------------------------

    Malzemeler
    1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
    3.5 Su Bardağı Un
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Su Bardağı Süt
    250 gr Balkabağı
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın. Kabağı haşlayıp, ezin. Malzemeye ilave edin.
    Yoğurarak hamur yapın. 1 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Üzerine un eleyip servis yapın
    Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir.