Afgan pilavi(Tavuklu)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve nnurayy tarafından 19 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    19 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : nnurayy
  1. nnurayy

    nnurayy annesinin bal-kaymagi Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.588
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    yasmin denilen pirinc ince uzun pirinclerden yapilan bir pilav

    havuclar kibrit seklinde ince ince cubuk seklinde kesilir uzun uzun, pirinclerde 1 saat tuzlu suda bekletilir bu yemek tavuk disinda parca etlede olur sadece etler iyice yumsayana kadar pisirilmeli

    2su bardagi ince uzun pirinc
    1tavuk gogsu
    1domates ,2yemek kasigi salca
    1buyuk sogan
    2su bardagi sicak su
    4 havuc
    tuz
    k.biber
    pul biber
    1tavuk bulyon

    etler tencerede kavrulur iri kesilirse daha kolay kavrulurlar sirasiyla havuc sogan eklenir iyice pistilermi rende domates salca eklenip 2cay bardagi suyla 5dk kaynatilir ardindan yikanmis pirinc ,tavuk bulyon tuz konur 2 su bardagi kaynamis suyu azar azar pirincin durumuna gore eklenir( bazi pirinc 3.bardak suyu cekiyor bazisi 2 bardak bile cok geliyor) pilav kivamina gelene kadar suyu ekleyin ardindan baharatlarida eklediniz mi pilavin agzini kapatip suyu iyice cekmesini bekleyin atesten indirip kevgirle alt ust edin servise hazir.Cacik,ayran ile servis yapilir Afiyet olsun
     
  2. 15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : nnurayy
  3. sivasli

    sivasli Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2008
    Mesajlar:
    4
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ama ben bunu daha değişik yapıyorum