Afyon bolvadın kaymak baklavası

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve GurbetGuzeli tarafından 23 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    23 Nisan 2009
    Konu Sahibi : GurbetGuzeli
  1. GurbetGuzeli

    GurbetGuzeli Ene elheful Mahbubi.. Üye

    Katılım:
    25 Mart 2007
    Mesajlar:
    10.981
    Beğenildi:
    622
    Ödül Puanları:
    203
    Kaymak Baklavası :

    Malzemeler:

    2 su bardağı süt
    2 su bardağı soğuk su
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket eritilmiş margarin
    2 su bardağı sıvı yağ aldığı kadar un
    1 kg. kaymak
    Şerbeti ıçin Gerekli Malzemeler:

    3 kg. toz şeker
    2 litre su
    Nohut tanesi kadar limon tuzu
    Yapılışı:

    Süt, su, eritilmiş margarin, yoğurt bir kaba konur. Aldığı kadar un ilave edilir ve hamur yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Parçalar oklavayla ince ve büyük yufkalar şeklinde açılır. Açılan yufkalar biraz bekletilir. Bekletilen yufkaların yarısı yağlanmış baklava tepsisine üst üste konarak döşenir. Yufkaların üstüne küçük parçalara kesilmiş kaymak konur. Kalan yufkalar da bunun üzerine yerleştirilir. Baklava şeklinde kesildikten sonra üzerine kızdırılmış yağ dökülür. Fırında pişirilir. Şerbeti şu şekilde hazırlanır: Bir tencereye şeker ve su konur. Limon tuzu katılır. Şerbet kaynatılır. Soğutulmuş şerbet, fırından yeni çıkmış olan baklavanın üzerine dökülür.

    Yapılış Sebebi:

    Baklava en çok düğünlerde, nişanlarda ve bayramlarda yapılır. Nişan günü kız evinden, oğlan evine baklava gelir. Kız evi de baklavayı komşulara ve akrabalara dağıtır. Dağıtılan bu baklavaya "gız tadı" denir.
     
    Son düzenleme: 5 Mayıs 2009
  2. 5 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : GurbetGuzeli
  3. _demet_

    _demet_ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2009
    Mesajlar:
    161
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    pardon ceviz koyulmuyormu?
     
  4. 5 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : GurbetGuzeli
  5. GurbetGuzeli

    GurbetGuzeli Ene elheful Mahbubi.. Üye

    Katılım:
    25 Mart 2007
    Mesajlar:
    10.981
    Beğenildi:
    622
    Ödül Puanları:
    203
    bu baklava kaymak baklavasi
    o yüzden sadece kaymakla oluyor