Afyon bolvadın patlıcan böregı

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve GurbetGuzeli tarafından 23 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    23 Nisan 2009
    Konu Sahibi : GurbetGuzeli
  1. GurbetGuzeli

    GurbetGuzeli Ene elheful Mahbubi.. Üye

    Katılım:
    25 Mart 2007
    Mesajlar:
    10.981
    Beğenildi:
    622
    Ödül Puanları:
    203
    Afyonkarahisar
    Afyon Resimleri



    PATLICAN BÖREĞİ

    Malzemeler

    1,5 kg patlıcan
    Yarım kg yağsız kıyma
    1 demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    5 yumurta
    2 adet domates
    2 su bardağı sıvı yağ
    5 adet sivri biber
    Yapılışı:

    Patlıcanları dış kabuklarını alacalı bir şekilde soyduktan sonra hepsi kuşbaşı şeklinde doğranır. Kızgın yağda kızartılarak süzgece alınır. Kıymanın içine maydanoz, yumurtalar, tuz, karabiber ilave edilir. Süzgeçte yağı süzülmüş patlıcanların yarısı alınarak fırın tepsisine yayılır. Üzerine hazırladığımız harcın yarısı ilave edilir. Artan patlıcanları eklenir, geri kalan harç üzerine ilave edilir. Halka biçiminde doğranmış domatesleri böreğin üzerine yerleştirilir, aralarına sivri biberler konulur ve kızgın fırında 40 dk pişirilirek sıcak servis yapılır. Arzuya göre salata veya ayranla servis yapılır