Afyon Kaymağı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve HanimKelesimiGetir tarafından 22 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  1. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    83.302
    Beğenildi:
    34.060
    Ödül Puanları:
    563
    Süt şeker irmik karışır pişirilir soğuduktan sonra buzdolabına konur ertesi gün çıkarılır.

    Sadace akşamdan krema yapılır ve buzdolabında bekletilir.

    1 kilo süt
    1 su bardağı şeker
    6yemek kaşığı şeker
    1 paket krem şanti
    1 su bardağı süt

    Hazırlanan krema blendırdan geçirilir.
    Krem şanti hazırlanır kremanın içine katılır ve karıştırılır.
    Borcamın içine boşaltın üzerine istediğiniz şekilde süsleyin