Afyon kaymağı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve berrin.y tarafından 4 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : berrin.y
  1. berrin.y

    berrin.y ............. Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2009
    Mesajlar:
    293
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ÇOK LEZİZ VE HAFİF BİR TATLI,MUTLAKA
    DENEYİN...



    Malzemeler:
    1 litre +1 su bardağı
    süt
    6 yemek kaşığı un
    9 yemek kaşığı toz
    şeker
    125 ğr margarin
    1 paket vanilya
    2 parça damla
    sakız(isteğe bağlı)
    İç malzeme:
    çekilmiş
    ceviz,meyve
    parçalar(isteğe bağlı)
    süslemek için:
    çekilmiş fıstık
    200 ğr hindistan
    cevizi

    Yapılışı:
    tenceremize un, şeker, damla sakızımızı ,
    margarini ve sütümüzü koyalım kısık ateşte
    karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.çok iyi
    karıştıralımki topaklıklar olmasın ocaktan aldıgımız
    muhallebimizin içine1 paket vanilyamızı dökelim ve
    mikserle 7_8 dakika çırpalım sonra ıslattıgımız
    tepsimize dökelim ve buzdolabında 1 gece
    bekletelim tepsimizden dilim halinde kesip servis
    tabağına alalım içine çekilmiş.
    ceviz veya meyve parçaları koyabilirsiniz veya sade
    olur yada hindistan cevizine bolca dilimleri
    bulayın.üzerine fıstık serpelim.
    AFİYET OLSUN...
    NOT:tatlımızı 4_5 saat da bekletebilirsiniz.Ortaya
    vazğeçemeyeceğiniz bir lezzet çıkıyor lütfen
    deneyin.
     
  2. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : berrin.y
  3. berrin.y

    berrin.y ............. Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2009
    Mesajlar:
    293
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
  4. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : berrin.y
  5. berrin.y

    berrin.y ............. Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2009
    Mesajlar:
    293
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    http://4.bp.kadinlarkulubu.com/_yVPVjjcBEKk/TIKKMnRVb-I/AAAAAAAAABY/iEUoZi4Xpcs/s320/100_0898.JPG