Afyon kebabı

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 12 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    12 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    kg kuşbaşı et
    3 adet kebaplık pide
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    1 lt su

    1 kg kuşbaşı, 1 lt su ve isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede pişirilir. Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir. Fırından alınan pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır. (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır.) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız. Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır. Yeterli kıvama ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir. Sonra kuşbaşı etleri pidenin ortasına yerleştirilir. Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır
     
  2. 4 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. regenbogen1986

    regenbogen1986 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Tarıfınız için teşekkur ederım;-)
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2010
  4. 1 Temmuz 2011
    Konu Sahibi : Elif
  5. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    çok lezzetli olur. afyon sıra yemekleri için değişmez bir yemektir.

    özellikle ramazanda akrabalar davet ederler. ikinci yemek afyon kebabıdır.

    yalnız pideleri et suyuna atıp hemen kevgirle alıyoruz. böyle daha hoş oluyor. ıslanmış pideler, üzerine kuşbaşı etler , çok az miktarda dmates sos, süslemek için de maydanozdan faydalanabiliriz.

    teşekkürler tarif için.