Afyon Lokumu (çok lezzetli tavsiye edilir)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve nesbar tarafından 19 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    19 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nesbar
  1. nesbar

    nesbar Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2008
    Mesajlar:
    165
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Muhallebisini yapmak için;
    Margarin ile un öncelikle kavrulup ardından süt ilave edilecek.Süt ilave edildiğinde topaklanma olacak o önemli değil mikserle ya da blendardan geçince kıvamını buluyor.Süt ılındığında şeker,nişasta ve vanilya ilave edilecek.Tatlıda kullanılan un kıvamın tutması açısından çok önemli çünkü akışkan olan ama çok sıvı olmayan tavuk göğsü kıvamında olması gerekiyor.Muhallebi piştikten sonra dikdörtgen ve derin olan plastik çay tepsileri var (borcam olmaz sarım işleminde zorlanırsınız) tepkiye bolca hindistan cevizi dökülür tüm yüzeye dağıtılır muhallebi üstüne dökülür ve soğuması için buzdolabına alınır. Diğer taraftan kreması hazırlanır.Bir bardak soğuk süt ile şanti karıştırılır.Tatlı soğuduktan sonra dolaptan çıkartılır ve şanti üstüne yayılır.Üstüne büyük parçalar olmak kaydıyla çikolata ve ceviz kırılır.Enine ve boyuna olmak kaydıyla 2 ye kesilir ve bu şekilde iyice donması için dolaba kaldırılır.Servis yapılacağı zaman parçalar rulo pasta gibi sarılır dilimlenir.Afiyet olsun



    1kg süt (özellikle tam yağlı süt olmalı)
    1 paket margarin (tereyağ olmaz)
    8 çorba kaşığı un
    8 çorba kaşığı şeker
    1 çorba kaşığı nişasta
    vanilya
    Kreması için:
    1 su bardağı süt
    1 paket kremşanti (sade ya da kakaolu)
    hindistan cevizi
    ceviz (isteğe bağlı)
    1 paket bitter çikolata (eğer krema sadeyse bitter, kakaoluysa beyaz çikolata olacak)

    Muhallebisini yapmak için;
    Margarin ile un öncelikle kavrulup ardından süt ilave edilecek.Süt ilave edildiğinde topaklanma olacak o önemli değil mikserle ya da blendardan geçince kıvamını buluyor.Süt ılındığında şeker,nişasta ve vanilya ilave edilecek.Tatlıda kullanılan un kıvamın tutması açısından çok önemli çünkü akışkan olan ama çok sıvı olmayan tavuk göğsü kıvamında olması gerekiyor.Muhallebi piştikten sonra dikdörtgen ve derin olan plastik çay tepsileri var (borcam olmaz sarım işleminde zorlanırsınız) tepkiye bolca hindistan cevizi dökülür tüm yüzeye dağıtılır muhallebi üstüne dökülür ve soğuması için buzdolabına alınır. Diğer taraftan kreması hazırlanır.Bir bardak soğuk süt ile şanti karıştırılır.Tatlı soğuduktan sonra dolaptan çıkartılır ve şanti üstüne yayılır.Üstüne büyük parçalar olmak kaydıyla çikolata ve ceviz kırılır.Enine ve boyuna olmak kaydıyla 2 ye kesilir ve bu şekilde iyice donması için dolaba kaldırılır.Servis yapılacağı zaman parçalar rulo pasta gibi sarılır dilimlenir.Afiyet olsun