Afyon Lokumu-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve tramissu tarafından 2 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : tramissu
  1. tramissu

    tramissu göbiş değl artık bebiş :) Pro Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.974
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    muhallebinin degişik bi sunumu
    kızlar bu arada tarıfın üzerine krem şantı sürün öyle kıvırıp deneyın o zamanda cok guzel oluyor ....

    malzemeler tamamlansın yeter

    1 kg süt
    wanilya
    1 kahwe fincanı şeker
    1 kahwe fıncanı un
    1 yemek kasıgı tereyağı
    vanilya
    antep fıstıgı yada cewiz
    hındıstan cewızı
    istenirse krem santi

    tencereye 1 kg sütü we sekerle unu koyun muhallebı kıwamında olucak pişmesine yekın wanılyayı atın we dewamlı karıstırın piştikten sonra yanı kaynadıktan sonra tereyegını koyun içine we blendırdan gecırın böylece hem daha iyi oluyor kıwamı hem topak hiç kalmamış oluyor.
    en buyuk dıkdörtgen borcama altına ister antep fıstıgı döwülmüş ister hındıstan cewızı ile bulayın uzerıne de hazırladıgımız muhallabıyı dökün sogusun sonra üzerine ister kremsanti yapın sürün ister tekrar hındıstan cewızı antep fıstıgı yada cewiz serpin
    borcamın boy kısmından 3 e yada 4 e bölün
    spatula ile kaldırıp bı dılım boyunda rulo yapacakmıs gibi sarın we kesin
    yada bellk buyuk dılmler kesın we hepsını ıkıye katlayıpda sewis yapın
     
    Son düzenleme: 28 Haziran 2009
  2. 2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : tramissu
  3. tramissu

    tramissu göbiş değl artık bebiş :) Pro Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.974
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]
    benımkı krem santısız we 3 e katlanmış sekılde siz nası isterseniz öyle olur yani........... afiyet olsun ..............
     
  4. 2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : tramissu
  5. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    çok güzel görünüyo kazandibinin yanmamışı da diyebiliriz :)
     
  6. 2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : tramissu
  7. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Ellerine saglik canim a.s.,off zaten tatli biseyler ariyordum evde cokacimcoook Afyon lokumu basligini gorunce girdim,ne de olsa memleketim :asigim:
     
  8. 2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : tramissu
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Çok hoş..Denemezsem çatlarım:*
     
  10. 2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : tramissu
  11. tramissu

    tramissu göbiş değl artık bebiş :) Pro Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.974
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    çatlama cnm bnm ya yap hemen de şişmesinler..............:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
     
  12. 3 Şubat 2009
    Konu Sahibi : tramissu
  13. lostsun

    lostsun Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.239
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    paylaşımın için teşekkürler..en kısa zamanda denerim bunu
    kaydettim....
     
  14. 25 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : tramissu
  15. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    gerçekten çok hoş görünüyor cnm ellerine sağlıkkkk...
     
  16. 20 Haziran 2009
    Konu Sahibi : tramissu
  17. tramissu

    tramissu göbiş değl artık bebiş :) Pro Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.974
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    dene canım inşallah begenırsın
    afıyet olsun canım .....
     
  18. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : tramissu
  19. KralicheKaterina

    KralicheKaterina Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2009
    Mesajlar:
    8.415
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Ben de buna benzer bir tarif yapıyorum
    bu tip tatlılar gösterişli oluyo eminim çok da lezzetlidir
    Ellerine sağlıkalkisalkisalkisalkisalkisalkis