Afyon usulü taze fasulye ( Resimli )

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve mavrulam tarafından 16 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mavrulam
  1. mavrulam

    mavrulam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.769
    Beğenildi:
    801
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]



    Yarım kg taze fasulye
    3-4 havuç
    2 kuru soğan
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 kase yoğurt

    Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp verev doğrayın. 2 litre kaynamış su ile yaklaşık 5 dakika haşlayın. (kapağı açık olmalı)
    2 soğanı yemeklik ve havuçları ise verev doğrayın. Soğanlarla havucu zeytinyağında kavurun.
    Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave edin. Bir miktar daha kavurup yarım çay bardağı su ile fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.Tuzunu ekleyip soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirip pul biberle süsleyin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 8 Ocak 2009