ağızda dağılan kıyır kıyır bir poğaça tarifi arıyorum....

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ayseova tarafından 6 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

Konu Takipcileri:
Bu konu 2 kullanıcı tarafından takip ediliyor.
    6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ayseova
  1. ayseova

    ayseova Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2009
    Mesajlar:
    337
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar kolay gelsin herkese öncelikle..
    benim tuzlu yapmada problemim var..bir türlü tutturamıyorum...şöyle ağızda dağılan kıyır kıyır bir poğaça tarifi arıyorum..
    akşam yaptım bir tarif..dışı kaya gibi sert oldu..içi de değişik bişey...
     
  2. 6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ayseova
  3. askvesen

    askvesen Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2009
    Mesajlar:
    333
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    benim her zaman yaptığım bir tarif var genelde güzel olur .1 su bardağı yoğurt,1su bar.sıvı yağ,1\2 paket margarin(erimiş),2 yumurta,1 paket kabartma tozu,1 tatlı kaşığı tuz,2 yemek kaşığı sirke,un hepsini yoğurup küçük parçalar kopar,arasına peynir koyup ikiye katla üzerine yumurta sarısına yarım çay kaşığı pudra şekeri koyup karıştırarak sür.ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişir.
     
  4. 6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ayseova
  5. nazmik

    nazmik Üye Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2008
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    kiyir kiyir degil ama pamuk gibi bir tarifim var.1 s.b sut 1 s.b.sıvı yag. 1yumurta akı ıcıne sarısı dısına.2 s.b ılık su bır paket yaş maya .un.seker.tuz.

    2.s.b ılık su ıcıne 2 tatlı kasıgı seker koyup 5dk mayalanmaya bırakıyoruz.sonra tum malzmelerı karıstırıp yumusak bır hamur elde edıyoruz.sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.hamur kabardıktan sonra kucuk poaçalık parçalara ayırıp yarım saat dınlenmeye bırakıyoruz.sonra da ıc malzemelerını koyup şekıl verıp tepsıye dızıyoruz fırına koymadan yarım saat kadar tepsıde dınlendırıyoruz.mıkemmmel bısıy oluyo.ıslemler uzun gorunuyo ama o kadar uzun dedıl.aralarda temızlıgını yap utu yap:)yanı kısacası basıt ama muthıs poaçalar oluyo tavsıye derım.
     
  6. 6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ayseova
  7. iwy7

    iwy7 hayat seni seviyorum Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    869
    Beğenildi:
    13
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tam kıyır kıyır bir poğaça
    3 yumurta (birinin sarısını üstüne ayıracağız)
    1 margarin eritilmiş
    1 su bardağı yağ
    1 su bardağı yoğurt
    2 kabartma tozu ve tuz
    sıvıyağ yoğurt ve yumurtayı önce biraz karştırıyoruz sonra erimiş margarini yavaş yavaş döküyoruz ve aldığı kadar unla yoğuruyoruz. Unu çok koyarsak kıyır kıyır olmuyor az koymak lazım yağlı olcak biraz görüntüsü hamurun. 2 tepsi çıkıyor bu tariften bereketli oluyor. Ben zeytinliye bayıldığım için biraz zeytinli eşimede peynirli yapıyorum. İnşallah sizde beğenirsiniz :)
     
  8. 6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ayseova
  9. ayseova

    ayseova Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2009
    Mesajlar:
    337
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    askvesen çok teşekkür ederim..beni sirke miktarı konusunda aydınlattın...
    ben çok kararsız kalıyordum ne kadar konuyor diye...
    bi de pudra sekerini yeni duydum..
    çok teşekkür edrim...
     
    Son düzenleme: 6 Ağustos 2010
  10. 6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ayseova
  11. ayseova

    ayseova Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2009
    Mesajlar:
    337
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    aslında benimki buna çok benziyordu..sadece yumurta 2 adetti..bi de sirke vardı..acaba ben sirkeyi mi çok kaçırdım:):):):)
    öğlende eve gidip baktım yine poğaçalarıma..ama dışı kayagibi:):)içi de hamurumsu...
    yavaş yavaş öğrenicem herhalde:):)
     
  12. 6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ayseova
  13. ayseova

    ayseova Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2009
    Mesajlar:
    337
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hiç mayalı hamur yapmadım daha..mayasızını beceremiyorum da mayalıdan korkuyorum:):)
    senin tarifin çok net..en azından anneminki gibi karardan değil...çok teşekkür ederim tekrar..
     
  14. 7 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ayseova
  15. pinkystar

    pinkystar Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.084
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kıyır kıyır bilmiyorumkismile
     
  16. 8 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ayseova
  17. gi.em

    gi.em Yeni Üye Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.138
    Beğenildi:
    2
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]
    Kızlar bende bu resimdeki gibi pastane poğaçası tarifi arıyorum,böyle yumuşacık tadı harika olan..
     
  18. 9 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ayseova
  19. smeagol

    smeagol SNAKEEYES :) Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    485
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    83
    Gi.em ben bu poğaçadan yapıyorum ama yapıldığı gün tüketilirse ya da dipfrize atılıp daha sonra çıkarılırsa tazeliğini koruyor.Tadı da tıpkı pastanedeki poğaçalar gibi..

    Sade Pastane Poğaçası:
    1 pk margarin (oda ısısına getirilecek)
    1 çay bardağı ılık süt
    1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
    Yarım paket (20 gr) yaş maya
    2 yumurtanın beyazı (sarıları üzerine)
    2 yemek kaşığı şeker
    2 tatlı kaşığı tuz
    Un
    Susam

    Hamur kulakmemesi yumuşaklığında yoğurulacak.1 saat mayalanması için bekletilecek.(Hamur 2 katı olana kadar).Top top yağlanmış tepsiye dizilecek.Tepside de 20 dk bekletildikten sonra yumurta sarıları sürülecek ve çatalla üzerleri çizilecek.Önceden 170 derecede ısınmış fırına verilecek.Üzerleri kızarana kadar pişirilecek.
    Bu ölçüden aşağı yukarı 20 iri poğaça çıkıyor.Kuru maya kullanmak isteyenler için 1 paket (42 gr ) yaş maya=1,5 çorba kaşığı instant maya

    [​IMG]