Ağlayan Pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    20 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.630
    Beğenildi:
    5.164
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    4 yumurta
    2 kahve fincanı şeker
    1/2 limon suyu
    3 yemek kaşığı kakao
    1 paket kabartma tozu
    2,5 kahve fincanı un
    Üzeri için
    2 su bardağı süt
    1 paket krem şanti Çikolata sosu için
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı kakao
    1 kahve fincanı tozşeker

    Fırını 175 dereceye ayarlayı ısıtmaya başlayalım. Kakao, un ve kabartma tozunu bir tabağa eledim. Yumurtaları ve şekeri mikserle hafif kabarana kadar iyice çırpın. Yarım limon suyunu ekleyim. Ardından un ve kakaoyu ekleyip mikserin düşük hızında bir süre daha çırpın. Karışımı yağlanmış kalıba boşaltıp önceden ısınmış fırında 30 dakika kadar pişirih. 20x20 lik kare kek kalıbı kullanabilirsiniz. Dikdörtgen borcamda kullanabilirsiniz.
    Kek fırından çıktıktan 20 dakika sonra servis tabagına ters cevirin. Tersinden 2 su bardağı sütü yavaş yavaş dökerek heryerine yediin. (Borcamda yaptıysanız isterseniz içinden çıkarmadan sütü dökebilirsiniz) Islatmak için 2 bardak süt fazla gelir diye düşünmeyin çünkü kekin oldukça ıslak olması lazım. Keki dolapta 5-10 dakika beklettikten sonra 1 su bardağı sütle kremşantiyi mikserde veya elde iyice çırptıktan sonra kekin üzerine güzelce yayın. Tekrar iyice soğuması için dolapta bekletin.
    Ayrı bir tencereye çikolata sosunun tüm malzemelerini koyarak karıştıra karıştıra sosu pişirin ve ılımaya bırakın. Dilimleyip servis tabaklarına aldığınız kekin üzerlerine çikolata sosu dökün. Afiyet olsun...
     
  2. 2 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. duyguud

    duyguud HeR şEy çOk GüZeLL....... Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2008
    Mesajlar:
    965
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bende yaptım bunu ama biraz değişik şekilde nefis oluyo herkes marnaklarını yadiii teşekkürlerr
     
  4. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. kudret.gizem

    kudret.gizem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Aralık 2008
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    pasta için şeker hamuru tarifi bilen varsa hazırlanışını paylaşabilir mi lütfen..
     
  6. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  7. kedijik

    kedijik CüMLe_-_MüHeNDiSi Pro Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.244
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Yaaaa oldumu sımdı bu guzellık gece gece cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook Eline saglık.Soyle alıntı yapsam kucucuk bı dılım bıle olsa gelırmı kı?Paylasıma acsan herkes tadına baksa.Yada msn de dosya ve foto nun yanında bıde lezzet gonder lınkı olsa-tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu- bak tatlı gorunca cozutuyommmm koptu gene benım kayış delikafadulden delikafadulden delikafadulden
     
  8. 16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  9. nnisanyagmuruu

    nnisanyagmuruu ooO♥Sensiz Olmaz♥Ooo Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    8.585
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    ben ağlayan kek diye biliyorum bunu.içinde yağ olmaması ve bol süt olmaması çok güsel bence.ve çok hafif lezzetli bir tadı var.
    MALZEMELER
    4 yumurta
    3 fincan şeker
    3 fincan un
    1,5 çorba kaşığı kakao
    2 çorba kaşığı süt
    1 paket kabartma tozu


    kreması :
    1 su bardağı süt
    1 paket krem şanti


    sosu:
    1 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı un
    1 su bardağı su
    1 çorba kaşığı kakao


    HAZIRLANIŞI

    Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın.Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.(ben davul fırında 15dk pişirip fırını kapattıktan sorada fırın ılıyana kadar içinde bekletiyorum.)30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
    Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
     
  10. 17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  11. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    bu kekı ara ara bende yapıyorum cok lezzetlı oluyor.ablam cıkolata sosun yerıne hazır meyvelı sos kullanıyor.oda guzel ve degısık oluyor
     
  12. 27 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Elif
  13. huzurum

    huzurum Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2010
    Mesajlar:
    842
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ayyy bayılırım çikolatalı şeylere... çok güzel görünüyor gerçekten ellerine sağlık.dikdörtgene olur demişsiniz kabarmasında sorun olmaz dimi.ince falan...
     
  14. 29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Elif
  15. Akitra

    Akitra kelebekk εїз Pro Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2009
    Mesajlar:
    5.790
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    olsa da yesek yaa
    cok leziz görünüyor ellerine saglık a.s
     
  16. 23 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  17. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Çok severek yaptığım bi tarif :)