Ahmet Maranki - Kahvaltı için öneriler

Konusu 'Diyet Yöntemleri ve Deneyimlerimiz' forumundadır ve berfinbilgen tarafından 6 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    6 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berfinbilgen
  1. berfinbilgen

    berfinbilgen Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.097
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Kahvaltı kişinin beslenmesinde önemli olduğu bilindiği halde kendimi aç hissetmiyorum deyip kolaylıkla atlanan öğünlerin başında gelmektedir. Gerçekte kahvaltı 8 ya da 12 saatlik açlıktan sonra vücudumuzun ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacak en önemli öğündür.


    Bu nedenle kahvaltı kan şekeri olarak bilinen glikozun birinci kaynağını oluşturmaktadır. Glikoz, beyin için en önemli enerji kaynağıdır, çünkü beyinde enerji deposu bulunmamaktadır. Eğer siz enerji kaynağı alırsanız beyin de o enerjiyi kullanır.



    Kahvaltı yapmayan kişilerde öğrenme yeteneklerinde azalma, belleklerinde zayıflama, yorgunluk, halsizlik, gerginlik, günlük yapılan becerilerde ve performansta düşme ve çevreye karşı ilgide azalma gösteren önemli çalışmalar bulunmaktadır.



    Bunun yanında kahvaltı yaparak güne başlayan kişilerin günün ilerleyen saatlerinde daha güçlü ve dayanıklı oldukları, konsantrasyon güçlüğü çekmedikleri belirlenmiştir.
    Prof. Dr. Ahmet Maranki iyi bir kahvaltı için bazı önerilerde bulundu.




    •Kepekli ekmek tüketin.
    •Siyah çaydaki tanen maddesi özellikle çocuklarda demir eksikliğine ve vücudun bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olduğu için kahvaltıda siyah çay yerine yeşil çay, kekik çayı veya bitki çayı tüketin.

    •Çocuklarınıza mutlaka ceviz, fındık, badem, çekirdekli kuruüzüm, yumurta yedirin.
    •Doğal olarak üretilmiş müslinin içine süt değil portakal suyu koyarak tüketin. İçine bir tatlı kaşığı bal koyarak tatlandırabilirsiniz. Müsli yemek çocukların beyin ve beden enerjilerini yükseltir. Sınava girecek çocukların zihin açıklığına yararlı olur.

    •Kahvaltıda peynir olarak Keçi peyniri tercih edin.


    •Kahvaltıda mutlaka maydanoz, tere, roka, havuç gibi sebzeleri tüketin.

    •Yediğiniz sebze ve içeceklere limon sıkarak tüketin.


    •Pestil, dut kurusu gibi doğal ve organik olarak hazırlanmış besinler yiyin.
    •1 adet haşlanmış patates yiyin


    •Yanmış yağ kanserojen olduğundan yağda kızartılmış patates ve yağda kavrulmuş diğer ürünleri tüketmeyin.
    •Doğal yetiştirilmiş, kuzu veya keçi etinden üretilen salam, sosis, sucuk tüketin.