Ahududu Reçelli Kurabiye

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Un, yulaf ezmesi, tuz ve karbonatı karıştırın. Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını çırpın. Yumurta ve yoğurdu da ekleyerek çırpmaya devam edin. Unlu karışımı üç aşamada ilave edin, hamur toplanınca ikiye bölün. Eğer ununuz yetmediyse, istediğiniz kıvamı alana kadar un ekleyebilirsiniz. Hamur toplarını streç folyoya sararak en az iki saatliğine buzdolabına kaldırın.
    Fırını 190 C’ye ısıtın.
    Dolaptan çıkardığınız hamurları ince uzun bir dikdörtgen şeklinde (yaklaşık 30cm X 20 cm.) ve yarım santim kalınlığında açın. Hamuru tekrar uzunlamasına ikiye bölün. Her iki parçanın üzerine ahududu reçeli sürün, uzun kenarından ikiye katlayın ve kenarlarını iyice bastırın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alın. 5’er santimlik dilimlere bölün ama iyice ayırmayın. Dört parçayı da böyle hazırladıktan sonra üzerlerine süt sürün, hafifçe esmer şeker serpiştirin ve sıcak fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin. Parçaları nihai olarak kesin ve soğutun. Hava geçirmez kapta saklayın.