Ahududu Soslu Cheese Tart-Resimli

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Libyana tarafından 11 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Öncelikle ahududu sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Limon suyu hariç tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim. Ve 5 dakika daha kaynatalım. Altını kapatıp biraz ılınmasını bekleyelim. Bu arada tart hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz. Ahududu sosu biraz ılındıktan sonra bir kaba sosu süzelim. Ve süzülen ahududulu taneleri tartımızın üzerine dökmek için ayıralım.

    Tart hamurumuzu hazırlıyalım. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım. Tart hamuru için gerekli malzemeleri en az yarım saat önce tezgaha çıkararak sıcaklıklarının oda ısısına gelmesini sağlayalım. Daha sonra yoğurma kabımıza tüm malzemeyi ekleyelim. Tereyağını küp küp doğrayarak, unuda eleyerek ekleyelim. Tüm malzemeyi elimizle yavaş yavaş yedirerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edince hamurumuzu streç film ile sarıp 20 dakika buzdolabında bekletelim. 20 dakika sonra hamurumuzu buzdolabından çıkarıp tart kalıbımızı yağlayalım. Ve hamurumuzu yağlanmış tart kalıbımıza elimizle yayalım. İsterseniz hamuru oklava ile açıp tart kalıbına yerleştirebilirsiniz ama ben hep elimle yayarım ve daha iyi sonuç alırım. Hamurumuzu yaydıktan sonra bir tatlı çatalı ile hamurun birkaç yerine çatalı yumuşak bastırarak birkaç delik açalım. Ve tartımızı önceden 180 derece ısıttığımız fırınımıza atalım ve yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Piştikten sonra soğutmak için tezgahta bekletelim.

    Kremamız için labne peyniri hariç tüm malzemeyi orta boy bir tencereye koyup, ateşe almadan önce iyice karıştıralım. Ve ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirelim. Çabuk pişer ve katılaşır, lütfen pişirirken dikkat edelim. Kremamız piştikten sonra 1 paket labne peynirimizi kremaya katıp mikser ile iyice çırpalım. Kremamızı sırası gelene kadar tezgahta bekletelim.

    Tart hamurumuzu ters çevirerek servis tabağımıza yerleştirelim. Üzerine peynirli kremamızı düzgünce sürelim ve en üzerinide ahududu sosumuzu dökelim. Buzdolabında en az yarım saat bekletmeniz yeterlidir.

    Serviz yaparken üzerine biraz tarçın serpiştirmeniz daha da hoş kokulu ve lezzetli yapacaktır.

    Hepimize afiyet olsun :)
     
  2. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  5. AzRASILAM

    AzRASILAM Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2008
    Mesajlar:
    19.122
    Beğenildi:
    4.204
    Ödül Puanları:
    238
    ahududunun girdiği her yer güzeldir ellerine sağlık cnm
     
  6. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  7. _sena_

    _sena_ Toprak Kokulum Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2007
    Mesajlar:
    294
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bende çok severim ahududuyu ellerine sağlık çok güzel görünüyo tarif içinde teşekkürler
     
  8. 12 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Afiyet bal şekker osssun kızlar:icecream: ben de tam bir ahududu hastasıyımdır..Siz de m seviyorsunuz,o zaman ben ahududulu tüm tariflerimi yazayım size..öpücük