Ahududulu Tartölet

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve eldeniz tarafından 1 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    1 Haziran 2008
    Konu Sahibi : eldeniz
  1. eldeniz

    eldeniz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2007
    Mesajlar:
    701
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    çay saati için güzel bir seçenek...
    böğürtlen sevenler için süper bir tat...

    * Tartöletin hamurunu hazırlamak için unu, tozşeker ve margarinle birlikte karıştırın.
    * Hamur ekmek kırıntısı görümünü aldığında iyice çırptığınız yumurtayı ekleyin karıştırın.
    * Top haline gelen hamuru alıp, bir folyoya sarın ve buzdolabına koyun.
    * Bu şekilde 1 saat bekletin.
    * Buzluktan çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

    üst malzeme:
    1 Su bardağı ahududu
    1 Su bardağı taze böğürtlen
    hamuru için:
    1.5 Su bardağı un
    Yarım su bardağı şeker
    Yarım paketten daha az margarin
    1 Adet yumurta
    1 Adet yumurtanın beyazı
    Kreması için :
    1 Kutu labne peynir
    Yarım su bardağından az şekersiz krema
    Yarım su bardağı şeker
    2 Çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    Süslemek için : Nane yaprağı

    * Parça hamurları elinizle düzleştirip, yağlanmış küçük kek kalıplarının içine yerleştirin.
    * Üzerlerine yumurta beyazını sürün.
    * Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
    * Pişen tartöletleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
    * Diğer tarafta kreması için ; labne peyniri, krema, tozşeker ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırın.
    * Bu kremayı soğuyan tartöletlerin üzerine sürün.
    * Kremaların üzerine ise böğürtlen ve ahududuları bölüştürerek dizin.
    * Nane yaprakları ile süsleyip, servis yapın.