Akdeniz Yeşillikleri Salatası

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    SOSUN TARİFİ
    Şimdi sıra sosumuzu yapmaya geldi; derin bir kasenin içine hardal, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi koyup, bir çatalla çırpmaya başlayalım. Sonra da üzerine yavaş yavaş zeytinyağını ekleyip, hep çırpmaya devam edelim. En sonunda ılık suyu (ama mutlaka tavuk suyu olmasına dikkat edelim) yine azar azar ekleyerek sosu karıştırmaya devam edelim. Artık sosumuz hazırdır.

    1 demet marul veya kıvırcık (veya herhangi bir çeşit yeşillik olabilir)
    2 adet orta boy domates (istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz)
    Varsa: yarım su bardağı konserve mısır

    SOSUN MALZEMESİ
    2 yemek kaşığı acısız hardal
    3 yemek kaşığı sirke (herhangi bir cins sirke, şarap sirkesi de olabilir)
    Yarım limonun suyu
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım su bardağı ayçiçek yağı veya zeytinyağı
    Yarım su bardağı ılık su (Ama öncelikli tercih ılık tavuk suyudur)(Eğer yoksa: Yarım su bardağı ılık suyun içine bir yemek kaşığı kadar toz tavuk bulyonu atıp, iyice karıştırın. İşte size tavuk suyu, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.)

    Salata kasemizin içine, iyice yıkayıp süzdürdüğünüz yeşillik malzemenizi elinizle parçalayarak yerleştirelim. Domatesleri istediğiniz büyüklükte doğrayarak üzerine ekleyelim. Varsa ve de severseniz mısır tanelerini de serpiştirelim ve sosumuzu salatanın üzerine gezdirelim. Hazırladığımız bu sos miktarı salatanıza çok gelebilir. İsterseniz yarısını kullanın, yarısının da ağzını kapatarak buzdolabına koyun. Ertesi günkü salatanızda kullanabilirsiniz. Hatta bu sosu, malzemeleri iki misline çıkarıp daha bol hazırlayabilirsiniz. Ağzı kapalı en az bir hafta buzdolabında bekler, hiçbir şey olmaz. Hem de sizin için çok pratik olur.