Aklınızda Bulunsun!

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve cokokiz tarafından 6 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cokokiz
  1. cokokiz

    cokokiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2007
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    -Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavonoza boşaltıp içine 2 adet kesme şeker atın ağzının sıkıca kapatın
    -Hamur işleri ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir.işiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bezle silin tezgahınız kolayca temizlenecektir.
    -Böreğin daha lezzetli olması ve kıvamında pişmesi için fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin
    -Pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız,sıcakken üzerine tozşeker serpin yada devamlı karıştırarak soğutun
    -Az miktarda yağ,süt,su vs.ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize gerek yok kepçe yardımıyla bu işleri kolayca yapabilirsiniz.
    -Şekerlenmiş reçelinizi sakın atmayın.Benmari usulü ile ısıtarak eski haline döndürebilirsiniz.
    -Kuru fasülyeyi haşladığınız suyu dökmeyin soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın bu bitkileriniz için çok sağlıklı ve yararlıdır.
    -kızartma yaparken yağın sıçrayıp atlamaması için bir tutam tuz atmanız yeterlidir
    -paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa,biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın sonra sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak tencereyi iyice ovun sonra iyice durulayın.
    -Bayat ekmekleri kare kare kedip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavonoza koyup buzdolabında çorbalarınıza kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öğütüp galeta unu niyetinede kullanabilirsiniz
    -Yoğurtlu çorbaya tuzu pişirdikten sonra atın,yoksa yoğurt kesilir
    -Limondan daha fazla su elde etmek istiyordanuz limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin,sonra suyunu sıkın
     
  2. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cokokiz
  3. Desibel

    Desibel Okeyin dörtlüsü... Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.927
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Çok güzel bilgiler bunlar cnm. Paylaşımın için çok sağol. Kahveye şeker konularak taze tuttuğunu duymamıştım, deneyeceğim.:kahve:
     
  4. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : cokokiz
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Hiç duymadığım pratik bilgiler var içinde mersi