Aksaray mutfağı

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve EU1 tarafından 9 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Aksaray'dan Yemek Tarifleri
    Bamya Çorbası
    Malzemeler:
    250 gr. bamya,
    200 gr. et,
    1 adet soğan,
    1 domates,
    1 yemek kaşığı salça,
    1 limon
    Hazırlanışı: Bamya sıcak suda 15 dakika kaynatılarak, limon tuzlu su ile haşlanır. Tencere içine yağ ile bir adet soğan ve et ilave edilerek soğan kızarıncaya kadar pişirilir. Rendelenmiş domates ile bir kaşık salça ilave edilerek yemek kaynamaya bırakılır, limon ilave edilir. Hazırlanan bamya yemeğe ilave edilerek servis yapılır.

    Çiğleme
    Malzemeler:
    500 gr. un,
    2 bardak su,
    250 gr. taze kaymak
    tuz
    Hazırlanışı: Hazırlanan un ile su hamur haline getirilir. 15 dakika dinlenen hamur merdane ile küçük yuvarlak şeklinde açılır. Arasında bir tatlı kaşığı kaymak ilave edilip kapatılır. Teflon tavada kısık ateşte çevrilerek pişirilir. Tekrar üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılır.
     
  2. 22 Mart 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. beyhan_teofan

    beyhan_teofan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2007
    Mesajlar:
    242
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bir de kömbeniz var, burada öğrendim onu da, peynirli ekmek gibi bişey..
     
  4. 24 Şubat 2010
    Konu Sahibi : EU1
  5. melisdeniz

    melisdeniz ıkı erkek annesı :) Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2009
    Mesajlar:
    20.224
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    zemuszemuszemuszemus